دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۷۳۴
جرم و جنایت

بررسی چرایی تجاوز و قتل اهورا

اهورا,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,جرم و جنایت

این کلمات نحس و نفرت انگیز، عمق جان انسان را خراش می‌دهند و بی‌ترمیم و ‌التیام در عمق جان می‌نشینند؛ کلمات و جملات حتی ویديو نیز نمی‌توانند بار معنایی و عمق این جنایت را امانتداری کرده و به مخاطبان منتقل کنند.

 

قربانی فقط دو سال عمر داشت که تجاوز جنسی و کوبیدن سر به دیوار، ادامه زندگی‌اش در اوج شکنجه و آزار و درد بی‌نهایت و غیر قابل تصور در نحس‌ترین روز خدا برایش متوقف شده و دنیا برایش به اتمام رسید، بی‌آنکه در خیابان‌هایش قدمی زده باشد.

 

کمی بیش از سه دهه را در پی‌جویی جرايم جنایی گذرانده‌ام و بسیاري از جنایت‌ها را دیده‌ام. صحنه قتل هشت نفر در اواخر دهه ۷۰ که خون جاری کف اتاق‌ها و دیوارها، سرخ‌ترین و مشمئز کننده‌ترین صحنه عمر را در ذهنم حک کرد که حتی کم‌رنگ نیز نمی‌شود. صحنه قتل دایی، مادر و فرزند که همسایه‌‌ها با خروج خون از زیر در پارکینگ متوجه وقوع جنایت شدند و قاتل را تداعی کردم که با ضربات سنگین، سر هر سه مقتول را در خواب منهدم کرد و برای اطمینان خاطر از مرگ قطعی، مچ هر دو دست هر سه قربانی را با عمق زیاد بریده تا جوی خون از اتا‌ق‌ها بیرون آید و به پارکینگ وارد و در کوچه جاری شود.

 

شکافته شدن سر زن و شوهر و دختر سه‌و‌نیمه ساله‌ای که با شدیدترین شکل ممکن به قتل رسیده‌بودند، دیده بودم. ماه‌های متمادی با تجسم شکاف سر اعضای این خانواده سه نفره که در یک نیمه‌شب از جهان حذف و نسل‌شان متوقف شد، برای همیشه و با نهایت تازگی در ذهن جان گرفته و حتی کمرنگ هم نمی‌شوند.

 

تجاوز را هم بسیار پی‌جویی کرده‌ام، قربانیان پرتعدادی را دیده و با آن‌هامصاحبه کرده و برای برقراری یک روند پی‌جویی موفق، ناچار از شنیدن جزيیات ملال‌آور و تاسف انگیز شده‌ام؛ حتی تعرض همزمان و غیر‌قابل تصور دو برادر به دو خواهر در بیابان، زیر نور خودروی مسروقه پژو هم را شنیده و در قالب پرونده، پی‌جويی کرده و با قربانی و متجاوزان، فرصت مصاحبه و مذاکره مفصل داشته‌ام؛ جنایتی کم سابقه که دو قربانی آن دچار اختلال غیر قابل درمان شدند و دو متجاوز آن در قاعده مجازات قانونی جان باختند.

 

تجاوزهای سریالی پرتعداد با انواع قربانی‌ها و متجاوزان را شنیده ، مطالعه و پی‌جويی کرده‌ام اما همه آن قتل و تجاوزها در بیش از سه دهه پی‌جويی جرايم جنایی از جنس این جنایت نیستند، غیر قابل تحمل و وحشتناک بودند اما این جنایت، جنس دیگری است و رکوردهایی دست نیافتنی از سقوط بی‌برگشت موجودی به نام انسان را به خود اختصاص داده است. این جنایت ترکیبی از دو نوع از وحشتناک‌ترین جنایت‌های قابل تصور علیه یک انسان است.

 

در نشریات و شبکه‌های اجتماعی دیدم که مردی مرتکب جنایت شده‌ و اعلام کرده که در غیاب مادر «اهورا» و در حالی که بچه در حالت نیمه‌خواب بوده، به او تعرض کرده و بعد هم آن‌قدر سر بچه را به دیوار کوبیده تا از مرگش مطمئن شود، به همین راحتی!

