جمشید نورشرق در گفتوگو با ایسنا، درباره کسر امتیاز از صنعت نفت آبادان به واسطه بیتوجهی به آرای صادر از کمیته تعیین وضعیت بازیکنان درباره پرداخت مطالبات رضا نوروزی گفت: این حکم برای باشگاه صنعت نفت آبادان در دوره جدید صادر نشده و مربوط به دور مدیریتی سابق است. با این وجود وقتی آرای صادره از کمیته وضعیت قطعیت پیدا میکند، باید اجرا شوند. در غیر این صورت این گونه باشگاهها با ضمانتهای اجرایی همچون جریمه، محرومیت و کسر امتیاز مواجه میشوند.
نورشرق با تاکید بر اینکه قانون اختیارات لازم برای اخطار دادن به کسانی که نسبت به تعهدات خود پایبند نیستند، در نظر گرفته است، یادآور شد: قراردادی که امضا میشود باید اجرا شود. آئین نامه در سلسله مراتبی ما را مکلف کرده که بعد از طی مراحل دادرسی، حکم را اجرا کنیم تا مطالبات افراد پرداخت شود. کسی که هزینه دادرسی را میدهد و مدت زمانی را تحمل میکند، باید به طلب خود برسد. این موضوع را درک میکنیم و برابر آنچه مدنظر ارکان فدراسیون فوتبال و در هماهنگی با مقررات فیفا است، عمل میکنیم.
وی پیرامون فعالیت در کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال تحت عنوان سرپرست این کمیته و رسیدگی به پرونده اشخاص حقیقی و حقوقی و باشگاهها، گفت: از زمانی که در این کمیته حضور پیدا کردم تا تعیین و صدور ابلاغ اعضای جدید کمیته، وقفهای بیش از سه ماه ایجاد شد و در هنگام شروع کار، با تراکم پروندهها روبهرو شدیم و حجم بسیار قابل توجهی از پروندهها به جا ماندهاند.
سرپرست کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال با بیان اینکه تاکنون به بخش قابل توجهی از حجم انباشته پروندهها رسیدگی شده، افزود: از زمانی که همکاران ما آمدند، با یک تلاش قابل توجهی به پروندهها رسیدگی شده و آرای زیادی نیز صادر شده است.
نورشرق اظهار کرد: تلاش خود را در این جهت گذاشتهایم که آرا اجرا شوند و در این مدت کم، میزان وصولی مطالبات بازیکنان، مربیان و اشخاصی که آرای قطعی گرفتند، بسیار قابل توجه بوده است. حقیقتاً میتوانم بگویم در دوره ۲ ماهه با کمک و پشتیبانی ریاست و دبیرکل فدراسیون فوتبال و همکاران سازمان لیگ سطح وصولی مطالبات بالا بوده ولی حقیقت این است که باید موقعیت باشگاهها را نیز در نظر بگیریم.
* مشکلات اقتصادی باشگاهها و جلوگیری از انباشته شدن بدهیها
نورشرق به مشکلاتی مالی و اقتصادی تیمهای ایرانی در وضعیت کنونی اشاره کرد و ادامه داد: حقیقت امر این است که مشکلات فوتبال زیاد است. موقعیت باشگاهها را هم باید مورد توجه قرارداد. نباید تک بعدی نگاه کنیم. باید در نظر گرفت که باشگاهها از نظر اقتصادی بسیار در تنگنا هستند و بعضاً شرایط و مسائلی به وجود میآید که پیشگیری از آنها اجتناب ناپذیر است.
او به اهداف کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در دوره کنونی پرداخت و گفت: در وهله نخست، هدف گذاری ما بر این است که وقتی باشگاهی قراردادی را منعقد میکند، آن قرارداد با ارقامی که در سازمان لیگ به ثبت میرسد منطبق باشد. اساساً ثبت قرارداد در سازمان لیگ با مبلغی کمتر از توافق واقعی طرفین، قطعاً به ضرر بازیکن خواهد بود و بازیکنان یا مربیان نباید راضی شوند که این دوگانگی به منظور فرار مالیاتی، موجب تضییع حقوق آنها شود.
* فرار از مالیات و ضرر کردن بازیکنان، مربیان و باشگاهها
وی ادامه داد: باشگاهها نباید بیش از توان قابل پیشبینی خود مبالغی را در قراردادها درج کنند و توافقی نکنند که قادر به انجام آن نباشند. انشاءالله در فرصتی مناسب درباره مسائل مرتبط با باشگاهها، بازیکنان، مربیان و سایر افراد درگیر در فوتبال، نکاتی را بیان خواهیم نمود.
سرپرست کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال درباره روند کنونی مواجهه باشگاهها با آرای صادر از این کمیته گفت: شرایط را مثبت میبینم، واقعاً عمده باشگاههای با یک پیگیری مستمر، نمایندگان خود را به ما معرفی کرده و با ارائه مستندات، ترتیب پرداخت مطالبات را دادهاند یا اینکه اسناد جلب رضایت مربیان و بازیکنان را به ما ارائه کردهاند. ما با باشگاهها همکاری خوبی داشتهایم و وضعیت نگران کنندهای حاکم نیست. باید به سمتی برویم که از انباشته شدن دیون و تعهدات مالی باشگاهها جلوگیری کنیم. این موضوع در برآورد و ارزیابی کنفدراسیون فوتبال آسیا و سایر مراجع از باشگاهها حتماً مؤثر است.
- 16
- 2