به گزارش ایسنا، دکتر مسعود منصور در مراسم روز جهانی خاک که با حضور کاظم خاوازی- وزیر جهاد کشاورزی- و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: آب، خاک و پوشش گیاهی سه عنصر مهم در جهان هستند که علاوه بر ارزش بالا بر هم تأثير متقابل می گذارند.
رییس سازمان جنگل ها ادامه داد: ۱۴ میلیون هکتار جنگل، ۸۰ میلیون هکتار مرتع، بیش از ۳۰ میلیون هکتار اراضی در معرض بیابانی شدن و ۲ میلیون هکتار عرصه های درختچه زار و بیشه زار در کشور داریم که مجموع این اکوسیستم ها که حدود ۸۰ درصد از اراضی کشور را شامل می َشود و در حوزه وظایف سازمان جنگل ها قرار دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: به دلیل تأثير عمیق این منابع بر آب و خاک و هوا حفظ این منابع بسیار حائز اهمیت است.
او ادامه داد: حدود ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور تحتتأثیر فرسایش آبی و بیش از ۳۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است. بسياري از دشت ها با بیلان منفی فرونشست زمین، کاهش سفره های آب زیرزمینی روبرو شده اند و مشکلات دیگری همچون آسیب به جنگل های زاگرس، وجود دام در مراتع و بهره برداری های طولانی مدتاز جنگل های هیرکانی، منابع طبیعی را در معرض خطر قرار داده است.
منصور افزود: مسوولیت ما در سازمان جنگل ها علاوه بر حفظ و توسعه این منابع، کاهش این مشکلات است و وظایف ما بطور مستقیم بر ۸۰ درصد مساحت کشور بعنوان منابع طبیعی و به صورت غیرمستقیم بر ۲۰ درصد باقی مانده از عرصه های کشور تاثیر خواهد گذاشت.
او ادامه داد: بیش از ۸۶۵۰ روستا و ۴۵۰ شهر در معرض سیلاب ها قرار دارند. گرد و غبار و سیلاب ها علاوه بر فرسایش خاک حاصل خیز، بسياري از زیرساخت ها، سکونتگاه ها و اراضی کشاورزی را هم در معرض خطر قرار میدهند و مجموعه این عوامل باعث عدم امنیت زیستی، غذایی و ملی می شود بنابراین رسالت بزرگ ما حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری اصولی از این منابع با هدف حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی است تا یک محیط امن را برای تولید و فعالیت فراهم کند.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد :از ۱۲۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش، در حدود ۳۰ میلیون هکتار طرح آبخیزداری انجام داده ایم و از ۳۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی حدود ۲ میلیون هکتار تثبیت شده است.
او ادامه داد: با عملیات آبخیزداری می توانیم بیش از ۹ تن در هکتار فرسایش و بیش از ۴ متر مکعب در سال رسوبات را کنترل کنیم و پوشش گیاهی و علوفه ای را ۱۲۰ کیلوگرم در هر هکتار افزایش دهیم.
منصور در بخش دیگری از صحبت های خود اظهارکرد: در حوزه زاگرس، مرطوب سازی سطح جنگل، تعیین تکلیف دام و مبارزه جدی با آفات و بیماریها را داریم که رییس جمهوری با درخواست وزیر جهاد کشاورزی برای ایجاد کمیته راهبری ملی صیانت از زاگرس موافقت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره طرح های آبخیزداری اظهارکرد: عملیات آبخیزداری با اعتبارات صندوق توسعه ملی، رشد خوبی کرده اس و در بودجه ۱۴۰۰ و در برنامه هفتم بنا داریم آبخیزداری گسترش یابد و حداکثر عرصه ها را تحت پوشش قرار دهیم.
او با اشاره به گرد و غبار و بیابانی شدن بخش هایی از کشور اظهارکرد:گرد و غبار تهدید جدی محسوب می شود و امیدواریم استمرار فعالیت های بیابان زدایی بتواند در مقابله با بیابان زایی موثر باشد.
منصور خاطرنشان کرد :با اخذ موافقت یونسکو، ایران به عنوان مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز کار خود را شروع خواهد کرد تا بتوانیم دانش آبخیزداری را با کشورهای دیگر مبادله کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به این که احیا و اصلاح مراتع یکی دیگر از رویکردهای سازمان جنگل ها است، تصریح کرد :امیدواریم با تعدیل ظرفیت دامی و تکیه بر مرتعداری تلفیقی و انجام اقداماتی مانند کاشت گیاهان دارویی باعث رونق مراتع شویم.
***
شمار جانباختگان سیل در هرمزگان به ۶ نفر رسید
فارس نوشت: سیل عصر دیروز جان ۵ نفر را در پارسیان گرفت و حالا یک جوان نیز در سیریک طعمه سیل در رودخانه این شهر شده است.
منابع محلی دیده اند که یک جوان ۳۰ ساله به قصد عبور از سیلاب در رودخانه فصلی سیریک با موتور سیکلت به آب زده و تعادل خود را از دست داده و اسیر امواج سیل شده است.
پیکر بی جان این جوان، ساعتی بعد در پایین دست رودخانه توسط مردم از آب گرفته شده است.
به این ترتیب شمار جانباختگان سیل اخیر در استان هرمزگان به ۶ نفر رسید.
در سیریک برخی خانه ها نیز عصر امروز دچار آب گرفتگی شده اند و برق نیز در برخی محلات این شهر دچار نوساناتی است، ولی ارتباط تلفن همراه برقرار است.
- 10
- 1