چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۷۳

درمان سرفه به روش های پزشکی و خانگی

درمان سرفه,درمان سرفه شدید،درمان سرفه خلط داربرای درمان سرفه بهتر است از درمان های خانگی استفاده کنید
درمان سرفه به روش های مختلف انجام می شود در صورت ادامه آن و عدم درمان سرفه (cough) سردرد و تهوع شروع شده و بیماری عود می کند. سرفه واکنش طبیعی و مکانیزم دفاعی بدن برای محافظت از مجاری تنفسی است؛ ولی اگر مزمن و ادامه دار باشد میتواند آسیب زا شود.

سرفه و مکانیسم آن

سرفه کردن مداوم یکی از کلافه کننده ترین مشکلاتی است که امکان دارد برای هرکس پیش بیاید. در این حالت معمولاً ریه های شخص به میکروب و آلودگی حساس می شود و در اثر کوچک ترین محرکی مدام دچار سرفه می شود. سرفه یک بازدم انفجاری است که باعث پیدایش یک مکانیزم محافظتی طبیعی جهت پاک نمودن مجاری تنفسی از ترشحات و اجسام خارجی می شود.

سرفه، را میتوان نوعی واکنش طبیعی به سوزش و یا مسدود شدن راه تنفسی دانست که اکثراً همراه آلرژی، سرماخوردگی یا آنفولانزا است و درمان های خانگی گوناگونی برای سرفه های عمومی سفارش شده است.

افرادی که دائما سرفه می کنند معمولاً مخاط داخل سینه آنها مانده است، اگرچه آن مشکل جدی روی سلامتی به وجود نمی آورد ولی روی کیفیت زندگی تأثير می گذارد و اگر بموقع درمان نشود به بیماری هایی مانند سینه پهلو و برونشیت تبدیل می شود.

علل سرفه و گلو درد

سرفه میتواند علل متعددی داشته باشد من جمله:

- قرار گرفتن در معرض محرک هایی مثل کپک قارچی یا گرد و غبار در خانه یا محل کار

- مصرف داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین در بیماران قلبی

- ترشحات سینوسی از دلایل سرفه کردن است

- اختلالات بلع ناشی از بیماری از جمله زوال عقل

- سیگار کشیدن از علل سرفه کردن

- ذات الریه یا دیگر بیماری های ریوی

- عفونت

- برونشیت مزمن

- سرطان گلو یا دهان

- فیبروم

- سرطان ریه

- ابتلا به بعضی بیماریها مثل سیاه سرفه، آسم، آبسه های ریوی، پنومونی و بیماری های قلبی و بیماری رفلاکس معده

انواع سرفه ها

۱. سرفه خشک

سرفه های خشک معمولاً پیرو بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی و بیماری آنفولانزا، شکل می گیرند. سرفه های خشک زمانی رخ میدهند که مخاط کمی در گلو وجود دارد یا هیچ مخاطی وجود ندارد. شخص ممکن است با احساس خارش در گلوی خود مواجه شود و قادر به متوقف کردن سرفه نباشد.

راه های درمان سرفه,درمان سرفه,سرفه کردنبرخی بیماری‌های مزمن ریه می‌توانند موجب سرفه‌های خشک شوند

۲. سرفه مرطوب

سرفه مرطوب زمانی رخ می دهد که سرفه با خروج خون یا خلط همراه است. سرفه های مرطوب معمولاً به واسطه یک عفونت مثل آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا یک عفونت سینه شکل می گیرند.

شخص مبتلا به عفونت سینه امکان دارد سرفه همراه با خلط که دارای مقادیر کم خون قرمز روشن است را تجربه کند. این خون از ریه ها سرچشمه می گیرد و معمولاً مسئله نگران کننده ای نیست. در صورتیکه سرفه با خروج خون تیره و مواد غذایی همراه باشد یا چیزی شبیه پودر قهوه بنظر برسد، فرد باید برای بررسی دقیق شرایط و درمان سرفه، بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

۳. سیاه سرفه

سیاه سرفه ناشی از عفونت باکتریایی است که سلول های موجود در مجاری هوا را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تحریک و ترشح می شود. علائم سیاه سرفه شامل حملاتی از سرفه است که درنهایت با صدایی فریادمانند همراه و غالبا مخاط هم خارج می شود.

سرفه ی طولانی مدت و شدید می تواند به مجاری هوایی شما آسیب بزند یا موجب شکستگی دنده یا پارگی عضلات شود؛ بنابراین، لازم است بدانید چه زمانی به کمک پزشکی نیاز دارید. سرفه های شما به هر شکلی که باشد، مراقب باشید اگر برطرف نشد یا تشدید شد، برای درمانش به پزشک مراجعه کنید.

درمان های دارویی و پزشکی سرفه

به منظور درمان سرفه یکسری داروهای شیمیایی وجود دارد که بیشتر به منظور بی حس کردن و تسکین مجاری تنفسی استفاده می شوند. این داروها حاوی:

>> کاربرد داروهای خلط آور برای درمان سرفه:

این داروها با افزایش حجم خلط و رقیق نمودن موکوس، ترشحات گلو را به بیرون هدایت می کنند. خلط آورها با نام اکسپکتورانت و یا گایا فنزین در داروخانه ها توزیع می شوند.

>> داروهای آنتی هیستامین:

آنتی‌ هیستامین ‌ها نوعی دارو برای درمان سرفه هستند که دریافت‌کننده‌های هیستامین را مسدود می‌کنند؛ به همین دلیل، موجب توقف علائمی می‌شوند که هیستامین‌ها در بدن ایجاد می‌کنند. آنتی هیستامین معمولا برای درمان بیماری‌های آلرژیک مختلف استفاده می‌شود و باعث کم شدن ترشحات ریه و خلط می شوند. 

درمان سرفه در خانه,درمان سرفه شدید,درمان سرفهآنتی‌ هیستامین ‌ها نوعی دارو برای درمان سرفه هستند

>> داروهای بی حس کننده:

انواع قرص های حاوی لیدوکایین و بنزوکایین با بی حسی موضعی باعث تسکین گلو می شوند. شربت های آنتی هیستامین و دیفین هیدرامین از جمله این داروهاست.

>> محصولات موضعی:

برخی داروهای جویدنی دارای منتول هستند و می توانند سرفه شما را درمان کنند. غالبا آن ها را در قالب ابنبات سرد به فروش می رسانند که موجب تسکین درد گلو، حلق و حنجره خواهند شد. همچنین مصرف دیفن هیدرامین نیز در درمان سرفه تاثیرگذار است. غرغره آب نمک نیز موجب کاهش سرفه می شود.

درمان های خانگی و گیاهی برای رفع سرفه و گلو درد

بجای استفاده از محلول های شیمیایی جهت درمان هر بیماری جزئی، بهتر است از درمان های خانگی کم ضرر استفاده کنید. این درمان ها نه تنها برای ما بهتر هستند بلکه نسبت به اغلب شربت ها هم طعم بهتری دارند. ما در ادامه چندین روش برای درمان سرفه را به شما پیشنهاد می کنیم.

- نوشیدنی های داغ: شیر و یا دمنوش های گرم سرفه و گلو درد را تسکین می بخشد. همچنین سوپ ها و آش های خانگی بسیار توصیه می شوند.

- بخور آب گرم: استفاده از بخور آب، فایده های زیادی دارد و با رفع گرفتگی بینی، مرطوب شده مجراهای تنفسی منجر به درمان سرفه می شود.

- دمنوش های طبیعی: زنجبیل، پیازچه و عسل را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و چندین بار در طول روز از آن میل کنید. این ترکیب در درمان سرفه شدید موثر است.

- چای آویشن: آویشن گیاهی است که از زمان‌های بسیار قدیم از آن استفاده می‌کردند. مرگ سیاه که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۳ جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. در آن زمان مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می‌کردند. آویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نرم شدن عضلات نای و نایژه می‌شود و مجاری تنفسی را باز می‌کند. در نهایت میزان سرفه‌ها کاهش می‌یابد و بیمار احساس آسودگی بیشتری خواهد داشت.

درمان سرفه,انواع سرفه,بهتربن درمان سرفهآویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و برای درمان سرفه مفید است

- گل ختمی: این گیاه با خاصیت ضد التهابی و ضد سرفه نوشیدنی مفیدی برای درمان و بهبود بیماری است. گل ختمی را می توان جوشانیده و به صورت چای مصرف نمود. ترکیب موسیلاژی و نرم کننده این گیاه در درمان سرفه خشک موثر است.

- پروبیوتیک ها: پروبیوتیک‌ها، سرفه را تسکین نمی‌دهند اما با متعادل کردن باکتری‌ها، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، و یک سیستم ایمنی قوی، می‌تواند با عفونت‌ها و مواد آلرژی ‌زا به راحتی مبارزه کند. یک راه ساده برای دریافت پروبیوتیک‌ها، مصرف ماست طبیعی است.

- آب لیمو و نمک: برای درمان سرفه، مقداری آبلیمو و نمک را در یک لیوان آب ولرم و یا گرم حل کنید و در روز ۲ تا ۳ بار غرغره کنید.

- فلفل سیاه و عسل: ۱ قاشق چای خوری فلفل سیاه را به همراه ۲ قاشق چای خوری عسل در یک لیوان آب جوش حل کنید و برای درمان سرفه میل کنید. البته باید بدانید که این محلول برای سرفه های خلط دار تجویز می شود.

- شربت زنجبیل و نعناع: زنجبیل به‌عنوان یک ماده خلط ‌آور به نرم کردن و خروج مخاط کمک می‌کند؛ همچنین خارش آزاردهنده پشت گلو را که ریشه بسیاری از سرفه‌های خشک است، متوقف می‌کند. نعنا نیز خارش ناشی از سرفه‌ها را تسکین می‌دهد. برای درست کردن شربت زنجبیل و نعناع به سه قاشق غذاخوری زنجبیل خردشده، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک، ۴ فنجان آب و یک فنجان عسل احتیاج دارید.

بهترین درمان سرفه,درمان سرفه,درمان سرفه کردنشربت زنجبیل در تسکین و درمان سرفه موثر است

زنجبیل را خرد کنید و همراه با نعناع به چهار فنجان آب اضافه کنید و آنرا به جوش بیاورید. بگذارید ترکیب آن قدر بجوشد تا حجم آن به نصف مقدار اولیه برسد. بعد از اینکه کمی خنک شد یک فنجان عسل را با آن ترکیب کنید و هم بزنید تا تمام عسل کاملاً در آن حل شود. بعد از آن شربت را در ظرفی بریزید و نگهداری کنید. هر چند ساعت، یک قاشق غذاخوری از آنرا میل کنید تا سرفه تان رفع شود. 

- آب انگور تازه: عصاره تازه از انگور قرمز شیرین شده با یک قاشق چای خوری عسل راهی خوش مزه برای درمان سرفه های عمیق است. هنگامی که گرفتگی سینه به علت تجمع خلط با میکروب ها ست، هرگز عاقلانه نیست که آن را سرکوب کنیم. آب انگور به عنوان خلط آور عمل و به کاهش خلط کمک می کند و سرفه کردن را آسان تر می کند. هر بار آب میوه درست می کنید تا حداکثر استفاده از مواد فوتو شیمیایی آنتی اکسیدان در انگور را ببرید.

- شیر زردچوبه: پزشکان سنتی چینی و هندی از زرد چوبه مدت‌ها پیش برای درمان بیماری‌های تنفسی، گوارشی و پوستی استفاده می‌کرده اند. امروزه به عنوان داشتن خواص ضد التهابی و ضد میکروبی شناخته می‌شود. با توجه به اینکه زرد چوبه میتواند با باکتری ها و ویروس ها مبارزه کند، علاوه بر تسکین التهاب، در درمان سرفه هایی که به دلیل عفونت گلو و عفونت دستگاه تنفسی ایجاد شده، بسیار مؤثر است.

درمان سرفه,علل سرفه و گلو درد,انواع سرفهشیر زردچوبه خواص ضد التهابی دارد و در درمان سرفه مفید است

برای تهیه شیر زردچوبه دو قاشق چای خوری زرد چوبه را در یک فنجان شیر آب گرم مخلوط کنید و دو بار در روز بنوشید تا سرفه ی شما بهبود پیدا کند.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش