دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۸۹۱
وضعیت ترافیک و آب و هوا

تصمیم ناباورانه کمیته اضطرار آلودگی هوا سلامت میلیون‌ها نفر را نشانه گرفت!

تهران حتما باید تعطیل می‌شد اما دولت‌ها با تعطیلی پایتخت مشکل دارند/ امروز آلودگی هوا بیشتر می‌شود

آلودگی هوا درتهران,افزایش آلودگی هوا تهران
▫️بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران برای امروز (۲۰ فروردین ماه) آسمان نیمه ابری تا ابری و غبار آلود، از بعدازظهر در بعضی ساعات بارش باران و وزش باد، گاهی رگبار و رعد و برق و در مناطق مستعد بارش تگرگ و باد و گردوخاک پیش بینی می شود.

 با این شرایط و شاخص آلایندگی هوا که روز گذشته حتی در ساعاتی عدد ۵٠٠ را هم نشان می داد عده‌ای غافل گیر شدند و کارشان به دلیل مشکلات جسمانی ناشی از آلودگی هوا به بیمارستان کشید و گروهی دیگر چشم امیدشان به تعطیلی امروز بود اما نه تنها از قبل اطلاع رسانی صورت نگرفته بود بلکه امروز هم خبری از تعطیلی نبود. بهزاد اشجعی، دبیر سابق کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در گفت و گو با خبرآنلاین علل لزوم تعطیلی شهر تهران و اطلاع رسانی در این خصوص را تشریح کرد.

روز گذشته عده ای از شهروندان بی خبر از وضعیت هوا برای انجام کارهای روزمره در سطح شهر تردد کردند؛ آیا این وضعیت نباید ازقبل اطلاع رسانی می شد؟

پیش‌بینی و اعلام هشدار موضوعی است که در بحث آلودگی هوا باید به آن توجه بیشتری شود، در آیین نامه شرایط اضطرار آلودگی هوا فرآیند کاملا مشخص و شفافی برای مواقعی که قرار است، هوا آلوده شود تعریف شده است. وظیفه هر یک ازدستگاه در این بخش مشخص شده است، اما متاسفانه ما همواره شاهد این هستیم که این آیین نامه اجرایی نمی‌شود.

پیش‌بینی‌های هواشناسی از چند روز قبل از وقوع آلودگی هوا کاملا مشخص است. مدل‌سازی کیفیت هوا سال پیش صورت گرفته و وضعیت هوا از لحاظ آلاینده ها کاملا قابل تشخیص است. بر اساس این آیین نامه باید از چند روز قبل هشدارهای لازم اعلام شود،آ لودگی هوای روز گذشته نشان می داد که ما در بحث اعلام هشدار اصلا به خوبی عمل نمی‌کنیم، در حالیکه افزایش سرعت باد در روز جمعه از روزهای پیش از آن مشخص بود و بادهای بهاری منجر به خیزش گردو غبار می‌شوند.این هشدار باید حداقل یک روز پیش از سوی سازمان هواشناسی اطلاع رسانی می‌شد، اگر شهروندان می دانستند که در روز جمعه قرار است با چه پدیده ای روبه‌رو شوند قطعا برنامه ریزی بهتری داشتند، اما در بحث هشدار و اقدامات پیشگیرانه اصلا به درستی عمل نمی‌شود.

قانون هوای پاک و آیین نامه‌های مرتبط با آن سال ها پیش به تصویب رسیده است، براساس این قانون لازم نبود شهر تهران به صورت کامل تعطیل شود؟

یکی از این اقدامات اعلام تعطیلی سراسری در شهر تهران و سایر استان‌های درگیر آلودگی هوا بود،در آیین نامه اضطرار آلودگی هوا صراحتا ذکر شده است که در این شرایط باید چه تصمیماتی اخذ شود؛ البته این موضوع تنها مختص این دولت نیست و تقریبا اکثر دولت ها با تعطیلی در این شرایط مشکل خاصی دارند.

طبیعتاً تعطیلی سراسری خساراتی را به جا می گذارد اما باخسارتی که روی سلامتی شهروندان حادثه می‌شود، قابل مقایسه نیست .تعطیل شدن شهر به صراحت در آیین نامه اضطرار آلودگی هوا اعلام شده است، البته در آیین نامه برای شهر تهران استثنا قائل شدند و اعلام کرده اند برای تعطیلی تهران مجوز باید از سوی دولت صادر شود و استانداری راسا نمی تواند درباره شهر تهران تصمیم گیری کند. اما در شهرهای دیگری این تصمیم به صورت مستقل ازطریق استانداری ها قابل اتخاذ است.براساس آیین نامه وقتی شاخص آلودگی هوا در شرایط قهوه ای قرار می گیرد باید کل شهر تعطیل شود که این موضوع شامل مدارس هم می شود.

وضعیت آلاینده ها را طی ساعات آینده چه طور پیش بینی می‌کنید، آیا آلودگی هوا طی روز های آینده ادامه دار است؟

با توجه به بارندگی هایی که صورت گرفت صبحگاه شاهد کاهش آلاینده ها بودیم اما هر چه به ساعات بعدازظهر نزدیک می‌شویم شدت آلاینده ها افزایش پیدا می کند و عصر امروز مجددا شاهد افزایش شدید آلاینده ها باشیم .بادهای بهاری در تمام فصل وجود دارند و این روند درصورت فعالیت‌ کانون‌ های گردو غبار ادامه دار خواهد بود. اگر کانون های گردو غبار داخلی و خارجی فعال باشند این امکان وجود داردکه ما مجدداً شاهد وضعیت خطرناک آلودگی هوا باشیم .

اگر قانون هوای پاک اجرایی شده بود بازم هم شاهد آلودگی هوا در این سطح بودیم؟ به نظر شما چرا موضوع حل مشکل آلودگی هوا دراولویت دولت ها نیست؟

اگر قانون هوای پاک اجرایی می شد ما امروز شاهد آلودگی هوا نبودیم، قانون هوای پاک یک قانون جامع است وروی همه منابع انتشار آلاینده ها تمرکز کرده که یکی از این منابع کانون های گردو غبار هستند. ماده های ٢٣ تا ٢٧ قانون هوای پاک همگی به موضوع آلایندگی کانون های گردو غبار اشاره کرده اند و احکامی برای چندین نهاد و سازمان مندرج شده است اما برخیاصلا اجرایی نشده یا خیلی ضعیف اجرایی شده اند و شرایط فعلی ناشی از اجرایی نشدن درست این دستورالعمل هاست.متاسفانه موضوع آلودگی هوا و سایر معضلات زیست محیطی در اولویت دولت ها نیستند، اگر در اولویت قرار بگیرند بی شک سایر موانع اجرای قانون هوای پاک هم مرتفع می شود. اگر این موضوع اولویت دولت ها نباشد نه هماهنگی های بین دستگاهی صورت می گیرد و نه بودجه‌ای تامین می شود. عامل اصلی اجرایی نشدن قانون هوای پاک در اولویت نبودن این موضوع برای مسئولان تصمیم گیر است.

آلودگی هوای تهران دوباره افزایش یافت

در حال حاضر کیفیت هوای شهر تهران با شاخص ۲۰۰ در وضعیت ناسالم برای همه گروه‌های جامعه و در آستانه وضعیت بسیار ناسالم قرار دارد.

آلودگی هوا درتهران,افزایش آلودگی هوا تهران

متأسفانه در شرایطی که ساعت‌هاست شاخص کیفیت در وضعیت بسیار بدی قرار دارد، طبق اعلام استاندار تهران، ادارات و مدارس تهران برقرار است و شهروندان مجبور به تنفس در این هوای خفه‌کننده هستند.

بارش باران در تهران از بعدازظهر

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران برای امروز (۲۰ فروردین ماه) آسمان نیمه ابری تا ابری و غبار آلود، از بعدازظهر در بعضی ساعات بارش باران و وزش باد، گاهی رگبار و رعد و برق و در مناطق مستعد بارش تگرگ و باد و گردوخاک پیش بینی می شود.

***

تصمیم ناباورانه کمیته اضطرار آلودگی هوا سلامت میلیون‌ها نفر را نشانه گرفت!

استاندار تهران شب گذشته با استدلالی عجیب، تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوا مبنی بر تعطیل نشدن مدارس و ادارات را اعلام کرد، اما این تصمیم سلامت میلیون‌ها شهروند را نشانه گرفت.

به گزارش تسنیم، اگرچه سال‌هاست آلودگی هوا در صدر مشکلات تهران و تهرانی‌ها جا خوش کرده و نسخه‌های مسئولان برای حل این معضل نتوانسته سایه آلودگی را از سر مردم کم کند اما تهرانی‌ها روز گذشته آلودگی شدیدی را تجربه کردند که منجر به قرارگیری نام این شهر در صدر فهرست شهرهای آلوده جهان شد!

آغاز آلودگی از پنجشنبه ۱۸ فروردین آغاز شد و در روز جمعه به اوج خود رسید؛ ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا نشان می‌داد همه مناطق در وضعیت «خطرناک» و بسیاری از آن‌ها دارای شاخص ۵۰۰ که بدترین و بالاترین شاخص کیفیت است، قرار دارند.

منشأ این آلودگی کشورهای غرب و شمال غربی ایران و ناشی از پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی و بیابان‌زایی اعلام شد که استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه، مرکزی، البرز، زنجان، قم، تهران و قزوین را تحت تاثیر قرار داد.

با وخیم شدن وضعیت آلودگی، کمیته اضطرار آلودگی هوا به ریاست استاندار تهران تشکیل جلسه داد و در گام نخست چند مصوبه شامل منع برگزاری مسابقات در فضای باز، لغو بازی تیم های پرسپولیس و آلومینیوم، منع تردد بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان و همچنین استقرار دستگاه های خدمت‌رسان در سطح شهر را تعیین کرد.

در این بین کارشناس سازمان هواشناسی اعلام کرده بود از آخر وقت جمعه از سمت شمال غربی جبهه هوایی وارد کشور خواهد شد که سبب بارش می‌شود و تا روز یکشنبه استان‌های زنجان، تهران، قم، مرکزی، همدان، البرز، مرکزی و استان‌های شمال شرق و آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، البرز، قم، همدان و اردبیل را تحت تأثیر قرار خواهد داد و باعث می‌شود که گردوخاک شسته شود.

معنای این پیش‌بینی تداوم آلودگی هوا در روز شنبه بود اما در حالی که همه در انتظار تصمیم کمیته اضطرار درباره تعطیلی مدارس و ادارات بودند، استاندار تهران با استدلالی عجیب اعلام کرد:  در ساعات گذشته، شاخص آلودگی شهر تهران به‌ شدت کاهش پیدا کرده و به مرز ۲۵۰ رسیده است، این وضعیت در ساعات آینده نیز ادامه خواهد داشت و وضعیت بهبود خواهد یافت!

وی ادامه داد: تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوا این است که ادارات و مدارس تعطیل نشود؛ ملاحظات و حساسیت‌ها باید لحاظ شود و کسانی که بیماری تنفسی دارند در معابر حاضر نشوند.

استاندار تهران همچنین از مردم خواست از سفرهای غیرضرور خودداری کنند!

تصمیم ناباورانه کمیته که استاندار تهران در رأس آن قرار دارد از آنجایی موجب تعجب بسیاری از مردم شد که کاهش آلودگی تا رسیدن به محدوده ۲۰۱-۳۰۰ نشان‌دهنده وضعیت بسیار ناسالم و رسیدن به محدوده ۱۵۱ تا ۲۰۰ نیز نشان‌دهنده وضعیت ناسالم برای همه گروه‌هاست که در مقاطع و دولت‌های گذشته پیش از رسیدن به چنین شرایطی نسبت به تعطیلی مدارس و ادارات اقدام می‌شد!

این در حالی بود که بسیاری از شهروندان و مسئولان نیز بر این باور بودند که بدون شک تصمیم کمیته اضطرار تعطیلی مدارس و ادارات است؛ سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران یکی از افرادی بود که پیش از تصمیم کمیته اضطرار در صفحه شخصی خود نوشت:  این بار هم به دلیل حفظ جان و سلامت شهروندان، باید تعطیلی تهران، مدارس و ادارات را پیشه گرفت اما هنوز برای اجرای اقدامات کارشناسی با عزم و اراده ملی دیر نیست.

نکته دیگر تصمیم اخذ شده این بود که محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز بعد از اعلام تصمیم کمیته اضطرار اعلام کرد: بار اصلی‌ حوادث این‌چنینی روی سلامت جدی است و ما اولویت را همیشه سلامت می‌دانیم؛ به همین علت  نظر ما این بود که اگر مدارس فردا به صورت مجازی فعالیت می‌کردند و ادارات دورکار می‌شدند، حالا که تصمیم جمعی مبنی بر باز بودن است، ما هم احترام می‌گذاریم و تأکید می‌کنیم مردم مراقب خودشان باشند!

فرهادی گفت: ایستگاه‌های اورژانس و همچنین بیمارستان‌ها در آماده‌باش کامل هستند. امیدواریم بیماران قلبی و تنفسی، سالمندان، بانوان باردار و کودکان و به طور کلی کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند.

وی افزود: متأسفانه در چنین مواقعی آمار ورود به بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد و در مواقعی حدود ۴ برابر مراجعه به اورژانس‌های بیمارستانی و ایستگاه‌های سیار افزایش می‌یابد. این بدیهی و یک حقیقت علمی است که وقتی هوا به چنین شرایطی می‌رسد عزیزانی که بیماری زمینه‌ای و تنفسی دارند، جزو خط مقدمی هستند که آسیب می‌بینند.

به هر ترتیب تهرانی‌ها با تصمیم عجیب کمیته اضطرار و علی‌رغم پیشنهاداتی مانند دورکاری کارکنان و آموزش مجازی دانش‌آموزان، در هوایی با شاخص کیفیت خطرناک ۱۷۷ که نشان‌دهنده وضعیت ناسالم برای همه گروه‌هاست، مجبور به حضور در مدارس و محل کار خود شدند! اما این پرسش مطرح است که آیا کاهش شاخص آلودگی برای اخذ این تصمیم درست بود؟ آن‌ هم در حالی‌ که کاهش آلودگی، وضعیت هوا را به حالت قابل‌ قبول یا حتی ناسالم برای گروه‌های حساس هم نمی‌رساند.

اگر قوانین اجرا نشده و بر زمین مانده‌ای که در حوزه آلودگی هوا داریم را در وضعیت آلودگی امروز و دیروز تهران نادیده بگیریم و بگوییم منشأ خارجی باعث بروز آن شده است، آیا سلامت مردم نباید نه فقط در حرف بلکه در عمل هم در اولویت تصمیم‌گیری‌ مسئولان مربوطه قرار می‌گرفت؟!

 آیا در شرایطی که ماه‌ها دورکاری کارکنان و آموزش غیرحضوری مدارس برقرار بود، امکان برقراری یک روز دورکاری و آموزش مجازی لطمه جبران‌ناپذیری به اقتصاد یا نظام آموزشی وارد می‌کرد؟!

بسیاری از شهروندان در انتظار شنیدن دلیلی منطقی برای تصمیم اخذ شده هستند و ما هم امیدواریم ضمن پاسخگویی استاندار تهران به این پرسش‌ها، دیگر شاهد اخذ تصمیماتی که سلامت مردم را نشانه می‌گیرد، نباشیم!

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش