چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۱ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۵۸۲
لیگ برتر و جام حذفی

فوتبال ایران راه آسان را می رود

فاجعه در فوتبال؛ تیم ها گل نمی زنند!

بازی های لیگ برتر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
در حالی که پرونده نیم فصل رقابت های لیگ برتر در حال بسته شدن است آمار گلزنی که از تیم ها به ثبت رسیده چیزی نزدیک به فاجعه است.

به گزارش ورزش سه، ۱۰ تیم در بازی های لیگ برتر معدل گل زده اشان در هر بازی یک گل نیست. به واقع این تیم ها نمی توانند در هر ۹۰ دقیقه یک گل بزنند و بی شک تماشای چنین فوتبالی برای تماشاگران جذاب نیست. این آمار از سویی نشان می دهد درفوتبال ایران تفکرات دفاعی بر تفکرات تهاجمی حاکم است و تیم ها ابتدا به گل نخوردن فکر می کنند و بعد گل زدن!

در سال های اخیر اینطور گفته می شد تیم های باشگاهی از کارلوس کی روش الهام می گیرند و چون تیم ملی دفاعی فوتبال می کند روی باشگاه ها هم تاثیر گذاشته و تیم های باشگاهی به تبعیت از تیم ملی تاکتیک دفاع – ضد حمله را بکار می برند. این ادله تنها یک بهانه بود چرا که الان و در حالی که کارلوس کی روش از تیم ملی رفته و تیم ملی هم تغییر سبک داده باز هم در فوتبال باشگاهی اتفاق خاصی رخ نداده است و همانند گذشته فوتبال دفاعی پر رنگ تر از فوتبال تهاجمی است.

بهترین تیم در فاز تهاجمی استقلال با مربیگری استراماچونی است که در ۱۵ بازی ۳۲ گل زده. معدل گل زده این تیم در هر بازی ۲.۱۳ است. این تیم هر ۴۲ دقیقه یک گل در لیگ برتر زده است. البته پژوهشگران فیفا می گویند فوتبالی جذاب و تماشایی است که تماشاگران هر ۳۰ دقیقه یک گل ببینند و بر این باورند ارایه فوتبال تهاجمی از سوی تیم ها ادای دین آنها نسبت به تماشاگران است که برای تماشای فوتبال وقت می گذارند و هزینه می کنند.

۵ تیم از تیم هایی که معدل گل زده اشان در هر بازی به یک گل نمی رسد جز تیم های نیمه بالای جدول هستند و ۵ تیم دیگر جز تیم های نیمه پایین جدول. شاید تیم های پایین جدول توانمندی گلزنی در هر بازی را نداشته باشند اما این بهانه برای تیم های نیمه بالای جدول قابل پذیرش نیست و همانطور که بدان اشاره شد این آمار نشانگر سبک فوتبالی است که تیم های باشگاهی در بازی های لیگ برتر ارایه می دهند.

فوتبال باشگاهی ایران سال های سال است که در آسیا قهرمان نشده. آخرین بار که یک تیم ایرانی بر سکوی نخست آسیا ایستاد تیم پاس با مربیگری فیروز کریمی بود. تیمی که بازیکنانش امروز پدربزرگ هستند. فوتبال باشگاهی در دهه های اخیر و در مصاف های بین المللی از نظر مالکیت و هم چنین تعداد پاس ها آمار را به حریفان داده است؛ به این خاطر که تیم های ما توپ را به حریف می دهند و به دنبال گرفتن فضا از حریف هستند. به واقع فوتبال باشگاهی ایران هیچ گاه به دنبال دیکته کردن فوتبال خود به تیم های حریف نبوده است.

در فوتبال؛ دفاع کردن راحت تر از حمله کردن است. در فوتبال دفاعی با تجمع در منطقه یک سوم دفاعی و با رعایت اصول دفاع فردی و تیمی می توان بزرگ ترین تیم ها را متوقف کرد، بطوریکه دیدید بارها و بارها تیم ملی در زمان مربیگری کارلوس کی روش تیم های بزرگ جهان را متوقف کرد اما آنچه که سخت است فوتبال تهاجمی است و برای موفقیت در آن هر لحظه باید ایده های نو را پیاده کرد و برای کارایی ایده ها سخت تمرین کرد. به نظر می رسد و با توجه به آمار ثبت شده فوتبال باشگاهی ایران راه آسان را در پیش گرفته است.

این آمار البته می تواند بیانگر فرهنگ نتیجه گرایی در فوتبال ایران هم باشد؛ مربی ترس از باخت دارد و ترس از بازی تهاجمی. این نتیجه است که منجر به ثبات مربی روی نیمکت تیم های لیگ برتری می شود و شهامت ریسک را از مربیان گرفته است و هم چنین بازی تهاجمی . به همین خاطر مربی ترجیح می دهد ابتدا یک مربی بازنده نباشد تا یک مربی برنده! قطعا با چنین فوتبالی با قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا فاصله زیادی خواهیم داشت. هر چند در برخی سال ها با فوتبال رو به جلویی که مربیان خارجی از جمله برانکو بر تیم های ما حاکم کردند تا یک قدمی جام رفتیم اما دستمان به جام نرسید.

در بین تیم های حاضر در لیگ برتر تنها یک تیم است که معدل گل زده اش در هر بازی بیش از ۲ گل است. دیگر تیم هایی که معدل گل زده اشان در هر بازی بیش از یک گل است به عدد ۲ هم نمی رسند!

۵ تیمی که معدل گل زده اشان در هر بازی بیش از یک گل است از این قرار است با این توضیح که عدد ابتدای اسم جایگاه تیم ها در جدول رده بندی است:

۲-سپاهان: ۱.۴۲

۳-پرسپولیس : ۱.۲۸

۹-ماشین سازی: ۱.۰۷

۱۱-پیکان : ۱.۵۳

۱۲- نساجی: ۱.۰۷

و حالا تیم هایی که معدل گل زده اشان در هر بازی به یک گل نمی رسد. با این توضیح که عدد ابتدای اسم جایگاه تیم ها در جدول رده بندی است:

۴-صنعت نفت آبادان (۱۴ بازی – ۱۳ گل)

۵-شهر خودرو (۱۴ بازی – ۱۱ گل)

۶- نفت مسجد سلیمان (۱۵ بازی – ۱۱ گل)

۷- فولاد (۱۵ بازی – ۱۰ گل)

۸-تراکتور (۱۳ بازی – ۱۲ گل)

۱۰-ذوب آهن (۱۵ بازی – ۱۲ گل)

۱۳-پارس جنوبی (۱۴ بازی – ۱۰ گل)

۱۴- سایپا (۱۵ بازی – ۱۰ گل)

۱۵- گل گهر (۱۴ بازی – ۵گل)

۱۶-شاهین شهرداری بوشهر (۱۵ بازی – ۸ گل)

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش