شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۵ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۷۳۵
سایر اخبار حوادث

روایتی از مرگ‌های اشتباهی | یک معلم و ۲ دانش‌آموز در هوتک غرق شدند

غرق شدن یک معلم و دانش آموز در هوتک,هوتک چیست
هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کره شمالی، رسانه‌های دولتی این کشور اعلام کردند که کیم جونگ اون به ارتش کره شمالی دستور داده تا مسئولیت توزیع داروهای کووید-۱۹ در پیونگ‌یانگ را برعهده بگیرد.

به گزارش شرق، چه‌ها همراه مادران و معلم جوان خود، تازه از مزرعه برگشتند، گاهی جلوتر و گاهی عقب‌تر از بزرگ‌ترها قدم برمی‌دارند، دمپایی‌های خاکی خود را روی زمین می‌کشند و صدای خنده‌های بلندشان، سکوت این مسیر سنگلاخی را در هم می‌شکند.

یکی از بچه‌ها با شیطنت به سمت هوتک سر راهش می‌رود تا دستش را بشورد که همان لحظه خنده‌های بلند به فریادهایی برای نجاتش از داخل آب تبدیل می‌شود. بچه‌ها برای نجات هم‌بازی خود داخل آب می‌روند و خانم معلم هم برای نجات دانش‌آموزانش خود را به آب می‌اندازد؛ چند نفر را نجات می‌دهد اما دیگر توانی برای تقلای بیشتر ندارد و جان خودش با دو دختر شش و هشت‌ساله در هوتکی با عمق بیش از ۱۰ متر بی‌جان می‌شود. این داستان همیشگی روستاهای سیستان‌و‌بلوچستان در تابستان‌های گرم است.

با شروع گرمای هوا و بیشترشدن تردد از کنار هوتک‌ها، حالا قرعه به نام اهالی روستای سولوربازار، شهرستان دشتیاری افتاده است. تجربه همیشگی مرگ‌های تلخی که تنها به دلیل عدم احداث حفاظ اطراف این گودال‌های پر از آب اتفاق می‌افتد. حتی طبق منابع محلی، عصر همان روز حادثه، در روستای عیدو‌بازار بخش ملان هم کودک دیگری قربانی عدم حفاظ‌کشی هوتک شده است. همچنین دو سال پیش خبرگزاری فارس اعلام کرده بود از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۱۰ کودک در روستاهای شهرهای سیستان‌و‌بلوچستان غرق یا به دلیل حمله گاندو دچار نقض عضو شده‌اند که البته بخشی از این حوادث رسانه‌ای نمی‌شوند و تا به حال این آمار افزایش داشته است.

طبق صحبت‌های دهیار و اهالی روستا، در این منطقه هیچ امکانات تفریحی برای کودکان و نوجوانان وجود ندارد که همین می‌تواند بر حضور کودکان در اطراف هوتک‌ها برای بازی و سرگرمی اثر بگذارد؛ گودال‌های عمیق آبی که در اغلب موارد هم حفاظی ندارند و همین خطر جانی را برای آنها به همراه دارد.

مهرداد آرام‌‌، بخشدار بخش پلان شهرستان دشتیاری درباره لزوم حفاظ‌کشی اطراف هوتک گفته بود: بیشتر هوتک‌های عمومی فنس‌کشی شده‌اند، ولی بعضی از هوتک‌ها خصوصی است و متولی فنس‌کشی خود شخص است؛ اما اقدام خاصی انجام نگرفته و در روستا‌های دیگر تمامی دهیاران را مکلف کردیم که این کار را انجام بدهند که در همین مورد دهیار روستای سلوار اشاره می‌کند بنیاد مستضعفان گفته فنس می‌دهد ولی ماسه، بلوک و سیمان را صاحب هوتک تهیه کند که هزینه آن خیلی زیاد می‌شود، مردم اینجا ندارند که تهیه کنند.

مسئولان به روستای ما نمی‌آیند

ارشد هوت، دهیار روستای سلوار، درباره غرق‌شدن یک معلم و دو دانش‌آموز در یکی از هوتک‌های روستا می‌گوید: این هوتک حفاظ و فنسی نداشت. الان در روستای ما بیش از ۱۰ هوتک وجود دارد و عمق هرکدام بیش از ۱۰ متر است و تردد آنجا خیلی خطرناک است.

موقع این حادثه هم چند زن و بچه از مزرعه برمی‌گشتند، ساعت ۱۱ صبح بوده، خانم معلم با مادر و خواهرانش بودند و بچه‌های دیگر هم همراه مادران خود، یکی، دوتا از بچه‌های کوچک گفتند ما نزدیک هوتک می‌رویم تا دستمان را بشوریم، وقتی نزدیک آب می‌شوند، یکی از آنها لیز می‌خورد و داخل آب می‌افتد، چند نفر برای کمک به آب می‌افتند که خانم معلم هم به داخل آب می‌رود تا بچه‌ها را بیرون بیاورد، صدا می‌زنند و کمک می‌خواهند و بعد با استفاده از طناب چند نفر را بیرون می‌کشند، ولی خانم معلم دیگر توان نجات خودش را نداشته و دو کودک و خودش غرق می‌شوند. از وقتی این اتفاق افتاد تا زمانی که مردم برای کمک رسیدند، کلا ۱۰ دقیقه طول کشید و در این منطقه مراکز امدادی مثل آتش‌نشانی وجود ندارد، یک مرکز بیرون از روستا وجود دارد که ۲۰ دقیقه تا اینجا فاصله دارد.

این دهیار درباره پیگیری مشکلات توسط مسئولان اضافه می‌کند: مسئولان برای بازدید به روستای ما نمی‌آیند و فقط بنیاد مستضعفان گفته فنس می‌دهد ولی ماسه، بلوک و سیمان را صاحب هوتک تهیه کند که هزینه آن خیلی زیاد می‌شود، مردم اینجا ندارند که تهیه کنند. این در حالی است که هر سال شاهد اتفاقات به این شکل هستیم. البته در کنار این مشکل، ما پارک یا جای تفریحی برای کودکان و بزرگسالان نداریم؛ برای همین تفریح بچه‌ها بازی در کنار این هوتک‌هاست. برای این موضوع درخواست احداث پارک دادیم ولی با استقبالی از سمت مسئولان روبه‌رو نشد؛ یعنی قبلا بیشتر برای شست‌و‌شو کنار این آب‌ها می‌رفتند ولی الان که بیشتر مناطق لوله‌کشی آب دارد، برای تفریح می‌روند که این حوادث اتفاق می‌افتد.

وجود امکانات تفریحی از خطر غرق‌شدن جلوگیری می‌کند

پدر یکی از دانش‌آموزان به نام رقیه، در حال گریه‌کردن تلفن را جواب می‌دهد، اما تحمل ادامه این مکالمه تلفنی را ندارد و ادامه صحبت را محسن یکی از اقوام داغدار به دست می‌گیرد و اضافه می‌کند: خانم معلم سه نفر را نجات داد اما دیگر کم آورده بود و نتوانست به نجات خودش و بچه‌ها ادامه دهد. خیلی سخت است، این اتفاقات اینجا زیاد می‌افتد که فوتی هم داشته ولی هنوزم حفاظ و فنس درستی کنار هوتک‌ها وجود ندارد. باز خدا را شکر اینجا خیلی گاندو ندارد و‌الا خطر بیشتر می‌شد. 

نسترن فرخه

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش