طبق اظهارات شاکی مشخص شد چند روز قبل حساب کاربری او در اینستاگرام از دسترس خارج شد تا اینکه شخصی ناشناس به او پیام داد در ازای واریز وجه صفحه او را پس میدهد. زن جوان بهدلیل اهمیت اطلاعات کاری صفحهاش در اینستاگرام، تسلیم فرد اخاذ شد و مبلغ درخواستی را برای مجرم سایبری واریز کرد اما ماجرا به همینجا ختم نشد و این روند چندینبار تکرار شد و این زن نیز هر بار به علت نیاز به اطلاعات موجود در این صفحهاش مبلغ مورد نظر را واریز میکرد تا بتواند دوباره به اکانتش دسترسی پیدا کند اما متهم از پسدادن صفحه خودداری میکرد تا اینکه مالباخته تصمیم موضوع را به پلیس گزارش بدهد و اقدامات قانونی را پیگیری کند.
کارشناسان پلیس فتای تهران بزرگ بعد از شنیدن جزئیات این جرم اینترنتی اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با بررسیهای فنی و سایبری و پیگیری سرنخهایی که وجود داشت، متوجه شدند مجرم از اقوام نزدیک شاکی است که با شناخت شاکی و اطلاع از اهمیت صفحه اینستاگرام او با همدستی یکی از دوستانش دست به این اقدام زده است.
درنهایت هر دو متهم با کسب دستور قضائی به پلیس فتای پایتخت انتقال داده شدند و تحت بازجویی قرار گرفتند. متهم اصلی پس از حضور در پلیس فتا و مواجهه با شاکی درحالیکه دست خود را روشده میدید، به جرمش اقرار و ضمن ابراز پشیمانی علت این کار را کسب درآمد عنوان کرد و گفت: با پیشنهاد یکی از دوستانم صفحه اینستاگرام شاکی را از دسترسش خارج کردیم و با یک تلفن ناشناس به او پیام دادیم که باید برای بازگرداندن صفحهاش پول بدهد اما فکر نمیکردیم او شکایت کند.
سرهنگ داوود معظمیگودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ با اشاره به لزوم فعالسازی تأیید هویت دومرحلهای برای حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی به شهروندان توصیه کرد: در هنگام فعالیت در شبکههای اجتماعی تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت کنند و اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
- 13
- 3