دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۲۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۷۹۰۶
لیگ برتر و جام حذفی

انتقاد صمد مرفاوی از مدیران استقلال: هر فصل يك استقلال جديد می سازند

صمد مرفاوی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

شرايط استقلال هر روز بدتر مي‌شود و هواداران اين تيم نگران هستند مبادا با اين وضعيت، آبي‌ها فصل بدي را در پيش داشته باشند. روز گذشته سيد رضا افتخاري از سمت مديرعاملي استقلال استعفا كرد و شرايط آبي‌ها بحراني‌تر شد. استقلال درست در روزهايي كه نياز به همدلي مديرانش دارد يكي يكي آن‌ها را از دست مي‌دهد و حتي شنيده شده پندار توفيقي نيز به زودي بركنار خواهد شد.

 

ماجرا مربوط به درگيري او با مازيار ناظمي است؛ مدير روابط عمومي وزارت ورزش و جوانان در توييتر خود به صورت غيرمستقيم نوشت كه توفيقي شماره‌اش را به هواداران استقلال داده و از صبح روز گذشته، هواداران بيشماري به او زنگ زده‌اند تا اعتراض‌شان را نشان دهند. از سوي ديگر جذب چند بازيكن مصدوم مثل علي كريمي، ميثم تيموري و مرتضي آقاخان باعث شده مديران استقلال بيش از پيش تحت فشار باشند و برخي اعتقاد دارند پرسپوليس با وجود محروميت از فصل نقل و انتقالات، عملكرد بهتري نسبت به استقلال داشته است.

 

براي بررسي اتفاقاتي كه در باشگاه استقلال رخ مي‌دهد با صمد مرفاوي تماس گرفتيم. گفت‌وگوي «قانون» را با سرمربي پيشين آبي‌ها در ادامه مي‌خوانيد.

 

به نظر مي‌رسد اوضاع استقلال بحراني است؛ دست كم هواداران اعتقاد دارند وضعيت اين تيم اين روزها جالب نيست.

به نظر من اتفاق خاصي نيفتاده است. بسياري جو را خراب كرده‌اند و مي‌گويند شرايط اين تيم خوب نيست اما استقلال در اردو حضور دارد و در حال گذراندن تمرينات پيش فصل است. فراموش نكنيم بازيكنان بزرگي به استقلال آمده‌اند و از اين تيم رفته‌اند اما اتفاق خاصي رخ نداده است.

 

اما يارگيري نامناسب در كنار جذب چند بازيكن مصدوم باعث شده نگاه‌ها به نظر غيرمنطقي نباشد.

موضوع يارگيري هرسال مطرح مي‌شود اما بايد بدانيم مديرعامل و مربي بايد تلاش كنند بازيكنان تيم را حفظ كنند نه اينكه هر فصل به دنبال بازيكن جديد باشند. نبايد يك تيم هر فصل تغييرات جدي كند و دغدغه هواداران و مديرعامل اين تيم جذب ستاره‌ها يا بازيكنان مورد نظر هواداران باشد.

 

براساس شنيده‌ها، مامه تيام مبلغ يك ميليون و ۷۵۰ هزار دلار براي نيم‌فصل از استقلال خواسته و جباروف نيز درخواست قرارداد سه ساله دارد. با اين شرايط به نظر مي‌رسد دو بازيكن خارجي استقلال نيز رفتني باشند.

قرارداد جباروف و تيام بايد پيش از اين تمديد مي‌شد اما به هر حال مگر تيم‌هاي ديگر چه مي‌كنند؟ پرسپوليس از نقل و انتقالات محروم است اما چنين مشكلاتي ندارند. چرا ساير تيم‌ها از مشكلات‌شان نمي‌گويند؟ آيا مشكلات فقط مختص استقلال است؟

 

سيد رضا افتخاري،‌ مديرعامل استقلال استعفا كرد و به نظر مي‌رسد دوباره به فوتسال بازگردد. فكر مي‌كنيد كناره‌گيري او در اين مقطع كار درستي بود؟

به هر حال هنوز استعفاي افتخاري تاييد نشده و نمي‌توانيم بگوييم او از تيم رفته است اما هنوز خودش در اين باره صحبتي نكرده است اما اگر استعفاي او قطعي شود، بايد هرچه سريع‌تر مديرعامل جديدي براي اين تيم تعيين شود. نبايد بگوييم شرايط استقلال بسيار سخت است زيرا معتقدم به مرور اين مشكلات حل مي‌شود. بايد از نيروهايي كه در حال حاضر در استقلال هستند استفاده و به آن‌ها اعتماد كرد. اينكه هر فصل يك استقلال جديد بسازيم، اتفاق مثبتي نيست.

موضوع مهمي كه درباره استقلال مطرح مي‌شود، قراردادهاي عجيب و غريبي است كه بازيكنان اين تيم مي‌بندند. گفته مي‌شود بندهايي در قراردادها وجود دارد كه به بازيكنان اجازه مي‌دهد به راحتي از تيم جدا شوند و مبالغ بالايي دريافت كنند.

دوباره تاكيد مي‌كنم؛ مشكلات امروز استقلال مربوط به فصل قبل است و بايد قرارداد بازيكنان در فصل گذشته حل مي‌شد. اينكه قراردادهاي مشكوك با باشگاه ببندند، جالب نيست. بازيكنان هر بندي كه دل‌شان مي‌خواهد در قرارداد مي‌گنجانند درحالي‌كه باشگاه بايد شرايط مدنظرش را در قرارداد بگنجاند و بازيكن وظيفه دارد آن را امضا كند. اين نوع قراردادها باعث شده استقلال در فصل نقل و انتقالات دچار تزلزل شود. من يا امثال من نمي‌خواهيم استقلال را تضعيف كنيم اما وقتي شرايط را مي‌بينيم، نمي‌توانيم سكوت كنيم.

 

به نظر شما مشكل اصلي قراردادهاي استقلال چه بوده؟ چرا مديران آبي چنين قراردادهايي را منعقد كرده‌اند؟

مشكل همان نوع بستن قرارداد است. بدون شك مدير يا مربي نمي‌خواستند قراردادها به اين شكل بسته شود اما بدون شك مشكلاتي مثل مسائل مالي بوده كه مجبور به امضاي چنين قراردادي شده‌اند. نوع قراردادها بايد طوري بسته مي‌شد كه به نفع باشگاه‌ها باشد نه بازيكن اما متاسفانه اين اتفاق رخ نداده است.

 

گفته مي‌شود اشتباهات پندار توفيقي و تلاش او براي نمايش چهره‌اش و قراردادهايي كه در ساعت‌هاي نيمه شب رسمي مي‌شود از مهم‌ترين مشكلات استقلالي‌هاست. به عنوان مثال پزشك استقلال در نامه‌اي از پندار توفيقي خواسته قيد جذب علي كريمي را بزند اما او نيمه‌شب با كريمي قرارداد مي‌بندد. شايد عطش دارد كه تصويرش تيتر يك رسانه‌ها شود.

اگر بخواهيم يك نفر را در اين موضوعات متهم كنيم، صحيح نيست. پندار توفيقي همه كاره استقلال نيست اما چيزي كه واضح است اينكه نبايد مقصر اصلي را يك نفر بدانيم. استقلال مديرعامل، هيات مديره و مجمع دارد و يك نفر براي اين تيم تصميم نمي‌گيرد. بدون شك پندار توفيقي با هماهنگي بالادستي‌ها قراردادها را امضا كرده و همه مقصر هستند.

 

گفته مي‌شود مديران استقلال نمي‌توانند از كميته فني اين تيم به شكل خوبي استفاده كنند و تشكيل اين كميته بيشتر جنبه نمايشي دارد.

يكي از انتقادات اصلي من از باشگاه استقلال، استفاده نكردن از كميته فني اين تيم است. هرگاه قرار بوده مربي تعيين كنند يا بازيكني بگيرند، كميته فني جلسه مي‌گذارد اما پس از آن هيچ جلسه‌اي برگزار نمي‌شود. بدون شك اين جلسات بايد ادامه‌دار باشد اما در عمل فقط در روزهاي حساس جلسه برگزار مي‌شود.

 

پژمان منتظري در گفت‌وگويي، استقلال اين روزها را به «پچ پچ خانه» تشبيه كرده است. مطرح شدن چنين صحبت‌هايي هواداران را بيشتر نگران مي‌كند.

من نيز مثل تمام هواداران و پيشكسوتان استقلال از دور شرايط را مي‌بينم. وقتي داخل تيم نيستيد نمي‌توانيد درباره مسائل درون تيم با قاطعيت صحبت كنيد. من به عنوان يك استقلالي تمام تلاشم را مي‌كنم تا آرامش را به اين تيم بازگردانم و به دنبال هرج و مرج نيستم.

 

قهرماني پرسپوليس در سوپرجام بدون برگزاري بازي و در حالي كه استقلال از حضور در اين جام انصراف داد نيز باعث فشار بيشتر رسانه‌ها و هواداران شده است.

شايد باشگاه استقلال اشتباهي در اين موضوع كرده باشد.

 

كاري به مقصر شركت نكردن استقلال در بازي سوپرجام ندارم اما معتقدم اين قانون فوتبال نيست كه از چند روز قبل و به واسطه يك نامه، بازي را سه بر صفر اعلام كنند.

 

مگر خونه‌به خونه نامه ننوشت كه در فينال جام حذفي شركت نمي‌كنيم؟ چرا در آن روز بازي را سه بر صفر اعلام نكردند؟ من نيز اعتقاد دارم استقلال بايد در سوپرجام شركت مي‌كرد و اين اتفاقات باعث سرخورده شدن هواداران شده است. اما در طرف مقابل معتقدم سازمان ليگ مي‌توانست بازي را لغو كند.

 

اما به هر حال سازمان ليگ حق دارد براي شركت نكردن استقلال در سوپرجام، تنبيهاتي را در نظر بگيرد. اين بازي بايد به هر شكلي برگزار شود.

چرا پيش از اين برگزار نمي‌كردند؟ چرا دو سال است كه برگزار مي‌كنند؟

 

اينكه برگزار نمي‌شد دليلي بر اشتباه بودن تصميم فعلي مسئولان سازمان ليگ نيست. شايد آن روزها اشتباه مي‌كردند كه بازي را برگزار نمي‌كردند.

ما قبول داريم كه پرسپوليس و استقلال دو تيم بزرگ اين كشور هستند؟ اگر قبول داريم مي‌توانيم با تعامل و گفت‌وگو اين مشكلات را حل كنيم نه اينكه شتاب‌زده بازي را سه بر صفر اعلام كنيم. معتقدم اين موضوع بي‌تجربگي مسئولان سازمان ليگ را نشان مي‌دهد.

 

برخي معتقدند وزير پرسپوليسي است و برخي اعتقاد دارند او استقلالي است. به نظر مي‌رسد تلاش براي جناح‌بندي عملكرد وزارت، براي سرپوش گذاشتن روي اشتباهات برخي مديران است.

من اين موضوع را قبول ندارم. اين اتفاقات بستگي به عملكرد مديران دو تيم دارد. فكر نمي‌كنم وزارت ورزش و جوانان براي يك تيم رانت بيشتري قائل شود. مطمئن باشيد وزارت فرقي بين استقلال و پرسپوليس نمي‌گذارد.

 

در حال حاضر حميدرضا گرشاسبي، سرپرست پرسپوليس است و حكم مديرعاملي او صادر نشده؛ آيا مي‌توانيم بگوييم كه وزير استقلالي است كه حكم گرشاسبي را صادر نمي‌كند؟

 

اميرحسين فتحي كه كارشناس ارشد حقوق قضايي است، جانشين افتخاري در استقلال شد. فكر مي‌كنيد بتواند موفق شود؟

به هر حال اميرحسين فتحي سابقه مديريتي بسياري دارد و اگر او مديرعامل استقلال شود، اميدوارم موفق باشد اما بايد بداند مديريت در اين تيم دشوار است. اميدوارم شرايط بهتر شود.

 

محمد سجاد بهي

 

ghanoondaily.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش