یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
۰۹:۳۰ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۱۷۳
حوزه بهداشت و رفاه

بالگرد هلال احمر اسنپ هوایی و پنکه نیست

بالگرد هلال احمر,استفاده از بالگرد هلال احمر در مشکلات بی ارتباط کشور
ایجاد مزاحمت برای دستگاه‌های امدادی، تنها به اورژانس و آتش نشانی ختم نمی‌شود و گزارش‌ها حاکی از آن است که متأسفانه برخی از هموطنان ما، علی الخصوص برخی از کوهنوردان، برای استفاده‌های غیرضروری درخواست بالگرد از جمعیت هلال احمر را دارند و در واقع برای عملیات‌های مهم، مزاحمت ایجاد می‌کنند.

به گزارش ایسنا، سازمان آتش نشانی تهران و سازمان اورژانس کشور، بارها اعلام کرده‌اند ماهانه هزاران نفر مزاحم خطوط امدادی ۱۲۵ و ۱۱۵ می شوند؛ این در حالیست که این اقدامات باعث می شود خطوط این مراکز مهم بی جهت اشغال شده و حتی ممکن است جان افراد در همین ثانیه ها و دقایقی معطلی پشت خط، از دست برود. این مزاحمت‌ها برای پلیس هم ایجاد می‌شود، بطوریکه پلیس نیز اعلام کرد که در برخی مواقع، مردم برای امور غیر ضروری با شماره ۱۱۰ تماس می‌گیرند و باعث می‌شود افرادی که واقعا نیازمند خدمات امنیتی پلیس هستند؛ پشت خطوط اشغال شده بمانند. به همین دلیل بارها اعلام شده است که برای این مزاحمان، مجازات‌هایی در نظر گرفته شود.

علاوه بر این سازمان‌ها، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم اعلام کرد که این مزاحمت‌ها سال هاست به این سازمان نیز رسیده است. به عنوان مثال برخی از کوهنوردان، به بالگردهای هلال احمر به چشم اسنپ هوایی نگاه می‌کنند؛ یعنی از کوه بالا می‌روند، اما در زمان بازگشت چون خسته شده‌اند، با شماره ۱۱۲ هلال احمر تماس گرفته و درخواست اعزام بالگرد می‌کنند. در حالی‌که هزینه هر بار پرواز این بالگردها میلیون‌ها تومان است و تنها باید در مواردی که واقعا جان افراد در خطر است، از آنها استفاده شود.

بر همین اساس بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگویی با ایسنا درباره نحوه اعزام بالگردها توضیحاتی ارائه کرد.

هلال احمر ۲۴ بالگرد دارد 

محمودی با اشاره به اینکه فقط ۳۲ پرواز عملیات نجات کوهستان در تهران و دماوند و علم‌کوه داشتیم، می‌گوید: ناوگان هوایی ما ۲۴ بالگرد دارد که این تعداد نیز در دنیا بی‌نظیر است. بیشتر این بالگردها بالگردهای شرقی هستند که بسیار پرقدرتند، اما در حال حاضر ۶ بالگرد باید اورهال شوند. همچنین قرار است ۲۰ بالگرد دیگر نیز که توانایی پرواز در شب را دارند، خریداری شود و به ناوگان ما اضافه شود.

همه خدمات ما رایگان است

وی می‌افزاید: سال گذشته یک کوهنورد ژاپنی به ارتفاعات دماوند آمده بود و در ارتفاع نزدیک ۵ هزار متری، حالش بد شده بود و مردم با ما تماس گرفتند و هلی‌کوپتر ما برای بردن آن مصدوم به بیمارستان اعزام شد، اما هر چه نیروهای امدادی اصرار می‌کردند، این توریست سوار هلی‌کوپتر نمی‌شد تا اینکه متوجه شدیم که این فرد تصور می‌کرده باید برای هلی کوپتر پولی پرداخت کند و چون این پول را نداشته از سوار شدن امتناع می کرد تا اینکه به وی گفته شد که همه خدمات امدادی ما رایگان است در حالیکه این توریست عنوان کرد که تمام این خدمات در سایر کشورها پولی است و کوهنوردان باید خود را بیمه کنند.

چه زمانی بالگرد برای بیماران اعزام می شود؟

محمودی در پاسخ به این سوال که چه زمانی بالگرد برای بیماران فرستاده می‌شود؟ اظهار می‌کند: اولین اولویت ما درخواست‌های اورژانس است چون بالگردهای اورژانس نمی‌توانند در ارتفاعات زیاد پرواز کنند که از ما درخواست می کنند و ما نیز فورا به درخواست آنها پاسخ می دهیم. همچنین برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، وقتی مردم با شماره ۱۱۲ هلال احمر تماس می‌گیرند و درخواست بالگرد دارند، اگر فردی از هلال احمر، پلیس یا اورژانس در محل باشد و بتوانند آدرس دقیقی ارائه کنند، بالگرد اعزام می شود. همچنین اگر نیروهای کوهستانی ما در محل باشند و نتوانند فرد را زمینی به بیمارستان برسانند؛ باز هم بالگرد اعزام می‌شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره اینکه چرا برای همه عملیات‌ها، بالگرد اعزام نمی‌شود، ادامه می‌دهد: مصرف سوخت بالگردهای ما، دو سه برابر هلی‌کوپترهای کوچک است و ساعتی ۱۰۰۰ لیتر مصرف می کنند. سال گذشته ما ۱۰۰ ساعت پرواز کردیم و تنها ۲۰ میلیارد تومان فقط پول این پروازها شده است به همین دلیل نمی‌توان با هر مشکل کوچکی، بالگرد اعزام کنیم.

متأسفانه برخی مسئولان تا مشکلی رخ می‌دهد از ما انتظار اعزام بالگرد دارند

وی درباره برخی سوءاستفاده ها از این بالگردها می افزاید: متأسفانه برخی مسئولان مخصوصا نماینده‌های مجلس تا مشکلی رخ می‌دهد از ما انتظار دارند سریعا بالگرد اعزام کنیم، در حالیکه اعزام بالگرد شرایط خاص دارد و مثلا نمی‌توان در سرعت بالای باد، بالگرد فرستاد. حتی برخی مسئولان تصور می کنند اگر مختصات دقیق فرد گمشده را به ما بدهند ما حتما باید با بالگرد دنبال فرد برویم؛ در حالیکه استفاده از بالگرد شرایط کامل خاصی دارد و درست است که داشتن موقعیت دقیق مهم است اما نمی شود در هر شرایطی بالگرد به مناطق مختلف اعزام کرد. 

لزوم اعمال قانون برای سوءاستفاده از اموال و تجهیزات هلال احمر

محمودی با اشاره به اینکه برخی از هموطنان در سراسر کشور مزاحم سازمان امداد و نجات می‌شوند، می‌گوید: متأسفانه برخی از هموطنان توجیه نیستند که اعزام بالگرد فقط برای شرایط های حساس یا زمانی است که جان فرد در خطر است و باید فورا به بیمارستان منتقل شود. به عنوان مثال شاهد هستیم که برخی افراد مخصوصا در ارتفاعات بالای کوهستان، خود را به مریضی می‌زنند تا ما بالگرد اعزام کنیم. حتی برخی از مردم وقتی به بالای کوه می رسند و خسته می شوند تقاضای بالگرد می کنند تا به راحتی به پائین بازگردند؛ در حالیکه این امر غیرقانونی است و تنها در موارد حساس و خاص بالگرد اعزام می شود.

وی معتقد است که باید قانونی در جهت سوءاستفاده از این اموال و تجهیزات وجود داشته باشد تا افرادی که به عمد قصد مزاحمت برای دستگاه های امدادی را دارند و یا افرادی که بی جهت تقاضای بالگرد می کنند، مجازات شوند تا دیگر کسی از این اقدامات انجام ندهد.

۴ بالگرد تخصصی اطفای حریق خریداری می‌شود

وی با اشاره به اینکه در کشور ما آتش سوزی های بسیاری در مراتع و جنگل‌ها رخ می‌دهد، می‌گوید: از بالگردها علاوه بر انتقال بیماران بدحال به بیمارستان، برای خاموش کردن آتش جنگل‌ها و مراتع نیز استفاده می‌شود و در سال گذشته ۷۵ درصد از این آتش‌ها را، ناوگان هوایی سازمان ما اطفا کرد. از آنجایی که در کشور ما این آتش سوزی ها زیاد رخ می‌دهد، مقرر شد ۴ بالگرد تخصصی اطفای حریق نیز خریداری شود. زیرا بالگردهای فعلی ما تخصصی نیستند و تنها مخزن آب دارند. 

علاوه بر برخی مردم و مسئولین، متأسفانه اخیرأ شاهد بودیم که برخی از مدیران جمعیت هلال احمر هم درباره استفاده از بالگردها توجیه نیستند؛ به طوریکه در روزهای اخیر یکی از بالگردهای هلال احمر در خرم آباد، جهت خشک کردن چمن یک ورزشگاه مورد استفاده قرار گرفت که فورا با ۶ مدیر خاطی برخورد شد و ۵ نفر از آنها عزل شدند. 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش