چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۸۹۳
لیگ برتر و جام حذفی

فوتبالی که فقط اسمش حرفه‌ای است!

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

 بررسی ابهامات مربوط به زمان شروع لیگ برتر نوزدهم ما را تنها با این حقیقت رو به رو می‌کند: مهم نیست مسئولان چه می‌گویند؛ بلاتکلیفی ادامه دارد! به هر حال وقتی معاون وزیر می‌گوید ورزشگاه‌ها آماده هستند و لیگ بیستم تا بیست و سوم مرداد شروع می‌شود و بلافاصله بعد از این اظهارات رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ این مساله را تکذیب می‌کند، نباید به جامعه فوتبال خرده گرفت که از بلاتکلیفی حرف نزنند.

 مدیریت ورزش و فوتبال کشور هفته‌هاست به دنبال مشکلاتی که برای شروع لیگ به وجود آمده تنها یک راه حل داده‌اند که آن هم اجرای سه شرط در ورزشگاه‌‌هایی است که مسابقات در آن برگزار می‌شود. اول؛ راه‌اندازی و استقرار سیستم بلیت الکترونیک به همراه نصب گیت‌های ورودی و شماره‌دار شدن صندلی‌ها. دوم؛ تجهیز ورزشگاه‌ها به سیستم اتاق کنترل و دوربین‌های مدار بسته از مبادی ورودی تا سکوها و سوم؛ جدا‌سازی و تفکیک فضاهای بیرونی تا سکوها و مسیرهای تردد تماشاگران میهمان، میزبان و عوامل اجرایی!

از آنجا که این الزامات در هیچ کدام از ورزشگاه‌های لیگ برتری اجرا نشد، قرعه‌کشی مسابقات که قرار بود دهم تیرماه برگزار شود لغو و تا به امروز برگزار نشده است. به دنبال این اتفاق برنامه آغاز بازی‌ها از تاریخ دهم مرداد ماه هم رسما منتفی شد و حالا آنقدر حرف و حدیث درباره شرایط پیشرفت استادیوم‌ها و زمان قرعه‌کشی و شروع بازی‌ها زیاد است که همه سرگیجه گرفته‌اند. در چنین شرایطی اما شواهد و قرائن فقط نشان می‌دهد که لیگ اواخر مرداد ماه برگزار خواهد شد.

کمترین انتظار از مسئولان ورزشی اما این است که برای اظهارنظرهایی که انجام می‌دهند تعامل و همفکری داشته باشند. در این فضا بدترین اتفاق اظهارات متفاوت از سوی مسئولان است که فقط سردرگمی‌ها را بیشتر می‌کند.

به طور مثال محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای از حل مشکلات چند ورزشگاه و شروع لیگ برتر از تاریخ ۲۰ تا ۲۳ مرداد خبر داد. داورزنی گفته بود ظرف ۲۴ ساعت آینده سازمان لیگ زمان قرعه‌کشی و شروع مسابقات را اعلام می‌کند و توضیحاتی درباره آمادگی ورزشگاه‌های آزادی‌، یادگار امام(ره) تبریز، ‌شهدای فولاد، فولادشهر و نقش جهان اصفهان و تختی آبادان داد. او همچنین تاکید کرد که نگرانی‌ها برای ورزشگاه شهید وطنی قائم‌شهر هم برطرف شده و فقط دو ورزشگاه تختی جم و شهید محمدی مسجدسلیمان و شهید بهشتی بوشهر از استانداردهای مدنظر فاصله دارند.

این اظهارات در شرایطی انجام شد که رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ صحبت‌های دیگری را مطرح کرد. سعید فتاحی گفت: «سازمان لیگ آماده است با یک تقویم مشخص لیگ را آغاز کند. منتهی همه چیز بستگی به اعلام آمادگی باشگاه‌ها و ورزشگاه‌های آنها دارد. تا زمانی که الزامات در حداقل ۶  ورزشگاه به صورت کامل اجرا نشود، لیگ آغاز نخواهد شد و تا این لحظه که صحبت می‌کنیم، هنوز از طرف هیچ باشگاه و استانی آمادگی ورزشگاه‌ها به صورت رسمی به سازمان لیگ اعلام نشده است. در بسیاری از استادیوم‌ها کارهای زیادی انجام شده اما هیچ ورزشگاهی هنوز تکمیل و در نهایت تایید نشده است. با این حال در روزهای آینده من هم فکر می‌کنم که این اتفاق رخ بدهد و چند استادیوم به شرایط میزبانی مسابقات برسند. تا زمانی که آمادگی ورزشگاه‌ها اعلام نشود طبیعی است که شروع لیگ را اعلام نمی‌کنیم.

یکی از مقامات سازمان لیگ که تمایلی به افشای نامش نداشت در ارتباط با تاریخ اعلامی از سوی محمدرضا داورزنی(۲۰ تا ۲۳ مرداد) برای شروع لیگ به نکات مهمی اشاره کرد و گفت: «سازمان لیگ احتمالا در بهترین شرایط قرعه‌کشی را اواسط هفته جاری برگزار خواهد کرد که می‌شود چهاردهم یا ۱۵ مرداد! آن وقت چطور می‌شود که پنج تا هفت روز بعد از قرعه‌کشی لیگ شروع شود؟! ما تاریخ دقیق لیگ را اعلام نکرده‌ایم اما قطعا مسابقات دو هفته بعد از قرعه‌کشی با شرایطی که اعلام شده برگزار می‌شود. یعنی هر باشگاهی که ورزشگاهش آماده نباشد، بازی‌هایش در شهری دیگر بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد و هیچ مصلحت‌اندیشی در این رابطه نخواهیم داشت.»

در چنین شرایطی اما مدت‌هاست که در رسانه‌ها خبرهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه وزیر ورزش با تعویق لیگ مخالفت جدی داشته و از فدراسیون و سازمان لیگ خواسته که بیش از این بازی‌ها را به تعویق نیندازند. مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش اما دیروز به این شایعات واکنش نشان داد و صحبت‌های مهمی را مطرح کرد و گفت: «من به این شکل در مورد تعویق نگفته‌ام که موافق هستم. من اعلام کردم صد در صد با استاندارد‌سازی موافق هستم. ما نمی‌توانیم بگوییم لیگ‌مان حرفه‌ای است اما ساختاری آماتور داشته باشیم.»

مهدی تاج بالاترین مقام اجرایی فوتبال ایران هم آخرین حرفی که درباره شروع لیگ زد همان صحبت‌ها پیرامون رعایت الزامات و بی‌اطلاعی از زمان دقیق شروع لیگ بوده است.

با این حال شواهد و قرائن نشان می‌دهد که لیگ در روزهای پایانی مردادماه آغاز خواهد شد. پیش از این یکی از مسئولان سازمان لیگ در گفت و گو با دو سرمربی لیگ برتری تاریخ ۲۶ مرداد را برای شروع احتمالی لیگ اعلام کرده بود که هوشنگ نصیرزاده عضو هیات رئیسه سازمان لیگ هم احتمال شروع لیگ در این تاریخ را زیاد اعلام کرده بود. منتهی با توجه به تعطیلی عید غدیر در ۲۹ مرداد، آخرین تصمیم در سازمان لیگ این بوده که لیگ را در تاریخ ۲۸ یا ۲۹ مرداد آغاز کنند. با این حال تنها نکته قطعی همین شروع لیگ در روزهای پایانی مرداد در یکی از تاریخ‌هایی که اعلام شده، است.

درنهایت اما باید منتظر ماند و دید که تکلیف تناقض‌ها چه خواهد شد. مدیران فدراسیون و سازمان لیگ اعتقاد دارند اگر زمان قرعه‌کشی و شروع بازی‌ها را اعلام کنند، باشگاه‌ها به خیال اینکه دیگر برنامه قابل تغییر نیست، سرعت انجام الزامات در ورزشگاه‌ها را کم می‌کنند. به همین ترتیب همچنان زمان شروع لیگ و قرعه‌کشی را با باشگاه‌ها در میان نمی‌گذارند که کارهای الزامی عملیاتی تعطیل نشود.

 فوتبالی که فقط اسمش حرفه‌ای است!

در جست و جوی  یک لیگ واقعی

 لیگ علامت سوال پررنگ این روزهای فوتبال و البته ورزش ماست. مهم‌ترین رقابت باشگاهی در داخل کشور که با وجود همه مشکلات و نقایص و حتی نقاط تاریک و منفی‌اش، نقطه اصلی رقابت و هیجان در بدنه جامعه است و به نوعی همه را درگیر می‌کند. از مردم گرفته تا رسانه‌ها و رادیو تلویزیون و بدنه ورزش و حتی سیاستمداران را. فوتبال فصل اشتراک همه مردم ایران است، فصل اشتراکی که نقطه عطف آن لیگ برتر محسوب می‌شود اما لیگ نوزدهم برگزاری‌اش در محاق قرار گرفته تا این فصل مشترک نضج پیدا نکند.

بهانه‌ها برای تعویق لیگ همان همیشگی‌ها هستند. همان‌هایی که در طول ۲۰ سالی که لیگ برگزار شده همیشه مورد سوال و دغدغه اصلی بوده‌اند اما لیگ ما از الزامات حرفه‌ای تنها نام و شماره پیراهن‌ها را یدک می‌کشد و هیچ‌کدام از بدیهیات را ندارد. استادیوم‌های بی‌قواره و بدون امکانات پیش پا افتاده نظیر مسیر دسترسی، سرویس بهداشتی و نور کافی و حتی چمن مناسب را ندارد؛ باشگاه‌های ورشکسته که هر فصل برای گذران امور یومیه و حتی امکانات اولیه همانند لباس و بلیت سفر و هزینه اقامت با مشکل روبه‌رو هستند و کاسه گدایی دست می‌گیرند و در انتهای فصل که نه همان نیمه‌های فصل پرونده‌های شکایت طلبکاران از آنها به نهادهای بین‌المللی می‌رود؛ خطاهای انسانی پرشمار از داوری‌های پراشتباه گرفته تا برنامه‌ریزی‌های غلط و بدون منطق که به فاجعه‌ای نظیر فینال جام حذفی منجر شد و فدراسیون منفعلی که حتی توانایی یک هم اندیشی ساده بین مربیان ملی و باشگاهی را ندارد و شکاف عمیق میان این دو را نمی‌تواند حل و فصل کند و از برخورد قاطع با متخلفان در هر بخشی عاجز است و حتی مسئولیت‌های ساده و بدیهی خود را نمی‌تواند به درستی انجام دهد.

اینها مشکلات پرشمار و البته کلیدی و پیش پا افتاده‌ای هستند که سبب شده تا لیگ فوتبال ایران به رغم همه جذابیت‌های ظاهری و اقبال عمومی هرگز مولد نباشد و هیچ خروجی خاصی را ارائه ندهد. از بازیکن و استعدادهای تازه‌ای که مدت‌هاست از دل لیگ بیرون نمی‌آیند و سرمربی تیم ملی را وادار می‌کند نیازهایش را با دورگه‌های متوسطی برطرف کند که تنها به مدد حضور در سیستم حرفه‌ای از داخلی اندکی جلوتر می‌ایستند. در بخش اقتصادی نیز هیچ عایدی این لیگ ندارد و یک محصول به شدت هزینه‌زاست که تنها پول و سرمایه را می‌بلعد و همین سبب شده هیچ سرمایه‌گذار سالمی برای حضور در این فستیوال پر زرق و برق پا پیش نگذارد.

لیگ جلوتر از همه مشکلات بدیهی و مهم و البته پیش پا افتاده‌اش، نیاز به یک استحاله و بازنگری جدی دارد تا بدل به یک لیگ واقعی شود.

iran-varzeshi.com
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش