تمجید از کریم باقری بابت سالی چند سیلی و لگد روی نیمکت و راه اندازی بساط زننده و دور از شأن فالوور فروشی در اینستاگرام با اعتبار پرسپولیس، یکی از نشانه های بی دقتی در خبرنگاری ورزشی و ساختن توصیف های بیهوده درباره چهره های شناخته شده است.
کریم باقری به علت کیفیت فوتبالش در تیم ملی، اعتباری که با بیش از ۵۰ بازی در بوندس لیگای یک و دو به فوتبالش اضافه شد، نمایش های به یاد ماندنی اش در پرسپولیس و سیاق بازی اش که قدرت نمایانه بنظر میرسید و اما رفتارش که با آقامنشی توأم بود، یکی از معتبرترین چهره های فوتبال ایران است.
ولی در مورد کریم باقری به علت همین اعتبار هرگز لازم نیست دچار توصیف های اغراق آمیز باشیم. او بارها خود را در مربیگری بی ادعا معرفی کرده و علاقه ای ندارد عملکردش در مربیگری با کیفیت کارش سنجیده شود. او در هر فصل با چند تشر و چند برخورد فیزیکی در صحنه هایی که بازیکنان پرسپولیس مشغول پرخاش به داور یا هر درگیری دیگری هستند، خود را در نقش یک ناظم جا می زند و از اعتبار دوران فوتبالش خرج می کند تا بازیکنان مقابل واکنش های او سر فرو بیاورند. مرسوم است که این نقش در رسانه ها همیشه مورد تمجید قرار بگیرد، او را آقاکریم صدا بزنند و حتی همواره به تیم های دیگر توصیه کنند که یک کریم باقری برای خود پیدا کنید.
شخصیت تأثیرگذار، یکی از خصوصیت های مربیان است. آنها با شخصیتی که با وام از دوران فوتبال خود یا دوران مربیگری خود به دست می آورند، تیم را تحت تأثیر خود قرار میدهند و این شخصیت در ایجاد نظم تیمی بی شک مؤثر است. اما این فقط یکی از چندین و چند ویژگی یک مربی است و هیچ کس نمی تواند فقط با شخصیت تیغ دار، مربی باشد و وقعی به چندین ویژگی دیگر در حرفه اش نگذارد و برای به دست آوردن هر ویژگی مؤثر دیگری قدمی برندارد و جایگاه مربی را با توصیف های بیهوده رایج مال خود کند. برای مربی شدن باید سخت کار کرد، باید به سختی هر روز به دانسته های خود افزود و با چند سیلی و لگد به بازیکنان در هر فصل، هیچ کس مربی نمی شود.
کریم باقری به اعتبار فوتبال، به اعتبار مربیگری و به اعتبار پرسپولیس در اینستاگرام مشغول تبلیغات فالوور فروشی است. بله، از او بعید بود اما انگار از کمتر کسانی بعید است. کریم باقری با هر توصیف و تمجید درباره آقایی و تأثیرگذاری و بزرگواری و سیلی و لگدی که به بازیکنان می زند، صاحب اعتبار بیشتری برای فالوور فروشی می شود و حتی اعتبار تبلیغات فروش فالوور را نه با مربیگری، بلکه با نقشی من درآوردی بعنوان مسئول دستور خفقان روی نیمکت به دست آورده است.
این نکته طنزآمیز بنظر میرسد ولی واقعیت دارد که کریم باقری با وایرال شدن بحث تبحرش در چک و لگد روی نیمکت، امروز موفق به فروش چندصد k فالوور بیشتر به سالن اپیلاسیون محل شد. این- با تأسف- اوج قدرت اقتصاد فوتبال ایران است. مهم ترین چهره های فوتبال با وجه اشتهار و اعتبار ورزشی خود نه در درآمدزایی به شیوه ای که دور از شأن یک چهره شناخته شده نباشد، بلکه به همین روش های سخیف در اینستاگرام فارسی کسب درآمد می کنند. این مثال از این جهت اهمیت دارد که نشان دهد تصویر شخصیت ثبت شده از چهره های معتبر فوتبال تا چه اندازه مخدوش شده است و با نقش ناظم روی نیمکت و با توصیف های دم دستی ژورنالیستی بازسازی نمی شود.
در این روزگاری که زندگی ما را می گذراند، چاره ای نداریم جز اینکه تا همین اندازه مته به خشخاش بگذاریم و سخت بگیریم به آنچه حوالی ما نفس کشیدن را سخت کرده است.
- 12
- 7