جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۹۲۴
جرم و جنایت

سرقت های کوچک با چاشنی خشونت

سرقت های کوچک,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,جرم و جنایت

به گزارش جام جم آنلاین، وقتی تعدادی از افراد کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و با هم یک جامعه را تشکیل می‌دهند در مراودات روزانه با هم به اختلاف برمی‌خورند و گاهی اوقات این اختلافات به ایجاد خشونت منجر می‌شود، اما آنچه که‌جوامع را در موضوع خشونت از هم متمایز می‌کند، شدت و ضعف آن است.

 

حتی اشتباه نیست اگر بگوییم تعریف خشونت هم در جوامع متفاوت است.

 

در جامعه‌ای، سطح خشونت از درگیری‌های لفظی فراتر نمی‌رود در حالی که در جایی دیگر از همین کره خاکی قتل، ضرب و شتم و آدم‌ربایی خشونت‌هایی است که تعدد وقوع دلیلی بر عادی جلوه دادن آنها در چشم اعضای جامعه است.

 

اکثر جوامع مدرن با رویای آرمانشهری بدون خشونت به وجود آمده‌اند اما ممکن است روز به روز با وقوع بیشتر جنایات باورنکردنی مواجه شوند که بسیاری از دلایل پشت هرکدام از این جرم‌ها وجود دارد.

 

برادر، سارق، قاتل

شهریور امسال ـ در جریان سرقت از طلافروشی یکی از محله‌های شهرستان گچساران، استان کهگیلویه و بویراحمد، پدر و پسر طلافروش به قتل رسیدند و یکی دیگر از آنها مجروح شد.

 

تحقیقات مقدماتی و بررسی دوربین‌ها نشان داد سارقان دومرد مسلح بودند که پس از سرقت بیش از هفت کیلوگرم طلا، دو نفر را در مغازه کشته و با مجروح کردن نفر سوم سوار بر خودروی پژو، متواری شده بودند. بعد از سه ماه اقدامات فنی و اطلاعاتی دو برادر ۲۴ و ۲۶ ساله در عملیات ضربتی دستگیر شدند.

 

همچنین سه نفر از مالخرها نیز در شیراز ردگیری و دستگیر شدند. به این ترتیب با دستگیری هر پنج متهم پرونده؛ صحنه سرقت خونین بازسازی شد. دومتهم اصلی پرونده با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شدند. براساس اعتراف‌های متهمان انگیزه این سرقت مسائل مالی و ثروت اندوزی عنوان شد.متهمان قصد داشتند با فروش طلاهای سرقتی ساختمان‌سازی کنند.

 

شبنم نداف، روان‌شناس و مشاور درباره دلایل ایجاد خشونت می‌گوید: یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد خشم در جامعه فقر و بیکاری است. زمانی که فرد نتواند از عهده تامین مخارج زندگی‌اش بر آید و در معاش خود بماند ممکن است برای زنده ماندن دست به کارهای خشونت‌آمیز بزند. البته کسی این حرکت را توجیه نمی‌کند.

 

او همچنین استفاده از تکنولوژی‌های رسانه‌ای بدون داشتن فرهنگ استفاده از آنها را نیز یکی دیگر از دلایل افزایش خشونت در جامعه دانست و اضافه کرد: «زمانی که یک کلیپ را منتشر می‌کنیم حتی یک درصد هم به این فکر نمی‌کنیم که شاید این کلیپ به دست چه کسانی برسد و چه تاثیراتی داشته باشد. وقتی یک نوجوان کلیپ‌های ترغیب‌کننده می‌بیند و با افراد نادرست در فضای مجازی روبه‌رو می‌شود، شاید به اندازه خراب شدن تمام زندگی‌اش باشد و برایش هزینه بردارد. پس باید در رفتارهایمان حتی در فضای مجازی بسیار دقت کنیم.»

 

نداف ادامه داد: «بسیاری از دلایل دیگر مانند قانون‌های ناهماهنگ، کمبود تفریح یا گران بودن آنها، اختلاف طبقاتی و فرهنگی شدید در یک جامعه و... را می‌توان از دلایل افزایش خشونت نام برد. همان طور که پیش از این هم گفته شد جامعه ما یکی از جوامعی است که روز به روز بیشتر درگیر خشونت می‌شود و باید برای آن چاره‌ای اندیشید. به نظر من یکی از نیاز‌های اصلی جامعه ما، فرهنگ‌سازی درست است. بسیاری از ما حتی نمی‌دانیم که بد و بیراه گفتن هم حتی نوعی خشونت حساب می‌شود.»

 

این روان‌شناس یکی از راه‌های مقابله با افزایش خشونت را آموزش‌های رسانه‌ای دانست و گفت: «از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری باید آموزش کنترل خشم داده شود و حتی ابتدایی‌ترین مسائل فرهنگی هم روز به روز در این رسانه‌ها یادآوری شود که بر روح مردم بنشیند و جزء جدانشدنی از رفتارشان شود.شاید ما افراد عادی جامعه نتوانیم کاری برای بیکاری و فقر انجام دهیم پس حداقل برای بهبود آینده خودمان هم که شده باید سعی کنیم فرهنگ درست زندگی کردن را یاد بگیریم و استفاده کنیم.»

 

بارزترین نکته در تمام مثال‌ها آن است که افراد به دلیل کمبود‌هایی که دارند دست به جرم و جنایت می‌زنند، اما خشونت در جامعه دیگر یک امر طبیعی به نظر می‌رسد حتما لازم نیست قاتل یا انسان ترسناکی باشیم تا عنوان خشن بر ما چسبیده شود و شاهد آن، تصادف‌های روزانه سطح شهر و درگیری‌های بی‌مورد پس از آن است.

 

پس بهتر است بگوییم تا حدی فرهنگ خشونت‌آمیزی که وارد زندگی‌مان شده روی جنایات و سنگدل شدن جنایتکاران تاثیر گذاشته؛ چراکه در بسیاری از مواقع حتی برای دیگر افراد جامعه هم این میزان خشونت عادی جلوه می‌کند.

 

دلایل مختلفی در مقالات گوناگون و حتی در همین گزارش برای افزایش خشونت شمرده شده که هرکدام نیاز به بررسی جدی مسئولان دارد. با شناسایی این دلایل و حذف آن از زندگی می‌توان میزان خشونت را در جامعه کاهش داد.

 

۵ دوست مسلح

همه چیز از زمانی شروع شد که محسن ۳۰ ساله همراه چهار نفر از دوستانش تصمیم گرفتند مستقل از خانواده خود باشند. آنها پس از شناسایی یکدیگر و ایجاد اطمینان از هدف خود دست به کار شدند.

 

اصلی‌ترین چیزهایی که این تیم پنج نفره برای شروع فعالیت‌های خود نیاز داشتند یک خودرو و تعدادی اسلحه بود. پس ابتدا یک خودروی سمند را به سرقت بردند و پس از آن هم اسلحه خریدند.

 

۲۳ آذر سال گذشته تقریبا در نیمه‌های شب بود که محسن و دوستانش اولین هدف خود را در یکی از خیابان‌های افسریه پیدا کردند. صاحب سوپرمارکت در حال بستن در‌های مغازه بود که ناگهان چهارنفر نقابدار با اسلحه به او حمله کردند و تمام دخل مغازه اش را خالی کرده و به سرعت سوار ماشین شده و حرکت کردند.

 

این تیم پنج نفره پس از آن بیکار ننشستند و در همان شب از هشت سوپر‌مارکت و ساندویچی دیگر سرقت کردند و پس از آن به مخفیگاه خود در ورامین بازگشتند. چند شب دیگر هم این ماجرا ادامه داشت تا این که بالاخره آنها توسط ماموران پلیس دستگیر شدند. پنج سارق مسلح پس از تحقیقات تکمیلی در دادگاه انقلاب محاکمه شدند. قاضی چهار نفر از متهمان را به جرم محاربه به اعدام محکوم کرد.

 

سارقان مسلح در خانه

در خانه نشسته بودند که ناگهان سه مرد قمه به دست وارد خانه شدند و با تهدید و زور او و اعضای خانواده‌اش را در اتاقی حبس کردند.

 

او که بسیار ترسیده بود اتفاقی برای خانواده‌اش پیش آید، پس از آرام شدن سر و صداها قفل در را شکست و همراه یکی از اعضای خانواده‌اش بیرون رفت. از دزدان خبری نبود و آنها با سرقت پول و طلاها گریخته بودند. این تنها سرقت از خانه در آن زمان نبود. تعدادی دیگر از مالباختگان نیز گزارش‌های مشابهی را به پلیس اعلام کردند و ماموران با تحقیق روی پرونده‌ها، سارقان را که سابقه قبلی هم داشتند شناسایی و دستگیر کردند. پس از دستگیری، سردسته باند که تازه از زندان آزاد شده بود، بی‌پولی و بیکاری‌اش را علت اصلی این سرقت‌ها دانست و گفت: زمانی که دیدم با توجه به سوابقم نمی‌توانم کاری پیدا کنم، سراغ دوستان سابقه‌دارم رفتم و با هم تصمیم گرفتیم سرقت مسلحانه از خانه‌ها را انجام دهیم.

 

غزاله مالکی

 

 

  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش