به گزارش پانا، بارش برف سنگین در گیلان در حالی باعث غافلگیری مدیریت بحران استان و مسدود شدن اکثر راههای اصلی و فرعی، در راه ماندن مسافران، قطعی برق، آب، گاز، اینترنت و مشکلات بسیار دیگر شده که بارش برف شدید و کاهش بیش از ۲۰ درجه ای دما از چند روز قبل توسط سازمان هواشناسی پیشبینی شده و در خصوص آن هشدار داده شده بود.
با وجود این پیش بینی ها، نه سازمان مدیریت بحران و هلال احمر و نه سازمان های مربوطه، به اندازه کافی، آمادگى قبلی نداشتند. به طورى که مدیریت بحران اعلام کرد ما تصور ۴۰ سانتی متر برف را داشتیم. این در حالی است که در برخی مناطق رشت نیم متر برف بارید و طبق گزارشات خبرنگار پانا در روستاهای سیاهکل و لاهیجان حدود یک متر برف بارید. همچنین در رودبار و رستم آباد هم حدود یک متر برف بارید.
برف شدید گیلان، تاکنون باعث مرگ ۷ نفر در این استان بر اثر ریزش بهمن و ماندن زیر آوار شده است. مردم نیز در مناطق مختلف استان، نه برق دارند و نه تلفن. حتی وسایل گرمایشی کسانی که صرفا با برق کار می کرد از کار افتاده است و مردم در سرمای منفی پنج درجه دچار مشکل زیادى شده اند.
بارش برف در شهر رشت به ۵۰ سانتیمتر و در ارتفاعات به دو متر رسیده است. بارش برف و برفروبی نشدن معابر و جاده های لاهیجان و لنگرود و شهرستانهای دیگر به گونهای است که امکان خروج خودروها از خانهها وجود ندارد.
از آن سو، شدت برف در بزرگراه قزوین- رشت موجب مسدود شدن راهها و ماندن خودروها و مسافران در پلیس راه امامزاده هاشم شده است.
بر اساس مشاهدات خبرنگاران ما در استان، راههای اصلی شهر رشت نیز بسیار پر برف بوده و تردد به سختی در آنها جریان دارد.
تلاش ما برای برقراری ارتباط با مسئولان اداره برق شهر سیاهکل هنوز نتیجهای در بر نداشته است تا مشخص شود برق چه زمانی وصل می شود.
بارش برف در شهر رشت به ۵۰ سانتیمتر و در ارتفاعات به دو متر رسیده است. بارش برف و برفروبی نشدن معابر و جاده های لاهیجان و لنگرود و شهرستانهای دیگر به گونهای است که امکان خروج خودروها از خانهها وجود ندارد
شدت بارش برف در شهرستان رودسر نیز بالا بوده و هنوز اقدامی برای برفروبی و بازگشایی راهها انجام نشده است.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا نیز از انسداد برخی محورهای منتهی به استان گیلان و دپوی خودروها در این محورها خبر داد.
سرهنگ نادر رحمانی اعلام کرد: بر اساس آخرین گزارشها به علت وقوع کولاک در محور جاده قدیم و آزادراه قزوین به سمت رشت شاهد انسداد این محور هستیم. همچنین محور سراوان به سمت فومن نیز با بارش شدید برف و ماندن خودروها زیر برف مواجه شد. بارش برف در رشت تا ساعت ۵ بعدازظهر سه شنبه ادامه داشت.
شهردار رشت در خصوص اینکه چرا مسیر خیابان ها در این ساعت ها پاکسازی نشد عنوان کرد: به واسطه تداوم بارش سنگین برف برخی از مسیرهای بازگشایی شده سریعا بعد از پاکسازی با نشست برف مواجه شده و مجددا مسدود می شدند و نیاز به برفروبی داشتند، به همین دلیل پاکسازی باقی نمی ماند.
او قول داده مسیرهای مواصلاتی مناطق و محلات شهر رشت را به زودی بازگشایی خواهند کرد. اما با یخبندان، تردد مردم با دشواری های بیشتری روبه رو خواهد شد.
به گفته حاج محمدی کلیه پرسنل شهرداری رشت و همه ماشین آلات سنگین شهرداری اعم از اتوبوس ها و ماشین های آتش نشانی در سطح شهر حضور دارند. همچنین، ۳۵ دستگاه اتوبوس شرکت واحد مشغول خدمت رسانی به مردم جهت جابجایی هستند، اما از این تعداد ۱۰ دستگاه به صورت اضطراری به میدان گیل رشت جهت رفع مشکل ترافیک ورودی و جابجایی مسافران در راه مانده اعزام شدند.
او از مردم خواسته از بیرون آوردن خودروهای شخصی خود به داخل خیابان ها طی امروز خوددداری کنند و گفت: بعد از اتمام برف با یخ زدگی مواجه هستیم که کار برف روبی را به مراتب سخت تر خواهد کرد.
لازم به ذکر است در حال حاضر از حدود یک میلیون و چهار صد هزار مشترک برق، برق حدود ۹۰ هزار مشترک قطع است.
اما عظیم بلبل آبادی مدیر اداره برق رشت ضمن عذرخواهی از تمامی مشترکینی که برق آنها قطع شده است، گفت: پست های برق لاهیجان، لنگرود، رودسر، چمخاله، املش، رحیم آباد، سیاهکل و صومعه سرا از ساعت ۶ صبح سه شنبه به علت بارش سنگین برف از مدار خارج شده اند.
چهار خط ۲۳۰ کیلوولت و یک خط ۴۰۰ کیلوولت نیز به علت بارش سنگین برف از مدار خارج شده است که ۵۴ اکیپ عملیاتی و اجرایی شرکت برق منطقه ای گیلان با ۱۹۵ نفر نیروی انسانی از ساعت اولیه بارش برف در تلاشند تا هر چه سریع تر مشکلات و چالش ها را حل کنند.
بلبل آبادی در خصوص علت قطعی برق خاطرنشان کرد: بارش شدید برف و ایجاد پدیده گالوپینگ، همچنین برخورد خطوط فشار ضعیف با خطوط فشار قوی و برخورد درختان مجاور دکل های برق با سیم های خطوط برق، موجب از مدار خارج شدن خطوط شده است و باعث قطع برق مشترکین شده است.
همچنین به منظور تسریع در خدمات دهی، از استان مازندران نیز درخواست کمک شده است که با ملحق شدن اکیپ های عملیاتی استان مازندران هر چه سریع تر بر مشکلات و چالش ها غلبه کنیم.
رئیس مدیریت بحران گیلان تاکید کرده بارش برف سنگین انسداد برخی از محورها را موجب شده است.
به گفته او، مدیران ارشد دستگاه ها و مدیران عامل شرکت های خدمات رسان زیرساختی در میان بحران حضور دارند، اما وضعیت بحرانی به خصوص در روستاهای گیلان که خود این مسئول بر قطع برق و آب و تلفن و محدودیت عبور و مرور در شهرستان های استان تاکید کرده، گویای وضعیت دیگری است.
اسلامی یکی از عمده ترین دلایل مسدود شدن محور سراوان رشت در محدوده امامزاده هاشم را همراه نداشتن زنجیر چرخ توسط خودروها دانست و اضافه کرد: رعایت نکردن نکات تذکر داده شده مشکلات تردد را ایجاد کرده است.
رئیس مدیریت بحران گیلان خطوط برق را متاثر از بارش برف دانست و عنوان کرد: هم اکنون برق بسیاری از شهرستان ها از جمله رشت، لاهیجان، صومعه سرا، فومن و... قطع است که به واسطه ایجاد ناپایداری در پست های ۶۳ کیلوولت این مناطق ایجاد شده است.
همچنین رئیس مرکز مدیریت راه های گیلان گفت: در حال حاضر محورهای پونل- خلخال، اسالم- خلخال، فومن - سراوان، آزادراه قزوین- رشت در محدوده امامزاده هاشم و جاده قدیم رشت- قزوین در محدوده شاه عباسی بسته اند.
محمود اشجاری تاکید کرد: کلیه اکیپ های راهداری در منطقه حضور دارند و با کمک نیروهای مسلح به دنبال رفع مشکلات هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم تصریح کرده: از ۱۱۸ مادر باردار شناسایی شده در مناطق برفی گیلان ۸۶ مادر به نقاط امن انتقال داده شدند.
اداره کل آموزش و پرورش گیلان هم در مورد وضعیت مدارس در اطلاعیه ای عنوان کرد: به علت تداوم بارش برف و کولاک در نواحی مختلف استان، کلیه مدارس استان در تمامی مقاطع تحصیلی (پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم) در دو نوبت صبح و عصر چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه تعطیل است.
امدادرسانی به ۲۵۰۰ نفر در راه مانده برف و کولاک در گیلان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان هم از اقدامات این نهاد توضیحاتی داده و اعلام کرده: به ۲۵۰۰ نفر فقط تا ظهر سه شنبه در پی بارش برف سنگین در گیلان امدادرسانی شده است.
مهدی ولی پور تاکید کرده: با توجه به شرایط نامساعد برفی در مسیر رشت، قزوین، منطقه امام زاده هاشم و سراوان، اهم نیروها و کمک های جمعیت از دوشنبه شب به آن منطقه معطوف شده است. همچنین ۵۰۰ نفر از مسافران در راه مانده در مکان هایی امن اسکان داده شده و موادغذایی به آنها ارائه شد.
از آن سو در رستم آباد رودبار به علت بارش شدید برف اعلام شد مردم هر چقدر می توانند به مسافران در راه مانده در خانه های خود پناه دهند.
ولی پور همچنین ضمن اشاره به خدمات هوایی جمعیت هلال احمر استان گیلان تصریح کرد: پایگاه امداد هوایی جمعیت هلال احمر استان گیلان با یک فروند بالگرد با گروه پرواز در حالت آماده باش قرار دارند، که در صورت شرایط جوی مناسب، آماده پرواز برای پوشش امدادی در سطح استان و ارائه خدمات به مردم استان گیلان هستند.
عنوان شده ندای امداد نیز، با شماره ۱۱۲ به صورت شبانه روزی پاسخگوی گزارشات حوادث از سوی مردم است.
۵۰ شهر استان گیلان درگیر بارش برف سنگین هستند
با تاکید مسئولان مدیریت بحران، ارتفاع برف به گونه ای سنگین است که در ارتفاعات، از ۲ متر نیز تجاوز می کند و در مناطق جلگه ای همانند اطراف رشت، بارش یک متر و ۲۰ سانتیمتر گزارش شده است.
به همین علت مسئولان از مردم خواستتد تا از سفرهای غیرضروری به گیلان خصوصاً مرکز استان فعلا تا مساعد شدن وضعیت هوا و جاده ها خودداری کنند.
استاندار گیلان هم از تلاش ۲۵۴ اکیپ عملیاتی توزیع برق گفت و تاکید کرد: مسئولان برق منطقه ای برای وصل شدن برق مشترکان حضور میدانی داشته و در تلاش برای برقراری برق مشترکان هستند. اما عمده ترین مشکل برق برای سیاهکل و لاهیجان و روستاهای سیاهکل است که همچنان برق و تلفن ندارند.
بنابر آنچه ذکر شد، برغم اعلام پیشبینی بارش برف و برودت هوا، ظاهرا خیلی این هشدار مورد توجه هیچ کسی قرار نگرفت . برای همین در روز نخست وضعیت ناگوار استان گیلان، مدیریت امور و حل مشکلات مردم به خوبی صورت نگرفت و مسائل عدیده ای برای مردم ایجاد شد. از سوی دیگر، مردمی هم که بخاطر تعطیلی منتهی به آخر هفته راهی شهرهای شمالی شدند، نه تنها توجهی به هشدارها مبنی بر عازم سفر نشدن نکردند بلکه اکثریت حتی زنجیر چرخ نیز همراه خود نداشتند و در جادهها ماندند.
به هرحال دوشنبه و سهشنبه به پایان رسید و حالا باید دید در یخبندان امروز چه میزان از مشکلات آب و برق و تلفن و اینترنت مردم در شهرهای مختلف گیلان حل خواهد شد.
سخنگوی اورژانس کشور اعلام کرد: ۸ فوتی در روزهای برفی/نجات ۳ خانم باردار و ۲ بیمار قلبی
مجتبی خالدی، در گفتگو با مهر، به آمار هفت فوتی در استان گیلان اشاره کرد و گفت: در اثر ریزش بهمن در رودبار، ۵ نفر جان باختند و دو نفر نیز در شهر رشت و هنگام برفروبی، از ارتفاع سقوط کرده و جان باختند.
وی همچنین به یک مورد فوتی بیمار قلبی در شهرستان خلخال اشاره کرد و افزود: این بیمار به علت عدم دسترسی به خدمات درمانی فوت شد.
خالدی از ارائه خدمات اورژانسی به ۸۵ نفر از هموطنان در استان گیلان خبر داد و گفت: نیروهای اورژانس توانستهاند سه مادر باردار و دو بیمار قلبی را نجات دهند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، مهمترین مشکل نیروهای اورژانس را عدم دسترسی به روستاها و نقاط صعبالعبور برای خدمات رسانی به افراد گرفتار در برف و کولاک عنوان کرد.
راههای روستایی گیلان مسدود است/ آب و برق برخی مناطق قطع است
اسدالله عباسی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به شرایط حوزه انتخابیه خود گفت: در بخش های زیادی از مناطق ما آب و برق قطع است، راههای فرعی روستاهای املش، رانکوه، رحیمآباد، کلاچای و رودسر بازگشایی نشده، امکانات لجستیک بسیار کم است و این راهها برف روبی نشده که باعث شده مردم با مشکلات زیادی مواجه شوند.
وی افزود: البته مشکل سوخت و پخت نان در نانواییها با پیگیریهای فرماندارن برخی مناطق مرتفع شده و در حال حاضر برخی نانواییها به پخت نان مشغول هستند، اما همچنان از بخش خصوصی برای بازگشایی راههای فرعی کمک میخواهیم تا رفت و آمد در جریان باشد. برخی از مردم مریض دارند و این در حالی است که راه مناطق روستایی کماکان مسدود است.
عباسی با انتقاد از نبود امداد رسانی فراگیر، در این مناطق یادآور شد: البته امداد رسانی در حد محدود انجام شده ولی آنچه نیاز است این است که راهها باز شود شبکه برق متصل شود. متاسفانه از لاهیجان و لنگرود به این سمت برق بخش زیادی از مناطق ما به خاطر تخریب شبکههای فرسوده، قطع شده و به تبع آن آب هم قطع شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «تاکنون گزارشی از تلفات انسانی در این منطقه دریافت نشده» تصریح کرد: ما از نظر لجستیک و بازگشایی راههای روستایی و اتصال شبکه برق دچار مشکل هستیم. البته از قبل پیش بینی شده بود که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه بارش برف و یخبندان را داریم و این انتظار وجود داشت که آمادگی لازم به وجود میآمد البته برخی از اتفاقات مثل مشکل شکستن دکلها و قطع برق ناگزیر است. اما در خصوص برف روبی و بازگشایی جادهها، استفاده از ماشین آلات سنگین خصوصا در مناطقی که تهدید برف سنگین داشتند از جمله آمادگیهایی بود که باید ایجاد میشد.
عباسی، با بیان اینکه «از وزارتخانههای راه و نیرو درخواست کمک شده» اضافه کرد: در حال حاضر تلاشهایی برای بازگشایی راهها و برقراری روشنایی در حال انجام است اما به دلیل این که از شب گذشته یخبندان اتفاق افتاده کار سختتر شده. ما از مسئولین استانی و کشوری انتظار داریم هر چه سریعتر دست به کار شوند تا رفت و آمد برقرار شود. دسترسی به شهرها میسر شود و مشکلی برای مردم ایجاد نشود.
- 9
- 3
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۱۱/۲۳ - ۹:۰۱
Permalink