چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۱۶ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۳۷۴۱
لیگ برتر و جام حذفی

نگاهی به اتهامات گابریل کالدرون

عجیب‌ترین حیاکن، رهاکن تاریخ!

گابریل کالدرون,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

گابریل کالدرون که برای گذراندن تعطیلات سال نو به کشورش سفر کرده، طبق برنامه قبلی باید دو روز دیگر به تمرینات سرخپوشان ملحق شود، اما دست‌کم تا زمان تنظیم این مطلب کسی نمی‌داند که این اتفاق رخ می‌دهد یا او هم به سرنوشت آندرا استراماچونی دچار خواهد شد. آنچه مسلم است اینکه سرمربی آرژانتینی سرخپوشان اخیرا با مدیران باشگاه دچار اختلاف شده و پیش از سفر نیز لیستی از شرایطش را برای ادامه همکاری ارائه داد.

لیستی نه‌چندان طولانی که شامل پرداخت بخشی از مطالبات خودش و بازیکنان، خرید سه بازیکن جدید داخلی و البته تغییر سرپرست تیم می‌شد. با وجود این تاکنون این شرایط محقق نشده و شاید در بعضی موارد اساسا اراده‌ای هم برای انجام آنها وجود نداشته باشد. به طور مشخص رابطه محمدحسن انصاری‌فرد، مدیرعامل باشگاه با افشین پیروانی بسیار خوب است و به وضوح به مربی آرژانتینی پیغام داده خواسته‌اش در مورد تغییر سرپرست را اجرایی نمی‌کند. در همین بین گابریل کالدرون برای اولین بار از زمان خروج از تهران، عصر یکشنبه روی صفحه شخصی‌اش پست گذاشت و نوشت در فاصله کوتاه باقی‌مانده تا شروع تمرینات، باشگاه هنوز توجه جدی به درخواست‌های او نشان نداده است.

این پست اینستاگرامی حمل بر احتمال عدم بازگشت کالدرون به ایران شد، اما اتفاق عجیب در بخش کامنت‌ها رخ داد؛ جایی که انبوهی از مخاطبان بعد از معرفی خود به عنوان هوادار پرسپولیس، با کلمات تند و رکیک خواهان برنگشتن این مربی شدند؛ بساط عجیب‌ترین «حیاکن، رهاکن» تاریخ که به شکلی باورنکردنی علیه مربی قهرمان نیم‌فصل و حاضر در نیمه‌نهایی جام حذفی پهن شد.

اگرچه هویت آدم‌ها در این قبیل شبکه‌ها به طور قطعی مشخص نیست و ممکن است ادعای هواداری برخی کامنت‌گذاران از پرسپولیس واقعی نباشد، اما واقعیت آن است که موج حمایتی چندانی هم از کالدرون شکل نگرفت تا روشن شود جدایی احتمالی او به هیچ‌وجه با واکنش‌هایی از جنس برنگشتن استراماچونی همراه نخواهد شد. این حجم از بی‌تفاوتی پرسپولیسی‌ها نسبت به کالدرون در حالی اتفاق می‌افتد که او بین مربیان تازه‌وارد در تاریخ لیگ برتر رکورددار بهترین معدل امتیازگیری است؛ اما به راستی کالدرون با چه اتهاماتی چنین به قربانگاه کشیده می‌شود و این اتهام‌ها تا چه حد مبنای منطقی دارند؟

در زمین بهانه‌ای نیست

عملکرد پرسپولیس کالدرون داخل زمین فوق‌العاده بوده است. چنان‌که گفتیم او رکورددار امتیازگیری بین مربیان جدید تاریخ لیگ برتر بوده و بعد از ۱۶ هفته، پرسپولیس را با سه امتیاز اختلاف در صدر جدول نشانده است. کالدرون اگرچه در هفته‌های آغازین کارش و با توجه به برنامه دشوار تیم متحمل سه شکست برابر رقبای مستقیم شد، اما در عوض استقلال را برد و از قضا این پیروزی با گل بازیکن تعویضی او به دست آمد. پرسپولیس کالدرون همچنین در جام حذفی هم بدون گل خورده به نیمه‌نهایی رسید و در مجموع جایی برای گله و شکایت باقی نیست. البته یک فاکتور کیفی به نام «بازی زیبا» هم وجود دارد که قابل اندازه‌گیری نیست.

برخی منتقدان کالدرون عقیده دارند تیم او به اندازه کافی با طراوت بازی نمی‌کند و حتی متهم می‌شود به اینکه متکی به ضربات کاشته و ایستگاهی است. این انتقادها در حالی مطرح می‌شود که اولا پرسپولیس کالدرون در نیم‌فصل اول حضور این مربی دقیقا به اندازه آخرین نیم‌فصل حضور برانکو گل زده و ثانیا از ۲۰ گل لیگی این تیم، غیر از دو ضربه پنالتی، بقیه توپ‌ها در جریان بازی و روی زمین به ثمر نشسته؛ بدون کرنر، اوت بلند یا ارسال از ضربات شروع مجدد. به این ترتیب روشن است که حداقل داخل مستطیل سبز بهانه کافی برای ایجاد چنین هجمه‌ای علیه سرمربی آرژانتینی وجود ندارد.

 

تغییر سرپرست؛ فنی یا مدیریتی؟

در این میان برخی منتقدان با استناد به درخواست کالدرون برای تغییر سرپرست تیم، عقیده دارند او پا را از محدوده اختیاراتش فراتر گذاشته و چارت سازمانی را نقض کرده است. حتی در این مورد هم ادعای دوستان چندان دقیق به نظر نمی‌رسد. در عرف فوتبال جهان، اختیار رختکن با سرمربی است و بیرون از آن به مدیرعامل مربوط می‌شود.

در این شرایط طبیعتا وقتی سرپرست تیم روی نیمکت حضور دارد، به طور مستمر در تمرینات حاضر است و صددرصد داخل رختکن تیم فعالیت می‌کند، انتخاب او باید با نظر سرمربی باشد. این هرگز خواسته زیادی نبوده؛ چه در عادات فوتبال ایران که مثلا علی پروین و امیر قلعه‌نویی بی‌هیچ حرف و حدیثی سرپرست تیم را انتخاب می‌کردند، چه در فرهنگ فوتبال دنیا که این موضوع به خواست کارلوس کی‌روش چندین و چند‌بار در تیم ملی تکرار شد. در باشگاه‌های اروپایی به دفعات شاهد تغییر کادر پزشکی و حتی مدیر فنی به درخواست سرمربی بوده‌ایم؛ مدیر تیم که جای خود دارد. وقتی مدیر یا سرپرست فقط در فاصله یک صندلی با سرمربی می‌نشیند، چطور انتظار داریم انتخاب این فرد بدون نظر موافق او باشد؟

donya-e-eqtesad.com
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش