به گزارش ایلنا، 'استر کیش لاروش' نماینده برنامه بین المللی آبشناسی یونسکو در نخستین همایش نشست تخصصی و کارگاههای آموزشی امنیت آبی و سکونتگاههای انسانی در شرایط کمآبی در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی، با بیان این مطلب که تنوع زیستی و منابع آبی کره زمین تحت فشار است، افزود: تغییرات زیست محیطی باعث افزایش مشکل آبی جهان شده و چالشهای بزرگی را رقم می زند.
وی با اشاره به اینکه تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک چهارم جمعیت جهان با مشکلات آبی مواجه خواهند شد، مگر آنکه اقداماتی نظیر توسعه پایدار شهرها اجرایی شود، اظهار داشت: در سپتامبر ۲۰۱۵ سران جهان ۱۷ هدف را برای پایان فقر و تأمین رفاه و رشد برای تمام انسانها رقم زدند که یکی از آنها مدیریت آب بود.
لاروش ادامه داد: برای تحقق تمام اهداف ۱۷ گانه لازم است انسانها در شرایط صلح در کنار یکیدیگر زندگی کنند و فراموش نکنیم که ما در مقابل نسلهای آینده مسئولیت داریم و شاهد تغییرات اساسی در زمینههای آب هستیم.
وی با ابراز این مطلب که امروزه حدود ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر جمعیت کره زمین در شهرها ساکن هستند و تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲.۳ جمعیت کره زمین شهر نشین خواهند شد، اضافه کرد: توسعه منافع ملی پیش شرطی برای حل مشکلات شهری خواهد بود.
نماینده برنامه بینالمللی آبشناسی یونسکو با اشاره به اینکه یونسکو آمادگی دارد تا در این زمینه با ایران همکاری داشته باشد، اظهار داشت: برنامه ارزیابی ما به گونهای است که بتوانیم اطلاعات خود را در خصوص منابع سالم آبی جهان به اشتراک بگذاریم.
وی ادامه داد: این منابع نیازمند مدیریت پایدار و قاطع هستند، زیرا جمعیت کرهزمین در قرن گذشته دو برابر رشد داشته و کیفیت پایین آب نیز بر اکوسیستم انسانی تأثیر گذاشته است.
لاروش با اشاره به اینکه آلودگی آب یکی از مشکلات این دوران است، افزود: نفوذ فاضلابهای سنتی و صنعتی به محیط زیست و منابع آبی سبب خواهد شد تا مشکلات عدیده ای برای انسانها ایجاد شود.
وی ادامه داد: ورود آلایندههایی نظیر نیترات و آمونیاک به رودخانهها خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست و سلامت انسانها وارد میکند و دولتها بایستی توجه زیادی بر تأمین آب داشته و برای مدیریت آن و جمعآوری فاضلاب و استفاده از پساب اهتمام داشته باشند.
او با اشاره به اینکه استفاده از پساب در کشاورزی میتواند تا حد زیادی از مشکلات کم آبی کشور بکاهد، افزود: ایران در زمینه تصفیه فاضلاب تلاشهای زیادی کرده و از نظر فناوری و تکنولوژی از بسیاری کشورها جلوتر است.
- 12
- 1