 

هر چند که برای تحلیل دقیق این جنایت، باید صحنه جرم را دید؛ قربانی را معاینه کرد و با فرد مرتکب مصاحبه کامل انجام داد که جز برای پلیس مسئول پرونده و بازپرس دادسرا میسر نیست اما اگر این بیان اصیل و متعلق به فرد مرتکب محسوب شود، حالا سوالاتی نيز مطرح بوده که چرا انجام این جنایت در دستور کار فرد مرتکب قرار گرفته است؟آیا قربانی دو ساله از کمترین ظرفیت و فیزیک برای بهره‌گیری جنسی برخوردار است؟ با وجود انجام تجاوز حیرت انگیز فاقد کمترین منطق، ظرفیت و تناسب، به چه علت به جان‌ستانی و مرگ منتهی شده است؟

 

این سه سوال، اصلی‌ترین سوالات پلیس، قاضی و افکار عمومی خواهد بود و لابد فرد در معرض اتهام نيز در هر یک از مراحل پی‌جويی و دادرسی به آن‌ها پاسخ خواهد داد و به صورت معمول در انتهای فرآیند، حضور در منزل و محل قتل پسر بچه را انکار خواهد کرد.

 

این جنایت دوگانه که بعد از انجام آن، جامعه ایرانی به رکوردی دست‌نیافتنی از دوری از انسانیت دست یافته، نشانه‌ای است از عمق وخامت و فروپاشی اخلاقی در جامعه ایرانی؛ جامعه‌ای که در حال حاضر تمامی گونه‌ها از خشونت جسمی، روانی، کلامی، خانگی، عاطفی، زناشويی و عقیدتی در تمامی انواع قربانی‌ها در طیف از خردسال تا سالمند را تجربه می‌کند تا تحمیل عمدی زور و قدرت به دیگری، به یکی از اوصاف و مصادیق این جامعه تبدیل بشود و در ترکیبی از دو وجهه غریزی و اکتسابی، توان غریزی بالقوه از تاثیرپذیری محرک‌ها و بسترهای جاری در جامعه، به فعل پرتعداد و گسترده تبدیل شود و جرايم خشن در اوجی نگران کننده قرار گیرند.

 

اصلی‌ترین علت خشونت و پرخاشگری در انسان ناکامی است؛ آنجا که هر عاملی که موجب ناکامی فرد در ارضای امیال و نیازهای او شود، پرخاشگری و در نتیجه، خشونت را در دستور کار قرار خواهد داد. هرگونه ناکامی در بستر ذهنی، احساسی، ارتباطی و خانوادگی به پرخاشگری و خشونت منجر خواهد شد.ناکامی نیز نتیجه محتوم نابرابری است در انواع محتمل و جاری آن، نابرابری در اشتغال، معیشت، اقتصاد، تحصیل، نابرابری سیاسی، نابرابری در همه فرصت‌های مربوط به بهره‌مندی یک انسان در عرصه حیات اجتماعی و نبود توازن بین درآمد و هزینه، منجر به ایجاد شکاف و زیاد شدن فاصله روز افزون بین فقیر و غنی، بیکاری و کاهش اشتغال، کاهش قدرت خرید در گروه‌های کم درآمد، افزایش طبقه نادار و میل به حاشیه‌نشینی و امرار معاش به هر وسیله ممکن خواهد شد تا اساسی‌ترین رکن این جامعه، یعنی انسان دچار اختلال شدید رفتاری شود و زنده ماندن با هر روش ممکن، دستور کار بسیاری از افراد آن جامعه بشود.

 

این وصف حال حاضر جامعه ماست و در این میان خانواده، اصلی‌ترین بنیاد و محور تمام کنش‌ها و رفتارها و برآیند آن است. همان‌جا که کانون امن، منبع محبت و محلی برای بهره‌مندی و فراگیری (دو وجهی)، رحم، شفقت، وفاداری، نیکوکاری، پاکدامنی، شجاعت، ازخود‌گذشتگی و نوع دوستی است، تا هم از آن بهره‌مند شد و هم در هنگام حضور در عرصه حیات اجتماعی به عنوان فراگرفته نهادینه شده، به دیگران عرضه شود؛همان‌جایی که برای آن هیچ جایگزین و بدیلی در فرآیند حیات بشر وجود ندارد.همان‌جا که با وجود عنصری به نام پدر و منبعی پایان‌ناپذیر از مهر و محبت بی‌پایان برآیند آفرینش به نام مادر، خانواده امن‌ترین مکان است برای هر مولودی، حتی اگر آن مولود کهنسال باشد.

 

همیشه خانه پدری، آغوش مادری و کانون خانواده، تنها محیط امن است برای هر فرزندی؛جایی که برای اهورای معصوم ، نه تنها امن نبوده بلکه مکانی بوده که در آن در دو سالگی هم قربانی تجاوز جنسی شده و هم قربانی ضربات کشنده و مرگبار؛ همان‌جا که هیچ یک از ویژگی‌های خانه پدری، کیان خانواده و آغوش پر مهر مادری را دارا نبوده‌است.جایی که نقطه اشتراک و همگرایی سه‌گانه ویرانگر ولنگاری، ابتذال و فساد، خیلی وقت است که بر خلاف شعار و ادعا در تمام زمینه ‌هادچار ولنگاری و رفتار باری به هر جهت شده‌ایم.

 

ولنگاری در هر زمینه‌ای، کارکرد مرتبط با ذات و ماهیت آن زمینه دارد و در خانواده این گونه است که همه بایسته‌ها و ویژگی‌های بر شمرده و مورد انتظار از نهاد خانواده را دچار نابودی عملی می‌کند. خانواده ولنگار به سرعت و در حدی قابل فهم و مشاهده برای دیگران، تمامی خصوصیات و کارکرد خود را از دست داده و به ضد خود تبدیل می‌شود و اگر دقت نشده و ولنگاری از دستور کار خارج نشود وتداوم پیدا کند، ایستگاه بعدی ابتذال است با همه بار معنایی و کارکرد آن؛ ابتذال هم که آمد و جای گرفت، محل حضور مفهومی و کارکردی نشانه‌ها و رفتارهایی است با محتوای بی‌قدری، پستی و خواری.واقعیت این است که در حال حاضر بسیاری از افراد جامعه در این چرخه و گردآب گرفتار شده‌اند؛ حتی اگر به شدت منکر شوند و شویم و حالا اگر جنایت بی‌شرمانه و ماندگار در تاریخ و رخ داده درباره اهورای دو ساله را کالبد‌گشایی کنیم و با این روند انطباق داده شود، مشخص است که آغوش خانواده برای اهورای معصوم، نه‌تنها امن نبوده بلکه کشتارگاهی بوده برای یک کودک دو ساله بی‌دفاع.

 

مادر و آغوش او برایش وجود خارجی نداشته که اگر داشت، هرگز نباید در دسترس منجر به جنایت گرگ‌کرداری به نام دوست پسر مادرش قرار می‌گرفت. ولنگاری اخلاقی در این خانه و اعضای آن برقرار بود و روابط موسوم به همباشی ، ازدواج سفید و هم‌خانگی باعث مرگ هولناک این کودک شد. ولنگاری اخلاقی رو به ازدیاد و همه‌گیری است که اگر نبود، اصطلاح متضاد با شرع دوست پسر مادر مقتول در قالب یک گفتمان عادی در سطح جامعه ما رخ نشان نمی‌داد.ابتذال و پستی برقرار است و وصف اصلی این مکان درسابق موسوم به خانواده و فرد بیگانه حاضر در عمق آن که اگر نبود، مرد تجاوزگر برای اهورای معصوم ارزش یک انسان را قايل می‌شد و نه به جسم بی‌تناسب او تجاوز می‌کرد، نه جانش را به سادگی آب خوردن می‌ستاند و زندگی‌اش را در ایستگاه بسیار زود،هنگام دو سالگی متوقف نمی‌کرد.

 

فساد برقرار بوده، آنجا که همه نشانه‌های تباهی، جرم، جنایت و نابودی با ظرفیت حداکثری برقرار است و نمونه‌ای برای شرم همیشه تاریخ، به آن ارائه شد. آنجا که نمی‌شود حتی در بدبینانه‌ترین شکل ممکن، حتی برای یک لحظه بسیار زودگذر و در مقام تصور و خیال، بین فیزیک یک بچه دو ساله با بهره‌گیری جنسی توسط یک مرد ۳۰ ساله تناسب و ارتباط برقرار کرد.

 

درباره ناهنجاری‌ها، اعمال مدیریت مهار و سیاست‌های معطوف بر توقف، جلوگیری از توسعه و تکرار و باز تولید طراحی و اجرا شود و سیاست‌های مبتنی بر نبود قطعی و ریشه‌کنی (که تا کنون قابل تحقق نبوده و فقط به تکثیر زیرپوستی و زیر زمینی منجر شده) به مدیریت بر واقعیت‌ها تبدیل شود و رفتارهای فرازناشويی (البته توسط هر دو جنس) و نمادهای عملی آن در قالب روابط خارج از قواعد شرعی و زیرزمینی، همباشی، ازدواج سفید و همخانه، علاوه بر انواع جرم‌زایی‌های غیر قابل تخمین و مهار، پاکی و اصالت نسل‌های بعدی، ما را به شدت تهدید می‌کند. در این‌باره تا همین مرحله هم خیلی غفلت شده و مدیریت بر این پدیده در حال گسترش بسیار سخت است .

 

باور کنیم که سه گانه پلکان سقوط به هم پیوسته و ویرانگر «ولنگاری» با نتیجه محتوم «ابتذال» و ابتذال با نتيجه قطعی «فساد» و فساد با نتیجه بدیهی« تباهی»، جرم‌زایی بی‌پایان و نابودی با همه ویژگی‌ها و کارکردهای گوناگون آن در ابعاد اجتماعی گسترده و در عمق غیرقابل دسترس جامعه مستقر شده؛ حتی اگر کتمان کنیم و مدعی وضعیت غیر آن باشیم.

 

ريیس کل دادگستری استان گیلان خبر داد

صدور حکم قصاص نفس برای قاتل اهورا

ريیس کل دادگستری استان گیلان، از اجرای حکم قصاص نفس برای قاتل اهورا خبر داد و گفت: با تصمیم قضات شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان، رای نهایی این پرونده در مدت قانونی صادر شد .وی تصریح کرد: با تصمیم قضات شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان گیلان و براساس شواهد و مدارک، رای این پرونده در مدت قانونی صادر شد. متهم به جرم قتل عمد به قصاص نفس، به جرم کودک‌آزاری به ۶ ماه حبس و پرداخت ارش، به جرم شرب خمر به ۸۰ ضربه شلاق و به جرم تفخیذ به عنف (لواط غیرمدخوله) به ۱۰۰ ضربه شلاق و دو سال تبعید محکوم شد و از اتهام لواط مدخوله به عنف تبرئه شد .وی خاطرنشان کرد: حکم صادرشده قطعی نبوده و در مدت ۲۰ روز قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است که به فرض اعتراض متهم، با درخواست اینجانب برای رسیدگی فوق‌العاده به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد .

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
خدایا خدایا متاسفم برای خودم که شکل اون دوپای کثیفم دیگه حرفی برای گفتن ندارم وای وای وای وای
بدبختانه‌جرم‌وجنایت‌حتی‌کثافت‌و‌الودگی‌از‌در‌ودیوار‌شهر‌های‌ایران‌میچکد‌افراد‌روانی‌وجنون‌دار‌جمعیت‌زیادی‌دارند‌ودر‌قالب‌‌انسان‌وهم‌شهری‌وهم‌میهن‌در‌زباله‌ها‌می‌خزند‌وجلوتر‌می‌ایند‌چنین‌جنایاتی‌در‌تاریخ‌بشر‌بی‌همتا‌است‌درحمله‌مغول‌واعراب‌هم‌این‌چنین‌جنایاتی‌نبوده‌بدبخت‌وبیچاره‌به‌زرتشت‌وکوروش‌وفردوسی‌‌و، ،،‌که‌چنین‌اولادی‌تحت‌عنوان‌ایرانی‌از‌شان‌برجا‌مانده‌حداقل‌نیمی‌از‌ساکنان‌ایران‌به‌قل‌وزنجیر‌احتیاج‌دارند‌‌هر‌کدام‌از‌شما‌چند‌روانی‌شیطان‌صفت‌در‌همسایه‌ها‌،هم‌کاران‌،وحتی‌خانواده‌وفامیلتان‌میشناسید،‌؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش