به گزارش ورزش سه به نقل از خبرگزاری فرانسه، حدود نیمی از گلها از روی ضربات ایستگاهی زده شده که شاید برای طرفداران فوتبال زیبا ناامیدکننده باشد. حتی برخی در شبکههای اجتماعی به شوخی نوشته بودند که مشارکت کمک داور ویدیویی روی گلها در این جام از مسی و رونالدو بیشتر خواهد بود. آلیو سیسه، سرمربی سنگال گفت: «میدانیم که این روزها سیستمهای دفاعی بسیار فشرده است و ضربات ایستگاهی در مرحله گروهی میتواند اسلحه سرنوشتسازی باشد.»
تک گل ایران مقابل مراکش هم روی ضربه ایستگاهی زده شد و کیروش بدشانس بود که گل تیمش مقابل اسپانیا روی ضربه ایستگاهی پذیرفته نشد.
اوج این رویه در پیروزی ۶ بر یک انگلیس مقابل پاناما بود که پنج گل بازی روی این ضربات بود. انگلیس از این نظر از سایر تیمها موفقتر بوده، چرا که دو گل مقابل تونس و چهار گل مقابل پاناما را از روی ضربات ایستگاهی زده است.
ساوت گیت پس از بازی با پاناما به نقش مهم آلن راسل، مربی مهاجمان تیم در این ضربات اشاره کرد و گفت: «آلن وقت زیادی روی این ضربات صرف میکند. ما متوجه شدهایم که ضربات ایستگاهی در این مسابقات اهمیت زیادی دارد و احساس کردیم میتوانیم در این زمینه پیشرفت کنیم. ما در تمرینات توجه ویژهای داریم. هر قدر هم که بر بازی مسلط باشید، در تورنمنتها ضربات ایستگاهی هجومی و دفاعی خیلی اهمیت دارند.»
با پایان دور دوم مرحله گروهی ۴۰ درصد گلها روی ضربات ایستگاهی زده شده که نسبت به تورنمنتهای قبلی رقم بالاتری است.
مدس داویدسن، مدیر فنی تیم شانگهای SIPG در سوپرلیگ چین گفت: «این رقم خیلی بالاتر از تورنمنتهای قبلی است. در یورو ۲۰۱۶ مجموعا ۳۰ درصد گلها روی ضربات ایستگاهی زده شد و در جام جهانی ۲۰۱۴ این عدد ۳۸ درصد بود.»
این مربی دانمارکی اضافه کرد: «سهم گلها روی ضربات ایستگاهی در تورنمنتها همیشه از لیگ بالاتر است. تیمهای ملی فرصت کمتری برای تمرین روی کارهای تیمی و توسعه سبک بازیشان دارند و کار کردن روی این ضربات برای آنها آسانتر است. شکی نیست که VAR هم تاثیر زیادی داشته است.»
در جام جهانی ۲۰۱۴ تنها ۱۳ پنالتی اعلام شد. در روسیه تنها تا پایان دور دوم مرحله گروهی (یکشنبه) ۱۵ پنالتی اعلام شده که ۱۳ تا از آنها گل شده. سیستم بازبینی ویدیویی قطعا در افزایش آمار پنالتیها موثر بوده.
لوکا مودریچ، کاپیتان کرواسی که مقابل نیجریه از روی نقطه پنالتی برای تیمش گل زد، گفت: «در تمرینات روی ضربات ایستگاهی کار میکنیم.» دالیچ، سرمربی این تیم اضافه کرد: «کرنرها و پنالتیها عناصر مهمی در فوتبال هستند. مهم نیست چطور گل بزنید، مهم نتیجه بازی است.»
یواخیم لوو، سرمربی آلمان هم به اهمیت این ضربات معترف است. مدافع عنوان قهرمانی در صورت تساوی مقابل سوئد امیدش برای صعود به حداقل میرسید، ولی با ضربه ایستگاهی کروس که دو ضرب زده شد، در جدول مسابقات باقی ماند. لوو گفت: «ما روی ضربات ایستگاهی کار کردهایم. این ضربات خیلی مهم است و میتوانید از آنها استفاده خیلی خوبی کنید.»
در این مسابقات سه گل دیدنی هم از روی ضربات ایستگاهی مستقیم زده شده. رونالدو در بازی مقابل اسپانیا سومین گل خودش و تیمش را با ضربهای تماشایی وارد دروازه حریف کرد. گل برتری صربستان مقابل کاستاریکا روی ضربه ایستگاهی دیدنی کولارف زده شد. آلکساندر گولووین هم در بازی افتتاحیه یکی از گلهای روسیه مقابل عربستان را از روی ضربه ایستگاهی زد.
دروازهبانها در ادوار قبلی از تغییر مسیر توپها گلایه داشتند و بازیکنانی مثل رونالدو در زدن ضرباتی با مسیر عجیب به مهارت بالایی رسیده بودند.
به نظر میرسید تلستار ۱۸، توپ این مسابقات از این نظر شرایط بهتری دارد، ولی برخی از دروازهبانها چنین عقیدهای ندارند.
ایگور آکینفیف، دروازهبان روسیه معتقد است که این توپ روی گلهای از راه دور مثل گل کوتینیو به سوییس یا گل رونالدو و کولارف نقش داشته است: «انتقادات زیادی به این توپ وارد است، ولی از دست ما کاری ساخته نیست. ما دروازهبانها باید راهی برای مهار آن پیدا کنیم.»
داویدسن معتقد است که با ادامه مسابقات این آمار کمتر میشود و تعداد گلها در جریان بازی افزایش مییابد: «تیمها در شروع مسابقات کمی در استفاده از فرصتها اضطراب دارند و بیشتر به ضربات ایستگاهی تکیه میکنند.»
آرمن ساروخانیان
- 16
- 5