دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۵۴۸
جرم و جنایت

آمار عجیب از قربانیان قتل‌های ناموسی در سال جاری

قتل های ناموسی 1402,میزان قتلهای ناموسی 1402
طبق اخبار رسمی منتشر شده «شکیلا. غ»؛ ۱۵ ساله اهل کرمانشاه یکی از همین دخترانی است که به دلیل فشار‌های خانواده در جهت ازدواج اجباری، ۱۱ خرداد ماه جاری دست به خودکشی زد. دو روز بعد؛ ۱۳ خرداد نیز فرمانده نیروی انتظامی استان ایلام خبر داد که پدری ۶۸ ساله دختر ۳۸ ساله خود را به دلیل «اختلافات خانوادگی» با «ضربات آجر» به قتل رساند.

روزنامه اعتماد نوشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که از میان چهار زن و دختری که در خرداد ماه جاری جان باختند یکی را برادرش کشته و دیگری را شوهرش به دلایلی نامشخص خفه کرده است.

هشتم الی سیزدهم خرداد ماه جاری، چهار زن و دختر قربانی کودک همسری و مسائل خانوادگی شده‌اند. این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ از ابتدای سال جاری تاکنون «۱۰ زن و دختر» به این بهانه جان‌شان را ازدست داده‌اند.

این زنان و دختران قربانی، اکثرا اهل روستا‌های «کردستان و آذربایجان غربی» بودند. بررسی‌های بیشتر «اعتماد» نشان می‌دهد که قتل زنان و دختران در این استان‌ها به دلیل اختلافات خانوادگی، ازدواج‌های اجباری، کودک همسری، تعصبات و... رخ می‌دهد. در برخی موارد هم دختران کم سن و سال برای اینکه از تن دادن به ازدواج‌های اجباری فرار کنند، اقدام به خودکشی می‌کنند.

طبق اخبار رسمی منتشر شده «شکیلا. غ»؛ ۱۵ ساله اهل کرمانشاه یکی از همین دخترانی است که به دلیل فشار‌های خانواده در جهت ازدواج اجباری، ۱۱ خرداد ماه جاری دست به خودکشی زد. دو روز بعد؛ ۱۳ خرداد نیز فرمانده نیروی انتظامی استان ایلام خبر داد که پدری ۶۸ ساله دختر ۳۸ ساله خود را به دلیل «اختلافات خانوادگی» با «ضربات آجر» به قتل رساند.

تاکنون در مورد این قتل وحشتناک جزییات بیشتری منتشر نشده و پیگیری‌های «اعتماد» از منابع محلی نیز بی‌نتیجه مانده است. حالا «اعتماد» با پیگیری‌هایی که در مورد خبر مربوط به این چهار زن و دختر انجام داده، توانسته به جزییاتی در مورد قتل «پرستو. ش» و «روژین. ع» دست پیدا کند. لازم به ذکر است که این دو فقره قتل به فاصله یک روز در استان کردستان رخ داده است.

زن‌کشی اول: روستای «میرکی»

«شب حادثه تا ساعت ۱۲ بامداد مهمان داشتند. پدر و مادر شوهر پرستو خانه‌شان بودند. بعد از اینکه آن‌ها رفتند، «پیام. ش»؛ شوهر او تا ۴ صبح پرستو را کتک زد و بعد هم طنابی دور گردنش انداخت و او را خفه کرد.» این‌ها را یکی از بستگان نزدیک «پرستو. ش» به «اعتماد» می‌گوید. «پرستو. ش»؛ زنی هجده ساله، ساکن روستای «میرکی» شهرستان دهگلان واقع در استان کردستان بود که روز ۸ خرداد ماه جاری پس از «ضرب و شتم» شدید از سوی همسرش به دلایلی نامشخص «حلق‌آویز» و به قتل رسید.

یکی از منابع خبری و محلی در مورد قتل این زن هجده ساله توضیح می‌دهد: «شوهر این زن اعتیاد به مواد مخدر از نوع [..]داشت. پدر پرستو او را ۱۲ سالگی شوهر داد. پدرش معتاد بود. چند روز بعد از مراسم خواستگاری، مادر پرستو بر اثر بیماری فوت کرد. این زن قربانی کودک همسری شد.»

در ادامه زنی که از بستگان نزدیک پرستو است می‌گوید: «پدر پرستو، او را در سنین پایین به پسر یکی از دوستان نزدیکش داد. شوهر پرستو هم، چون می‌دانست پدر همسر او معتاد است، پرستو را اذیت می‌کرد و به او می‌گفت؛ تو پدرت معتاد است، پس هیچ جا را نداری که بروی. برای همین هر بلایی که می‌خواست سر این زن درآورد. پرستو ۱۲ سالگی به عقد شوهرش درآمد. چند روز بعد از عقد هم یک دفعه درد سراغ مادر پرستو آمد و منجر به مرگش شد. یک ماه صبر کردند که از فوت مادر پرستو بگذرد تا او به خانه شوهرش برود. شوهرش بددل بود. اصلا نمی‌گذاشت پرستو جایی برود. پیام اکثر مواقع خانه بود و می‌گفت؛ نمی‌توانم خانواده‌ام را تنها بگذارم. سر بهانه‌های کوچک پرستو را کتک می‌زد. حدود یک ماه پیش پدر پرستو به خانه آن‌ها رفت و گفت؛ اگر شوهرت اذیتت می‌کند، مجبور نیستی زندگی کنی. پرستو هم در جواب به پدرش گفته بود که اگر تو نگران من هستی، من هم نگران بچه‌ام هستم. تا اینکه شب حادثه فرا رسید.»

او در ادامه توضیح می‌دهد: «آن شب تا ساعت ۱۲ بامداد پدرشوهر و مادرشوهر پرستو خانه‌شان مهمان بودند. وقتی رفتند نمی‌دانیم چه مساله‌ای پیش آمد که تا ساعت ۴ صبح او را کتک زد و آخر هم طنابی دور گردن پرستو انداخت و او را خفه کرد. این‌ها را شوهر پرستو در اداره آگاهی تعریف کرده است. به تازگی هم گفته که مقصر است و باید اعدامش کنند.»

زن‌کشی دوم: روستای «آخکند»

«روژین. ع» دختری ۱۷ ساله اهل روستای «آخکند» شهرستان دیواندره در استان کردستان که روز ۹ خرداد ماه جاری توسط برادرش با ضربات شدید «تبر» کشته شد. منابع محلی پس از این حادثه از دستگیری برادر این دختر نوجوان به همراه پدرش خبر دادند. یکی از فعالان اجتماعی دیواندره در مورد جزییات این حادثه وحشتناک به «اعتماد» می‌گوید: «حدود یک سال پیش روژین به همراه پسری در ماشین تصادف می‌کنند. ماجرا به گوش خانواده این دختر می‌رسد و پدرش او را از خانه بیرون می‌کند. این دختر هم این یک سال را در بهزیستی سنندج سپری می‌کند تا اینکه چند وقت پیش پدرش به آنجا می‌رود و دخترش را به خانه بازمی‌گرداند. وقتی روژین به روستای محل زندگی‌شان برمی‌گردد، حرف و حدیث‌ها شروع می‌شود. اهالی روستا، اقوام و بستگان این دختر پشت سر او می‌گفتند که خانواده‌اش بی‌غیرت هستند... تا اینکه روز حادثه برادر روژین با یک تبر کوچک، ما به کردی به این وسیله «تیرشته» می‌گوییم، خواهرش را به قتل رساند. همان روز هم برادر و پدر این دختر دستگیر شدند.»

از ابتدای سال جاری ۱۰ زن و دختر قربانی مسائل خانوادگی یا کودک همسری شده‌اند

۲۵ فروردین ۱۴۰۲: «مریم. س» زن ۳۴ ساله اهل دهستان الوند در شهرستان خوی واقع در آذربایجان غربی توسط پدر و برادرانش به دلیل اینکه عکس‌ها و فیلم‌های او توسط یک مرد در فضای مجازی منتشر شده بود به قتل رسید. پس از این اتفاق برادران و پدر او مدعی شدند که مریم خودکشی کرده است.

۲۷ فروردین ۱۴۰۲: «دنیا. ر» دختر ۱۹ ساله اهل روستای دادرفش کرمانشاه با انگیزه خانوادگی توسط یکی از اقوام‌شان به قتل رسید. هر چند برخی اهالی مدعی شدند که دنیا خودکشی کرده است.

۲۹ فروردین ۱۴۰۲: «شبنم. ن» دختر نوجوان ۱۶ ساله اهل روستای قزل بلاغ بخش سارال شهرستان دیواندره پس از گذشت یک هفته از مراسم عقدش به دلایل نامشخصی به زندگی خود پایان داد.

۹ اردیبهشت ۱۴۰۲: زنی ۳۴ ساله در محله جهانگیری شهرستان اراک با انگیزه خانوادگی توسط همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. در این ماجرا خواهرزاده مقتول نیز به قتل رسید.

۹ اردیبهشت ۱۴۰۲: «شیروان. ه» زن ۲۴ ساله اهل صفاییه شهرستان خوی با انگیزه خانوادگی به دست پدرش به قتل رسید. در جریان این حادثه پسرعموی شیروان نیز به دلیل ارتباطی که با شیروان داشت، کشته شد.

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲: «غزال. م» اهل روستای راژان از توابع ارومیه توسط همسر سابق خود مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به قتل رسید.

۸ خرداد ۱۴۰۲: «پرستو. ش» ۱۸ ساله، ساکن روستای میرکی در شهرستان دهگلان واقع در استان کردستان پس از ضرب و شتم شدید از سوی همسرش به دلایلی نامشخص حلق‌آویز و به قتل رسید.

۹ خرداد ۱۴۰۲: «روژین. ع» دختری ۱۷ ساله اهل روستای «آخکند» شهرستان دیواندره در استان کردستان با انگیزه خانوادگی توسط برادرش با تبر کشته شد.

۱۱ خرداد ۱۴۰۲: «شکیلا. غ» ۱۵ ساله اهل کرمانشاه به دلیل فشار‌های خانواده در جهت ازدواج اجباری دست به خودکشی زد.

۱۳ خرداد ۱۴۰۲: دختری ۳۸ ساله اهل ایلام توسط پدرش به دلیل اختلافات خانوادگی با ضربات آجر به قتل رساند.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش