چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۱۰۰۰۰۴

تفاوت آمالگام و کامپوزیت؛ کدام ماده برای ترمیم بهتر است؟

برای ترمیم مشکلات مختلف دندان و پر کردن حفره های دندانی، به مواد پر کننده نیاز است. این مواد به درمان ترمیم دندان کمک کرده و از آن در برابر آسیب ها و پوسیدگی های بیشتر محافظت می کنند.

از مواد پر کننده اصلی دندان می توان به دو ماده آمالگام و کامپوزیت اشاره کرد. هر کدام از این دو مواد با توجه به تشخیص دندان پزشک و نیاز بیمار برای ترمیم دندان به کار برده می شوند و هر کدام از آن ها مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه مطلب به معرفی هر کدام از این دو ماده پر کننده و تفاوت آن ها می پردازیم.

تفاوت آمالگام و کامپوزیت؛ کدام ماده برای ترمیم بهتر است؟

معرفی ماده پر کننده آمالگام و کامپوزیت

آمالگام:

ماده پر کننده آمالگام ترکیبی از فلزات مختلف همچون نقره، روی، پالادیوم و جیوه بوده که ماده اصلی تشکیل دهنده آن جیوه می باشد و حدود ۵۰ درصد آن را تشکیل می دهد. همچنین آمالگام به پر کننده نقره نیز نامیده می شود.

کامپوزیت:

ماده پر کننده کامپوزیت متشکل از پلیمرهای پلاستیکی و شیشه می باشد که به پر کننده سفید نیز نامیده می شود. برای قرار دادن این ماده در داخل حفره دندانی ابتدا یک ژل اسیدی برای چسباندن کامپوزیت به کار برده می شود و بدین ترتیب دندان پزشک یک ماده چسبنده ایجاد کرده و با نور آبی آن را سفت می کند. بعد از قرار گرفتن کامپوزیت در حفره دندان، با نور آبی ماده پر کننده را خشک می کند و آن را به سطحی صاف تبدیل می کند.

تفاوت آمالگام و کامپوزیت در چیست؟

همانطور که ذکر شد هر کدام از مواد پر کننده ترمیم دندان، مزایای منحصربفرد خود را داشته و به طور کلی اگر بخواهیم تفاوت دو ماده آمالگام و کامپوزیت را به عنوان مواد اصلی ترمیمی دندان، بیان نماییم می توان به موارد زیر به عنوان  مهم ترین تفاوت های این دو ماده اشاره کرد:

۱. از نظر رنگ ظاهر و زیبایی: زیبایی دندان ها در ترمیم اهمیت زیادی دارد. اگر برای ترمیم از ماده آمالگرام استفاده شود، این ماده رنگ نقره ای و تیره تری دارد. بنابراين برای دندان های عقب که دیده نمی شوند، استفاده از آمالگرام نی تواند مناسب تر باشد. اما پرکننده کامپوزیت همرنگ با دندان ها بوده و باعث ایجاد ظاهر زیباتری در دندان می شود. از این رو برای دندان های جلو استفاده از کامپوزیت انتخاب مناسبی می باشد.

۲. از نظر قدرت و استحکام: پرکننده های آمالگام از استحکام بیش تری نسبت به کامپوزیت برخوردار می باشند. استفاده از این مواد مخصوصا برای دندان های آسیاب عقب که فشار بیشتری را برای آسیاب کردن غذا تحمل می کنند، بسیار مناسب است. اما پرکننده کامپوزیت مقاومت کمتری نسبت به آمالگرام داشته و برای دندان هایی مانند دندان های جلو که به طور کلی فشار کمتری را برای جویدن متحمل می شوند، بهتر و مناسب تر است.

۳. از نظر دوام و ماندگاری:پر کننده آمالگام با توجه به مواد تشکیل دهنده خود دارای طول عمر بیشتری نسبت به کامپوزیت می باشد و دوام بسیار بالایی دارد.‌ برای ترمیم با آمالگام باید تغییرات بیشتری را در ساختار طبیعی دندان ایجاد کرد. اما برای ترمیم با پرکننده کامپوزیت نیاز به تغییری در ساختار دندان نمی باشد.

۴.از نظر هزینه: از دیگر تفاوت های پرکننده آمالگام و کامپوزیت، هزینه ترمیم با این دو مواد می باشد. هزینه ترمیم با آمالگام کمتر و مناسب تر می باشد و هزینه کامپوزیت دوبرابر بیشتر از آمالگام است.

۵. از نظر روش انجام کار: روش کار با آمالگام سریع تر انجام می گیرد و شکل دهی آن ساده تر است. اما استفاده از پرکننده کامپوزیتی سخت تر بوده و به زمین بیشتری نیاز دارد. بدین صورت که باید به شکل لایه لایه روی دندان قرار گرفته و سپس با نور فرابنفش سفت شود.

۶. از نظر نحوه نگهداری: شیوه نگهداری نیز از تفاوت های دیگر این دو ماده با هم می باشد. ماده ترمیمی کامپوزیت نیاز به مراقبت بیشتری دارد و برای جلوگیری از پوسیده و خراب شدن و طول عمر آن باید مراقبت های بعد از کامپوزیت را رعایت کرد.

تفاوت آمالگرام و کامپوزیت در چیست؟

خرید مواد ترمیمی دندانپزشکی

خرید مواد ترمیمی دندانپزشکی سورنا دنتال یکی از مراحل مهم برای ارائه درمان‌های موفق و باکیفیت در کلینیک‌های دندانپزشکی به شمار می‌رود. این مواد، شامل کامپوزیت‌ها، آمالگام و غیره هستند که به ترمیم و بازسازی ساختار دندان‌های آسیب‌دیده کمک می‌کنند. کیفیت مواد ترمیمی تأثیر مستقیمی بر ماندگاری و نتیجه درمان دارد؛ به همین دلیل دندانپزشکان باید به دنبال برندهای معتبر و تأمین‌کنندگان قابل‌اعتماد باشند. هنگام خرید این مواد، عواملی همچون استحکام، سازگاری با بافت دندان، زیبایی و قیمت مناسب باید در نظر گرفته شود تا درمان رضایت‌بخشی برای بیمار ارائه شود.

کدام ماده پر کننده برای ترمیم بهتر است؟

با توجه به تفاوت های ذکر شده و با توجه به نیاز بیمار، فرد مراجعه کننده می تواند تصمیم بگیرد که کدام ماده برای ترمیم دندانی مناسب تر می باشد. اما به طور کلی اگر قصد ترمیم دندانی را دارید که در معرض دید نمی باشد، آمالگام با توجه به هزینه کمتری که دارد، گزینه مناسبی می تواند باشد. اما اگر قصد ترمیم دندانی را دارید که در معرض دید می باشد، کامپوزیت به علت همرنگ بودن با دندان های دیگر انتخاب بسیار مناسبی می باشد. در نهایت انتخاب هریک از مواد پر کننده ترمیمی به سلیقه و نیاز فرد مراجعه کننده، قیمت، استحکام، میزان آسیب وارد شده به دندان و جایگاه دندان دارد. با توجه به موارد ذکر شده و مشورت با پزشک می توان بهترین تصمیم را جهت انتخاب هریک از این دو مواد ترمیمی اتخاذ نمود.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش