چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۰۴ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۶۰۷
لیگ برتر و جام حذفی

وینگو بگوویچ:جادوگری؟ به ایران نیامدم که با بطری خالی کردن نتیجه بگیرم!

وینگو بگوویچ,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

بهترین بخش‌های مصاحبه همان بخش‌هایی بود که می‌خواست منتشر نکنیم. درست عین کارلوس کی‌روش که بهترین صحبت‌هایش در آن کنفرانس تحریم شده، همان‌هایی بود که تا دو ساعت بعدتر از کنفرانس داشت می‌گفت و تاکید می‌کرد حرف‌هایش «آف د رکورد» است و نمی‌خواهد این حرف‌ها نقل شوند. کنایه زدیم که شبیه این پدربزرگ‌های مهربان فیلم‌های آبکی شده که نوه‌ها از جیبش پول کش می‌روند تا آبنبات بخرند. خندید و گردنی کج کرد که پدربزرگ شده و خیلی هم مهربان است و نیازی نیست کسی از جیبش پولی برای آبنبات خریدن بردارد چون خودش برای همه نوه‌هایش هرچه بخواهند می‌خرد. دعوت‌مان کرد به داخل اتاق و برای ما از قهوه‌ای درست کرد که از کرواسی آورده بود. می‌گفت این قهوه در ایران پیدا نمی‌شود. قهوه خاصی نبود، اما خیلی برایش اهمیت داشت که ما را با چیزی میهمان کند که سهمیه خودش بود. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با مربی کرواتی که فولاد برایش تبدیل شد به سکویی برای ماندگاری در فوتبال ایران را در ادامه بخوانید.

برای شروع مصاحبه یک‌راست می‌رویم سر اصل مطلب. بعد از این‌همه کار در ایران چطورید؟

(می‌خندد) ۷۰ ساله و نوه‌دار شدم. بیش از این چه می‌خواهم؟ سلامتم. کارم به خانه سالمندان نکشیده. هنوز دارم خرج یک خانواده بزرگ را می‌دهم و برای خودم اسم و رسمی دارم. تا بازنشستگی کمی دیگر وقت دارم که آن‌هم به اختیار خودم است. مغرورم چون در تمام طول زندگی دستم جلوی کسی دراز نشده. گذشته‌ سختی داشتم که تمام شده. شاید داستانش را برایت تعریف کنم، اما اجازه نقل کردنش را ندارید. نیم‌قرن است ازدواج کرده‌ام. درست ۵۱ سال قبل. همسرم قرار است چندوقت بعد با دختر بزرگم و نوه‌هایم به اینجا بیاید. خودم را قربانی سعادت آنها کرده‌ام. از آنها دور مانده‌ام تا خوشبخت باشند و تامین‌شان کنم و حالا خوشحالم دوری و سختی‌هایی که کشیدم، ارزشش را داشت. مردی هستم که خانواده بزرگی را تامین می‌کند؛ برایم غرور زیادی دارد.

فوتبال کجای این معادله دشوار زندگی قرار می‌گیرد؟

برای من فوتبال چیزی بیش از وسیله امرار معاش بوده. من فوتبال را زندگی کرده‌ام. هم دوستش دارم، هم زندگی‌ام را برایش گذاشته‌ام. ادعا می‌کنم با ۷۰ سال سن یک مربی به‌روزم. هر روز وقت زیادی را در اینترنت می‌گذرانم که تحولات این صنعت را دنبال کنم. این بزرگ‌ترین اتفاقی است که یک مربی باید دنبال کند. نه‌فقط تاکتیک‌های مربیگری یا نرم‌افزاهای آنالیز که بسیاری از علوم تکمیلی مثل بحث‌های پزشکی ورزشی و حتی رخدادهای مربوط به شبکه‌های اجتماعی مدرن را. آنها هم نقش بزرگی در فوتبال دارند که البته می‌توانند مخرب هم باشند. به‌روز بودن برایم مهم است. می‌دانم در اروپا چه خبر است. می‌دانم در کرواسی چه خبر است.

با خبرنگارهایی که در کشورهای مختلف کار می‌کنند، ارتباط دارم. فوتبال این روزها دیگر مثل ۲۰ سال قبل نیست. قبلا ‌ای‌میل می‌زدی، قبل‌ترش تلفن می‌کردی یا نامه می‌نوشتی یا منتظر می‌شدی تا تلویزیون اخبار بگوید. حالا فقط گوشی‌ات را چک می‌کنی و تمام دنیا زور می‌زنند که از صفحه نمایش بیرون بیایند. گاهی با خود فکر می‌کنم اگر مربیان ۴۰ سال قبل به این دوران می‌آمدند، چطور می‌خواستند با این شرایط جدید کنار بیایند.

درمورد شبکه‌های اجتماعی صحبت کردید. با آنها مخالفید؟

مخالف نیستم. اعتقاد دارم یک آدم حرفه‌ای باید خیلی مواظب خودش باشد که در استفاده از این شبکه‌ها راه اشتباه نرود. بعضی‌وقت‌ها و برای بعضی مقاصد، شبکه‌های اجتماعی عالی هستند، اما بعضی‌وقت‌ها هم بی‌نهایت مخربند. فوتبال مدرن از شبکه‌های اجتماعی ضربات فراوانی می‌خورد. تماشاگران خشمگین، نژادپرستی، تبلیغ برای اندیشه‌های خطرناک و نوجوان‌هایی که بیش از همیشه فکر می‌کنند همه‌چیز را می‌دانند. گاهی‌اوقات بعضی آدم‌ها از من انتقاد می‌کنند که سن‌شان به حرفی که می‌زنند، نمی‌خورد. با خود می‌گویم وقتی من فیزیولوژی ورزشی را یاد گرفتم تو حتی به دنیا نیامده بودی؛ حالا داری تعویض کردن را به من یاد می‌دهی؟ از ترکیب چیدن من انتقاد می‌کنی؟ مشخص است حرف‌ها حرف‌های خودشان نیست.

تلخ است که ناچارم یک عکس را مدام نشان بعضی‌ها بدهم. (گوشی موبایلش را در می‌آورد و در واتس‌اپ دنبال عکسی می‌گردد به تاریخ نزدیک به نیم‌قرن پیش. عکس دیگری را نشان‌مان می‌دهد؛ خودش در عکس با کت و شلوار و کراوات؛ مغرور، جوان، دنیا به کامش بوده). این عکس اولی منم در هایدوک، در یکی از محبوب‌ترین و ستایش‌شده‌ترین تیم‌های اروپای شرقی. دومی هم ماییم که قرار بود با تاتنهام بازی کنیم در یک‌هشتم نهایی در جام اروپا. من چنین سابقه‌ای دارم و بعد آدم‌هایی از من انتقاد می‌کنند که نمی‌دانند توپ را از کدام طرف باید باد کرد. یکی از بدی‌های فضای مجازی این است که چنین آدم‌هایی فکر می‌کنند باید قضاوت کنند.

انگیزه را از شما می‌گیرند؟

ابدا. از این سوال و جواب عبور کنیم.

۲۰ سال کار در ایران آسان نبوده. راضی هستید؟

چرا نباشم؟ به خودم و آنچه در ایران انجام داده‌ام، افتخار می‌کنم. هر جا می‌روم مردم مرا می‌شناسند و بابت کارهایی که کرده‌ام از من تقدیر می‌کنند. چرا راضی نباشم؟ با من عکس می‌گیرند، مرا به خانه خود دعوت می‌کنند. احترام می‌گذارند. من ۱۶ بازیکن به تیم ملی ایران تحویل داده‌ام. ۲۰ سال در ایران کار کرده‌ام. بیشتر از این چه می‌توانستم به دست بیاورم؟ همه‌چیز رضایت‌بخش بوده.

۲۰ سال پیش مردان دیگری در فوتبال ایران مربیگری می‌کردند. دل‌تان برای کدام‌شان تنگ شده؟

وقتی در ایران کار را آغاز کردم سه نفر بیش از همه اسم و رسم داشتند. منصور پورحیدری، علی پروین و ناصر حجازی. این سه نفر را مردم دوست داشتند و کارشان هم خوب بود. با هر سه نفرشان رفیق شدم. خدا رحمت کند منصورپورحیدری را. در پاس با هم کار کردیم و من این افتخار را داشتم که رفیقش باشم؛ یک رفیق عزیز. مرد جنتلمنی بود. ناصر حجازی اخلاق خاصی داشت، اما غیر از احترام چیزی بین من و او نبود. با علی پروین هم ارتباط خوبی داشتم. با هر سه نفر رقیب بودم، اما با هم رفیق بودیم. دیگران هم بودند. حسین فرکی هنوز کار می‌کند. خیلی جنتلمن، صادق و روراست است و من این خصلت‌هایش را دوست دارم. مجید جلالی هم هر وقت مرا می‌بیند گرم تحویل می‌گیرد. ما مربیانی هستیم که در یک لیگ پیر شدیم. برد و باخت داشتیم. روز خوب و بد داشتیم. مربیان دیگری هم هستند. به همه احترام می‌گذارم.

و لیگ چطور؟ در این ۲۰ سال لیگ‌مان بهتر شده یا نه؟

صادقانه بگویم کیفیت لیگ افت کرده. قبلا بازیکنان بهتری در این لیگ بازی می‌کردند. هر تیم برای خودش دو سه ستاره اثرگذار داشت که می‌توانستند نتایج بازی‌ها را تغییر بدهند. این تلخ است که امروز اکثر تیم‌ها بازیکن شاخصی ندارند. تلخ‌تر اینکه یک زمان در لیگ بازیکنان، خودشان را برای بازی در آلمان آماده می‌کردند و حالا فقط می‌خواهند به قطر بروند. یک زمانی شما در لیگ آلمان بازیکن داشتید. الان به نزدیک‌های آنجا هم نمی‌رسید. فقط قطر! خداداد کجاست؟ دایی چرا ندارید؟ باقری؟ دین‌محمدی؟ هاشمیان؟ مهدوی‌کیا؟ منصوریان؟ چرا از اینها ندارید؟ کیفیت لیگ ایران خیلی افت کرده و این افت کیفیت بی‌دلیل نیست.

دلیل این افت را در چه می‌بینید؟

بی‌تفاوتی به فوتبال. فوتبال باید هر روز توسعه پیدا کند. ورزشگاه‌های شما فاجعه هستند. بهترش را نمی‌سازید. تکمیل‌شان نمی‌کنید. بازسازی‌شان نمی‌کنید. به آنها نمی‌رسید. فقط خودتان را می‌زنید به ندیدن مشکلات. کشورهای همسایه را ببینید! یک‌هزارم استعدادهای شما را ندارند باشگاه‌های درجه دوم کشورهای عربی امکانات‌شان با بهترین باشگاه‌های سخت‌افزاری شما مثل سپاهان و ذوب‌آهن برابری می‌کنند. استعداد دارید. خدا ایران را با استعدادهای ویژه متبرک کرده، اما خودتان دو دستی این استعدادها را نابود می‌کنید. ورزش حرفه‌ای ساخته شده که جوان‌ها و نوجوان‌ها را از خیابان و موادمخدر و جنایت دور نگه دارد، اما شما به ورزشگاه‌هایتان بی‌توجهی می‌کنید. برای شما مهم نیست. استعدادیابی نمی‌کنید؛ اگر بکنید، مقطعی است. استعدادهایی که پیدا می‌کنید در باشگاه‌های فقیر و بدون امکانات رشد می‌کنند و در بین راه هم هرز می‌روند. اینها دردهای فوتبال ایران است. این ورزشی که برایش میلیاردها هزینه می‌کنید شما را به هیچ‌جا نمی‌رساند.

گل‌گهر امسال کجای این داستان قرار دارد؟

تلاش می‌کنیم بهتر باشیم. قصد داریم تاسیسات ورزشی درجه یکی بسازیم که می‌تواند سیرجان را به یک قطب در این منطقه تبدیل کند. وقتی کارمان تمام شود برای تمرین و اردو زدن می‌توانید به سیرجان بیایید، اینجا کارهای بزرگی در شرف انجام است.

از نتایج تیم راضی هستید؟

سه بازی و سه مساوی. از نظر من برای یک تیم تازه به لیگ واردشده نتیجه خوبی است. شاگردانم اگر کمی خوش‌اقبال‌تر بودند یا از داوری بهتری بهره‌مند می‌شدند، الان ۵ امتیاز داشتند.

ندیده بودیم علیه داور صحبت کنید!

به داورها احترام می‌گذارم، اما وقتی می‌بینم داوری ناعادلانه قضاوت می‌کند و حق تیمم را می‌خورد، چه باید بگویم؟ وقتی می‌بینم مربی حریف، لپ داور را به نشانه صمیمیت می‌کشد، انتظار دارید سکوت کنم؟ وقتی می‌بینم پنالتی علیه تیم من می‌گیرند که اصلا خطا نبوده، باید چه بگویم؟ وقتی بازیکن خوب تیم من را طوری می‌زنند که دیگر قادر به ادامه بازی نیست و ضاربش باید یک‌ضرب اخراج شود ولی نمی‌شود، انتظار دارید چه کنم؟ بروم در کنفرانس برای داور سرود «هاله‌لویا» بخوانم؟ در این لیگ کدام مربی سابقه‌اش از من بیشتر است؟ من یکی از باسابقه‌ترین مربیان لیگ ایرانم. حرفی که می‌زنم از سر منافع تیمی نیست.

از انتخاب مجتبی جباری هم صحبت کنیم.

مدیر باشگاه پیشنهاد داد و در ثانیه‌ای قبول کردم. نه شک کردم و نه وقتی برای فکر کردن خواستم؛ در جا پذیرفتم. الان دو سه هفته است با ما تمرین می‌کند و در وجود او خود را می‌بینم که جوان‌تر شده‌ام و می‌خواهم از همه اسرار فوتبال سر دربیاورم. تمایلش برای یادگیری عالی است، ضمن اینکه دنبال مسائل سطحی نمی‌گردد. به عمق می‌زند تا رازها را دریابد. تضمین می‌کنم جباری در فوتبال ایران مربی بزرگی می‌شود.

بعضی از شاگردان شما در لیگ ایران سرمربی شده‌اند. کارشان چطور است؟

برای همه آرزوی موفقیت می‌کنم، اما یحیی گل‌محمدی ستاره مربیگری و امسال مدعی قهرمانی است. او کارش را خوب بلد است و تیم خوبی ساخته. چند تیم مدعی هستند؛ استقلال و پرسپولیس به همراه سپاهان و پدیده.

تراکتورسازی چطور؟

هنوز از آنها مسابقه‌ای ندیده‌ام. قرار است خیلی‌زود ببینم. وقتی ببینم می‌توانم نظر بدهم.

دربی نزدیک است. نظرتان چیست؟

اولین‌بار است دربی اینقدر زود برگزار می‌شود. هیچ‌کدام از دو تیم برای این بازی آماده نیستند. دربی هم قابل پیش‌بینی نیست. برای هر دو تیم آرزوی موفقیت دارم و از هواداران‌شان می‌خواهم به دو مربی فرصت بدهند تا بر کار مسلط شوند. هر دو جنتلمن و حرفه‌ای هستند ولی زمان می‌خواهند.

از اخراج برانکو هم صحبت کنیم.

فردای بازی گل‌گهر با پارس جنوبی به برانکو زنگ زدم. بازی داشت و می‌گفت دور و برش خبرهایی است و اگر بازی را نبرد، برایش بد می‌شود. متاسفانه همین اتفاق افتاد. آنجا برای اخراج کردن مربیان خیلی عجله دارند. برانکو مربی خوش‌کارنامه‌ای است.

یک سوال آخر هم هست که گذاشته بودیم کنار. دو فصل قبل در کنار زمین بحث‌های مربوط به جادوگری و بطری مطرح شد که خیلی فوتبال را تحت‌تاثیر قرار داد. دیگر از آنها خبری نیست؟

من به خدا اعتقاد دارم، نه به جادوگرها. از کرواسی به ایران نیامده‌ام که بگویم کسی محتوای یک بطری را کنار زمین خالی کند تا دروازه‌بان‌مان گل نخورد یا مهاجمی که داریم، گلزنی کند. به این چرندیات توجهی ندارم و هیچ‌وقت نداشته‌ام.

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آرسنال - دیناموزاگرب
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش