شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۹۰۸
لیگ برتر و جام حذفی

اولیایی: پرخاشگری‌های فوتبال شرم‌آور است

کاظم اولیایی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
هیات موسس اتحادیه باشگاه های فوتبال ایران گفت: پرخاشگری ها و ناهنجاری هایی که در فوتبال ایران وجود دارد واقعا شایسته فضای فوتبال نیست. احساس شرمساری و ناراحتی می کنم.

«کاظم اولیایی» گفت و گوی مفصلی با ایرنا درباره خشونت، پرخاشگری در فوتبال ایران، اعتراضات بی شمار به قضاوت داوران و برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال انجام داده است که شرح آن را در زیر می خوانید:

 

مجمع فدراسیون فوتبال برگزار شد. نظرتان به عنوان عضو هیات موسس اتحادیه باشگاه های فوتبال ایران چیست؟

موضوع مهمی که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت در مورد نحوه واگذاری ساختمان‌های دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود که من با آن مخالف هستم.

 

چرا؟

در مجمع فدراسیون فوتبال باید درباره مسائل تصمیم گیری شود نه این که موضوعی را بررسی و کارشناسی کنند. ضمن این که ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس سرمایه های ملی و معنوی هستند که نباید همه حسن ها و نکات مثبت آن‌ها را فراموش کرد. این کار اجحاف بزرگی در حق سرخابی هاست که خوب از دو تیم بزرگ پایتخت در مجمع فدراسیون فوتبال دفاع نشد.

 

این ساختمان ها از سوی محمد دادگان رئیس وقت فدراسیون فوتبال خریداری شد. آیا موضوعی که در مجمع مورد بحث قرار گرفت درست بود؟

تا جایی که من اطلاع دارم فدراسیون فوتبال وقت به دلیل اعتبار دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از محل درآمدهای این دو تیم اقدام به خرید ساختمان کرد و قرار بر این شد هر کدام از آن ها که خواستند، مبلغ بیشتری پرداخت کنند.

 

پرسپولیس این کار را انجام داد. به طور حتم این دو باشگاه این قدر درآمد داشتند که در سال های بعد، پول خرید ساختمان از حساب هایشان کسر شود. دادگان در این رابطه می تواند اطلاعات دقیق تری به شما بدهد.

 

شنبه شب برخی مسئولین فدراسیون به صورت زنجیره ای استعفا دادند اما این استعفاها در مجمع مطرح نشد. چرا؟

طبق قانون، استعفا از هیات رئیسه باید در مجمع فدراسیون فوتبال مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شود که این اتفاق رخ نداد. به نظر می رسد استعفاهای آن ها از سمت های اجرایی‌شان بود نه از هیات رئیسه.

 

جانشین اصفهانیان به عنوان رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال انتخاب شد.خب او از سمت اجرایی که در کمیته داوران داشت کناره گیری کرد اما همچنان عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است.

 

از این بحث خارج شویم و به موضوعی بپردازیم که فوتبال ایران را با چالش بزرگی روبرو کرده است. پرخاشگری و ناهنجاری که روز به روز شکل گسترده تر به خود می گیرد.

متاسفانه این ضعف مدیران فوتبال ایران است چون با شعارهای سطحی به دنبال مدیریت هستیم. این اتفاق ناخوشایندی است که به طور حتم عوارض نامطلوبی برایمان خواهد داشت همان طور که تاکنون داشته است. انگار بسیاری از افرادی که در این فوتبال صاحب نفوذ هستند نمی خواهند آن را ببینند و چاره ای برایش بیاندیشند. این پرخاشگری از فوتبال پایه آغاز و به بزرگسالان منتقل می شود و واقعا شایسته فضای فوتبال نیست. 

 

ریشه این ناهنجاری ها در کجاست؟

این مشکل ریشه در تربیت دارد. ما دو نوع تربیت داریم؛ تربیت انفرادی که مسئولیت آن بر عهده خانواده است و دوم تربیت اخلاقی که یک نوجوان و جوان از بزرگان و الگوهای خود در جامعه پیروی می کند. وقتی یک جوان الگوهای رفتاری خود را عاصی و پرخاشگر می بیند چه توقعی از او می توانید داشته باشید؟ وقتی یک مربی کنار زمین داد و فریاد راه می اندازد و به زمین و زمان اعتراض می کند بازیکن از وی پیروی نمی کند؟ این خشونت و ناهنجاری به سکوهای ورزشگاه منتقل نمی شود؟

 

چاره چیست؟

باید با خاطیانی که از دایره اخلاق خارج می شوند برخوردی صورت بگیرد تا آن ها متوجه شوند با این رفتارهایی که زشت و مذموم و به دور از اصول جوانمردی و روحیه ورزشی است مورد توجه جامعه قرار نمی گیرند و باید تاوان سنگینی را در قبال ناهنجاری شان پرداخت کنند.در این زمینه باید نظارت درونی و بیرونی دقیقی صورت بگیرد. باشگاه های ما کمیته انضباطی دارند اما در کنارش باید کمیته اخلاق نیز داشته باشند. وظیفه کمیته اخلاق باشگاه ها باید آموزش درست اصول اخلاقی به بازیکنان باشد تا آن ها حرفه ای باشند.

 

زمانی که مدیرعامل استقلال بودم وقتی می خواستم با بازیکنان قرارداد بندم آیین نامه ای جاویشان می گذاشتم که بیش از ۷۰ صفحه بود. در این آیین نامه که متمم قرارداد بود مواردی همچون ساعت خواب بازیکن، نوع لباس پوشیدن بازیکن که مورد پسند جامعه باشد و چگونگی حضور او در اجتماعات ذکر شده بود که همگی باید آن را امضا می کردند.

 

این متمم های اخلاقی که از آن نام می برید از سوی بازیکنان اجرا می شد؟

قطعا اجرا می شد. خیلی از بازیکنان بزرگ که برای خود اسم و رسمی دارند آن را امضا می کردند و اگر هر کدام از اصول اخلاقی را رعایت نمی کردند با جریمه سنگین روبرو می شدند. می توانید تحقیق کنید تا متوجه شوید در آن ایام آیا مشکل اخلاقی یا پرخاشگری از بازیکنان ما وجود داشت یا خیر. بازیکن باید بداند وقتی از پول بیت المال برای شهرت او هزینه شده است چطور رفتار کند.

 

اعتراضات به داوری های فوتبال زیاد شده است. این داوری ها که اشتباه هم انجام می دهند چقدر در پرخاشگری بازیکنان نقش دارد؟

سطح داوری هم اندازه سطح فوتبال ماست. داور نیز اشتباه می کند اما دلیلی ندارد با یک اشتباه یقه گیری کنیم و او را در همه اتفاقات و نتیجه نگرفتن ها مقصر بدانیم. باید کار آموزش را از پایه ها آغاز کنیم تا به بزرگسالان تزریق شود.

 

فدراسیون فوتبال در این راه چقدر می تواند کمک کند؟

باید به عنوان متولی فوتبال در این رابطه فشار لازم را بیاورد. نقش کمیته انضباطی و کمیته اخلاق می تواند بسیار پررنگ و جدی باشد. کمیته اخلاق باید در راستای کمیته انضباطی حرکت کند. اما امروز مشاهده می کنیم کمیته اخلاق دارد جای کمیته انضباطی را می گیرد در حالی که وظیفه این کمیته ارشاد و راهنمایی و پیشگیری ازهنجارشکنی است نه این که منتظر باشد اتفاقی بیفتد و سپس وارد عمل شود و حکم محرومیت صادر کند. این حکم صادر کردن ها وظیفه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال است.

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش