پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۶۸۰
سایر اخبار حوادث

روزهای مادری که ۴۰۵روز پیش، دختر۶ساله اش درپارک جنوب تهران جلوی چشمش پرپر شد،چگونه شب می شود

اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث امروز,مرگ دختر6ساله

معصومه هر روز غروب نزدیکی‌های ساعت ٦ که می‌شود دلش هوای پارک سر کوچه‌شان را می‌کند. لباس‌هایش را می‌پوشد و چادرش را سر می‌کند، اما جای پارک رفتن کلافه و گریان طول و عرض خانه ٦٠ متری را پشت سر هم می‌رود و برمی‌گردد.

 

 ٤٠٥ روز از افتادن دختر ٦ ساله‌اش فاطمه در استخر پارك سر كوچه‌شان مي‌گذرد و او ساعت ٦ عصر تمام اين روزها از تحمل اين داغ، مي‌گريد. زمان و مكان براي معصومه سر ساعت ٦ عصر سوم خردادماه، ميان شلوغي مراسم نيمه‌شعبان و رنگ‌ها و نورها جامانده. آن روز عصر فاطمه و مادرش مانند تمام مادر و دخترهاي خيابان اسفندياري شهرك رضويه دست هم شرا گرفتند و براي شركت در مراسم نيمه‌شعبان به خيابان رفتند.

پارك كوهسار پر از بچه‌هايي بود كه ميان هم مي‌لوليدند و بازي مي‌كردند. معصومه به ياد ندارد، چه شد كه فاطمه دستش را رها كرد. ميان آن همه شلوغي هيچ كسي نديد كه فاطمه چطور داخل استخر آب افتاد. چند لحظه بعد همه صداي فريادهاي معصومه را شنيدند كه گفت دخترم توي استخر افتاد.

 

اما هيچ‌كس از پمپ غول‌پيكري كه براي گردش آب داخل استخر كار گذاشته بودند، خبر نداشت. فاطمه داخل استخر افتاده بود و در كمتر از چند ثانيه استخوان‌هايش ميان پره‌هاي پمپ پودر شده بود. معصومه دمپايي‌هاي فاطمه را ديد كه روي آب آمد و آن وقت مامور كنار استخر را مجبور كرد پمپ را خاموش كند. حالا چيزي نزديك به يك سال و يك ماه از حادثه مي‌گذرد و دادگاه پيمانكار را مقصر اصلي حادثه معرفي كرده. پيمانكار متخلفي كه مجازاتش ٤ ماه حبس و پرداخت نصف ديه انسان كامل (٢١٠ ميليون تومان) است.

 

البته قرار شده نيمي ديگري از مبلغ ديه را هم صندوق تامين خسارت‌هاي بدني پرداخت كند. به گفته وكيل فاطمه علت تعيين مجازات سبك براي پيمانكار خلافكار پرونده اين بود كه او سابقه ديگري در اين زمينه نداشته است. شايد اگر او روي پمپ غول‌پيكري كه داخل استخر مخفي شده بود را با ورقه مشبك فلزي مي‌پوشاند حالا فاطمه هم مانند همه بچه‌هاي ديگر زنده بود و هر روز دست مادرش را مي‌گرفت و براي بازي به پارك مي‌آمد. معصومه خانه‌دار و همسرش يك كارگر ساده است. آنها يك پسر ٢٠ ساله دارند كه از وقتي فاطمه فوت كرده هر روز صبح لباس‌هايش را مي‌پوشد و به بهشت‌زهرا مي‌رود و شب برمي‌گردد. مادرش مي‌گويد: «چند شب پيش خيلي دير كرد. رفتيم بهشت زهرا دنبالش. كنار قبرها نشسته بود و مات و مبهوت زل زده بود به سنگ‌ها.»

 

گفتند بچه من معلول بود تا گناه خودشان را بپوشانند

حالا هر روز معصومه دختر ٦ ساله‌اش را تصور مي‌كند كه اسباب بازي‌هاي پلاستيكي‌اش را توي اتاق ريخته و با آنها بازي مي‌كند. عروسك پارچه‌اي‌اش را در آغوش مي‌گيرد و آرام و زير لب با او حرف مي‌زند و درددل مي‌كند. حرف‌هاي خودش را از زبان دخترش فاطمه مي‌شنود كه خطاب به عروسكش مي‌گويد. آن وقت خودش را در آشپزخانه مي‌بيند كه دور از چشم فاطمه مي‌خندد و توي دلش غنج مي‌زند. مي‌گويد: «چند روز پيش تلويزيون اعلام كرد بچه‌هايي كه امسال مي‌خواهند مدرسه بروند براي تست سنجش بينايي اقدام كنند.

 

وقتي اين را شنيدم و گريه‌ام بند نمي‌آمد. فاطمه اگر بود امسال بايد مدرسه مي‌رفت. از حالا عزاي اول مهر را گرفته‌ام كه آن روز بايد چه كار كنم.» خانه فاطمه طبقه آخر يك آپارتمان سه طبقه با نماي آجري است. درهاي اين آپارتمان‌ها در روزهاي گرم تابستان باز است و فضاي راهرو با داخل خانه با يك پرده توري سفيد رنگ از هم جدا مي‌شود. داخل خانه پر از عكس‌هاي فاطمه است كه لبخند مي‌زند و آرام و ساكت همه‌چيز را تماشا مي‌كند. دور تا دور را با پشتي‌هاي كوچك پوشانده‌اند و تلويزيون كوچك خانه يك سريال تلويزيوني ژاپني پخش مي‌كند. مهدي پسر ١٠ ساله معصومه خانم هم گوشه خانه نشسته و زل زده به صفحه تلويزيون.

 

مي‌گويد: «كلاس هشتمم مي‌رم نهم.» اين را مي‌گويد و دوباره خيره و بي‌حركت تلويزيون را تماشا مي‌كند. معصومه دلش از پيمانكار و حرف‌هايي كه همان روزهاي اول در يك برنامه تلويزيوني زد، پر است. مي‌گويد: «پيمانكار گفت بچه اين خانم عقب‌مانده بود كه افتاده توي استخر. نگفت لبه استخر آنقدر ليز بود كه كسي حتي متوجه اتفاق هم نشد، بچه من توي مهدكودك آنقدر تند و فرز بود كه ديوار راست را بالا مي‌رفت. آن وقت درست است كه به خاطر خودشان بيايند اين وصله‌ها را به بچه من بچسبانند؟ تمام مداركش توي مهدكودك هست كه ضريب هوشي‌اش از بقيه همكلاسي بالاتر بود. يكي نيست بگه آخه اگر بچه‌اي معلول بود و توي استخر افتاد بايد بروند توي تلويزيون بگويند؟ اين انصاف است؟ مگر بچه عقب‌مونده جون نداره؟»

 

عكس‌ها؛ بازگشت خاطرات و اشك

فكر و خيال‌هاي معصومه خانم وقتي به بن‌بست مي‌رسد ‌اي‌كاش‌هايش شروع مي‌شود. خيره به گل‌هاي قالي با خودش مي‌گويد: «كاش آن روز با هم نرفته بوديم پارك، كاش همسايه‌ها نيامده بودن دنبالمون، كاش مي‌بردمش خونه خاله‌اش اينا، كاش اون شب بهونه مي‌گرفت...» اي كاش‌هايي كه انتهايش اشك‌هايي از ناچاري و درماندگي است. براي فرار از دلتنگي آلبوم عكس‌هاي فاطمه را روبه‌رويش مي‌گذارد و يكي‌يكي عكس‌ها را تماشا مي‌كند؛ عكس‌هايي كه فاطمه در آن با پيراهن سفيد رنگ كنار سفره هفت سين مهدكودك نشسته و خيره به دوربين در كنار همكلاسي‌هايش لبخند مي‌زند، عكس‌هايي كه فاطمه كنار مهدي برادر بزرگ‌ترش ايستاده و با هم شمع كيك تولدشان را فوت مي‌كنند.

 

مهدي برادر فاطمه مي‌گويد: «من و فاطمه هر دو سي‌ام مرداد به دنيا آمديم. هر سال مادرم تولد ما را با هم مي‌گرفت. مامان بعضي وقت‌ها براي فاطمه چون كوچك‌تر بود هديه تولد مي‌گرفت و به من درگوشي مي‌گفت كه چون بزرگ‌تر هستم ساكت باشم تا وقت كادويم برسد. من هم هيچي نمي‌گفتم.

 

امسال تولدمان را توي بهشت زهرا گرفتند.» مهدي اينها را مي‌گويد و تندي به اتاق خواب مي‌رود. شلوارك قهوه‌اي رنگش را با شلوار خاكستري رنگ عوض مي‌كند و از خانه بيرون مي‌زند. معصومه بغض مي‌كند و ناگهان گودي كبودرنگ زير چشم‌هايش پر از اشك مي‌شود. مي‌گويد: «از وقتي فاطمه توي استخر افتاد و ناپديد شد آرام و قرار از خانه ما رفت.» به جايي كه چند لحظه پيش مهدي نشسته بود، اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «اين مهدي را مي‌بيني ساكت گوشه خانه نشسته، دلش از دعواهاي من و پدرش خون است.

 

شب‌هاي اول شوك بودم و حتي نمي‌توانستم گريه كنم. چهلم فاطمه را داديم بي‌قراري‌هايم شروع شد؛ ديگر توي خانه بند نمي‌شدم. شوهرم وقتي شب‌ها خسته و كوفته از كارگري مي‌آمد شروع مي‌كردم به بهانه‌جويي. آن روزها هنوز به حرف‌هايي كه همسايه‌ها پشت سرم مي‌زدند عادت نكرده بودم. مي‌گفتند اين بلد نبوده بچه‌اش را نگه‌داره كه افتاده توي آب. حرف‌هاي‌شان را مي‌شنيدم و بغض راه گلويم را مي‌گرفت و بهانه‌گيري مي‌كردم. آنقدر جروبحث‌مان ادامه پيدا مي‌كرد كه به دعوا ختم مي‌شد. مهدي مي‌رفت توي اتاق و در را مي‌بست و گوش‌هايش را مي‌گرفت براي خودش كتاب مي‌خواند.»

 

قول داده بودم برايش پيراهن توري سفيد بخرم

معصومه خانم بدو بدو مي‌رود توي تنها اتاق خواب خانه و با يك بغل لباس دخترانه برمي‌گردد. يكي‌يكي و باحوصله آنها را روي زمين مي‌گذارد و مي‌گويد: «چندماه پيش كه رفته بودم كربلا اينها را براي فاطمه سوغات آوردم. يك پيراهن توري سفيد رنگ كه حاشيه دامن بلندش را سنگ‌دوزي كرده‌اند، يك چادر مشكي و مقنعه سفيد نماز كه بالاي سرش پر از منجوق‌هاي سبز و قرمز رنگ است.» مي‌گويد: «قول خريدن اينها را از چند وقت پيش بهش داده بودم.» چادر مشكي فاطمه را باز مي‌كند و مي‌گويد: «ببين چقدر خوشگله؛ من هميشه مي‌گويم چهار تا بچه دارم. وقتي مي‌خواهم برنج بريزم براي فاطمه هم مي‌ريزم و سهم غذايش را مي‌دهم به پرنده‌ها.»

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش