دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۲۸۱
حوادث طبیعی

تعداد جان باختگان گرما از قربانیان حملات داعش بیشتر بوده است !

جان باختگان گرما,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث طبیعی

تیغ آفتاب یا تیغ تیز تروریست ها؟ گرمای آتش انتحاری یا گرمایش زمین؟ تروریست ها بیشتر آدم کشته اند یا هوای گرم این روزهای کره خاکی، در سایه بی توجهی به محیط زیست؟ واقعیت این است که تروریست ها با همه خشونت و نفرت پراکنی می توانند جان هزاران انسان را بگیرند. تروریست هایی که بیشتر سعی می کنند با بازی گرفتن افکار عمومی باعث ترس میلیون ها انسان شوند.

در این میان اما، فارغ از اهمیت امنیت در یک کشور، تغییرات اقلیمی با سرعت و شدت بیشتری تبدیل به ماشین کشتار شده است. گرما، قاتل خاموش، تنها بخشی از بحران بزرگی به نام تغییرات اقلیمی است. در این گزارش، آماری از جان باختگان حملات داعش در سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ را که خارج از عراق و سوریه (به عنوان سرزمین های اکثرا تحت کنترل تروریست ها تا سال ۲۰۱۸) روی داده با تعداد افرادی که در چهار کشور جان خود را در همان بازه زمانی به علت گرما از دست دادند، بررسی می کنیم.

گرم‌ترین دوران زمین طی ۲  هزار سال گذشته

کارتر بیز، نویسنده و کمدین آمریکایی در توئیتی می نویسد: ‏«بعضی ها شاکی هستند که این گرم ترین تابستان ۱۲۵ سال گذشته بوده. اما من دوست دارم فکر کنم این خنک ترین تابستان ۱۲۵ سال آینده خواهد بود.... نیمه پر لیوان» اما این طنز تلخ، بسیار به واقعیت نزدیک است. موسسه هواشناسی پستدام آلمان می‌گوید،  پنج تابستان داغ از قرن پانزدهم میلادی تاکنون همگی ظرف ۱۹ سال گذشته (قرن بیست و یکم) روی داده است. روزنامه لوموند فرانسه در گزارشی با استناد به تحقیقات گروهی از پژوهشگران معتقد است که زمین گرم‌ترین دوران خود را طی دو  هزار سال گذشته تجربه می‌کند.

بر این اساس، نه فقط این گرم شدن هوا از لحاظ «دامنه» و «سرعت» خود بی‌سابقه است؛ بلکه از نظر جهانی بودن آن نیز بی‌مانند است. هرچند پیش از این دوره‌هایی از گرم شدن یا سرد شدن در زمین وجود داشته، اما هرگز به این صورت همزمان در نقاط مختلف زمین نبوده است. به عنوان مثال در دوران قرون وسطا یک دوره گرمایی وجود داشته که ۴۰ درصد از کره زمین مشمول آن می‌شده است. این درحالی است که اکنون ۹۸ درصد کره زمین گرفتار چنین تغییراتی است.

قربانیان گرما از ژاپن تا ایتالیا

کشورهای متعددی هستند که آمار خیره کننده ای از مرگ و میر به خاطر گرما را به ثبت رسانده اند. از جمله رویداد تاریخی مرگ بیش از ۱۵۰۰ فرانسوی در آگوست سال ۲۰۰۳. اما همان طور که پیشتر گفته شد در این گزارش تنها چهار کشور به صورت گزینشی و فقط طی شش سال اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. نکته قابل توجه این است که بدانیم گرما جان همه را می گیرد؛ حتی اگر شهروند کشورهای ثروتمند «جی بیست» باشید (از جمله ایتالیا، ژاپن و هند که در گزارش آمده).

برای مثال تنها در دوهفته گذشته ۱۰۰ نفر در هند جان خود را به علت گرما از دست داده اند. یکی از بالاترین ارقام ثبت شده مرگ به خاطر گرما در هند، متعلق به سال ۲۰۱۵ است که حدود ۱۸۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. به گزارش «تایمز آف ایندیا» براساس آمار رسمی در ۱۰ سال اخیر بیش از شش هزار نفر از مردم هند جان خود را براثر گرما از دست دادند. در همان تابستان داغ ۲۰۱۵ در پاکستان دو هزار نفر قربانی گرما شدند. علاوه بر این طی سال های گذشته به صورت میانگین بیش از ۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر گرما در این کشور از دست داده اند. شاید شوکه شوید؛ وقتی بدانید «ادواردو زانکینی» نایب رئیس ملی انجمن محیط زیست ایتالیا در گزارشی رسمی اعلام کرده که از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۶ میلادی موج شدید گرما در ۲۳ شهر ایتالیا جان ۲۳ هزار و ۸۸۰ نفر را گرفت. این یعنی گرما جان حدود شش هزار و ۵۰۰ ایتالیایی را بین سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ گرفته است.

در این میان ژاپنی ها که از زلزله جان سالم به در می برند نیز  از قربانیان گرما هستند. در هفته جاری ۱۱ ژاپنی زیر تیغ آفتاب جان داده اند و ۵۶۰۰ نفر از آن ها در بیمارستان ها تحت مراقبت قرار گرفتند. ژاپن دقیقا یک سال پیش ۸۰ شهروند خود را به علت گرما از دست دادکه البته عمدتا از افراد کهن سال بودند.

تروریست های داعش چند نفر را کشتند؟

چه تعداد از حملات تروریست ها را به یاد دارید؟ بمب گذاری مسجد شیعیان در کویت، هواپیمای روسی با بیش از ۲۰۰ مسافر که از مصر تیک آف  و در حوالی شرم الشیخ سقوط کرد و سرنشینان کشته شدند، حمله تروریستی تهران، بمب گذاری سوروچ در آستانه انتخابات ترکیه، حمله شارلی ابدو و ... براساس آماری که ویکی پدیای انگلیسی به ثبت رسانده، ۱۱۰ حمله تروریستی داعش  خارج از مرزهای عراق و سوریه (که تا سال ۲۰۱۸ بخش اعظمش در دست تروریست های داعش بود) انجام شده است. بر اساس این آمار طی ۱۰۰ حمله تروریستی وحشیانه تنها سه هزار و ۸۵۹ نفر کشته شده‌اند. رقمی کمتر از کشته های ایتالیا، هند یا پاکستان بر اثر گرما!

تروریسم بحرانی بزرگ و خطرناک است. اما تغییرات اقلیمی بحرانی بزرگ تر و خطرناک تر. رویدادی که لازم است دولتمردان همچون خطری امنیتی به آن بنگرند. خطری که امنیت آینده بشر را نشانه گرفته است.

نبی شریفی

khorasannews.com
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش