به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بیبیسی، از سوی دیگر توفان و سیل در روزهای اخیر باعث مرگ دستکم حداقل هفت نفر در یونان، ترکیه و بلغارستان شده است. علاوه بر این در اسپانیا نیز سیلِ روزهای گذشته تلفاتی در پی داشته است.
در برزیل مقامها گفتهاند که هزاران نفر مجبور به ترک خانههایشان در ریوگرانده جنوبی شدهاند.
به گزارش رسانههای محلی، ۸۵ درصد شهر «مِکِم» با پنج هزار نفر جمعیت به زیر آب رفته و صدها نفر از روی بام خانهها نجات داده شدند.
رئیس جمهوری برزیل گفت که دولت فدرال آماده کمکرسانی است.
به گفته کارشناسان بیش از ۳۰۰ میلیمتر بارندگی (۱۱ اینج) در کمتر از ۲۴ ساعت روی داده که به سیل و رانش زمین دامن زده است.
مقامات محلی همچنین اعلام کردند که هنوز شش نفر دیگر در این منطقه مفقود هستند و احتمال افزایش تلفات وجود دارد.
امدادگران برای رسیدن به مناطقی که راههای آنها بسته است از بالگرد استفاده میکنند.
ساکنان شهر «نووا باسانو» در شمال مکم میگویند که این شهر هم ویران شده است.
عوامل زیادی به سیل دامن میزند اما گرمتر شدن اتمسفر در اثر تغییر اقلیم احتمال بارندگی سیلآسا را بیشتر کرده است.
این گزارش حاکیست، در ماه فوریه امسال (۲۰۲۳) نیز دستکم ۴۰ نفر در سیل و رانش زمین در ایالت «سائو پائولو»ی برزیل کشته شدند. سال پیش هم حدود ۱۰۰ نفر در حوادث مشابه در شهر «رسیف» در شمال شرق این کشور جان باختند.
از سوی دیگر همزمان وقوع توفان و بارندگی شدید بخشهایی از یونان، ترکیه و بلغارستان را در هم کوبیده است.
هفت نفر در حوادث مرتبط با توفان و سیل در این کشورها کشته شدهاند که دو نفر آنها گردشگرانی بودند که در شمال غربی ترکیه در یک اردوگاه چادر زده بودند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزیر کشور ترکیه در این باره گفت که چهار نفر دیگر نیز بعد از آنکه سیل در این اردوگاه در استان «قرقرایلی» در نزدیکی مرز بلغارستان جاری شد همچنان مفقود هستند. به گفته او ۱۲ مسافر در این اردوگاه بودند.
در استانبول نیز بارندگی شدید باعث جاری شدن سیل در خیابانها و خانههای دو محله شد که به گفته دفتر فرمانداری دستکم دو کشته برجای گذاشت.
در یونان هم بارندگی بیسابقه باعث جاری شدن سیل در شهر مرکزی «وُلُس»، منطقه کوهستانی «پیلیون» و جزیر سیاحتی «اسکیاتوس» شد که به گفته سازمان آتشنشانی محلی، دستکم یک کشته برجای گذاشته است. مقامها همچنین گفتهاند که پنج نفر دیگر مفقود هستند.
مقامها با ارسال پیامک برای ساکنان چندین ناحیه در مرکز یونان، جزایر «اسپورادس» و جزیره «اِویا» به آنها هشدار دادند و از مردم خواستند تردد خود را محدود کنند.
در منطقه پیلیون، رودخانهها طغیان کرد و خودروها را به دریا انداخت و ریزش کوه هم برخی جادهها را بست.
این توفان و سیل بعد از آتشسوزیهای عمده در چند هفته اخیر در یونان روی میدهد. برخی از این حریقها برای بیش از دو هفته ادامه داشت و مناطق وسیع جنگلی و مزارعی را ویران کرد. بیش از ۲۰ نفر در آن آتشسوزیها کشته شدند.
نخست وزیر بلغارستان نیز بعد از توفان و سیل در ساحل دریای سیاه این کشور گفت که دو نفر در این کشور کشته شده و سه نفر دیگر همچنان مفقود هستند.
یک روز پیشتر هم در پی بارندگی بیسابقه در مرکز اسپانیا حداقل سه نفر کشته و سه نفر دیگر مفقود شدند.
رسانههای محلی گزارش کردند که یک کودک با بالا رفتن از یک درخت و گذراندن شب در آنجا از سیل نجات پیدا کرد. مقامها گفتند که خودروی خانواده این پسربچه را آب به رودخانه انداخت و پدر او هنوز مفقود است.
این سیل در جنوب غربی مادرید باعث کنده شدن پلها و تبدیل جادهها به رودخانه شد.
سیل شدید و طغیان رودخانه در شرق چین
رسانههای دولتی چین اعلام کردند: توفان «هایکوی» روز گذشته (سهشنبه) جنوب و شرق این کشور را در هم کوبید و سیل شدید پس از توفان، یک خودروی آتشنشانی را که در حال امدادرسانی بوده با خود برده و در این حادثه سه نفر مفقود شدهاند.
توفان هایکوی در مناطقی از شرق و جنوب این کشور باعث بارشهای شدید و سیلآسا شد و خسارات قابل توجهی برجای گذاشت.
در یکی از حوادث مرتبط با این حادثه طبیعی در استان شرقی «فوجیان»، سیل شدید یک خودروی آتشنشانی با ۹ سرنشین را با خود برد که شش نفر از آنها نجات یافتند اما سه آتشنشان دیگر همچنان مفقود هستند.
مقامات آتشنشانی میگویند که طغیان رودخانه موجب این حادثه شده است.
توفان «هایکوی» پس از آنکه در روزهای گذشته فیلیپین و تایوان را درنوردید اکنون به مناطق جنوب و شرق چین رسیده است.
به گزارش رویترز، این توفان منجر به تخلیه هزاران نفر از مناطقِ در معرض خطر شد و گزارشها حاکیست که حدود ۱۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر از نواحی که در مسیر توفان بودند، تخلیه شدند.
کارشناسان میگویند: چندین منطقه در فوجیان بیش از ۳۰۰ میلی متر بارندگی را طی ۲۴ ساعت ثبت کردند.
سیل ناشی از توفان منجر به آبگرفتگی منازل و وسایل نقلیه شده و مدارس نیز در برخی از مناطق تعطیل شده است.
بنابر گزارش رسانههای دولتی این کشور، بسیاری از پروازها در دو فرودگاه فوجو و «کوانژو» لغو شده و اماکن توریستی و پارکها نیز بسته شدند.
این دومین توفان گرمسیری است که در روزهای اخیر چین را درمینوردد. پیش از این نیز توفان دیگری موسوم به «سائولا» منجر به وقوع سیل در استان «گوانگدونگ» چین شد و یک قربانی گرفت. سائولا خساراتی نیز در این استان برجای گذاشته است.
- 15
- 5