کارشناسهای پلیس فتا درباره کلاهبرداران، شیادان و فریبکاران اینترنتی هشدار دادند که به تعبیرآنها، همچون عنکبوتهای زهرآگین در دنیای مجازی برای به دام کشیدن دیگران تار میتنند تا به حسابهای بانکی افراد چنگ بیندازند یا زنان و دختران ساده دل را با وعده ازدواج فریب دهند ونقشههای شومشان را اجرا کنند.
دستگیری باند کلاهبرداران مأمورنما
رئیس پلیس فتای استان خوزستان دراین باره گفت: یکی از امکانات بسیار پرکاربرد در اینترنت، بحث تبادلات اقتصادی از قبیل خرید و فروش است که متأسفانه کلاهبرداران در این زمینه نیز فعالیت گستردهای دارند.
در همین رابطه چندی پیش افرادی سودجو با درج آگهی در یک سایت اینترنتی با موضوع فروش خودرو، اقدام به کلاهبرداری کرده بودند. به این ترتیب که کلاهبرداران بهمنظور جلب اعتماد خریدار، با پخش صدای بیسیم شان، خود را مأمور راهنمایی و رانندگی معرفی میکردند و سپس مبالغی را بهعنوان بیعانه خرید خودرو گرفته و متواری میشدند.
در پی شکایت بیش از ۴۵۰ مالباخته دراین ماجرا، موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت تا اینکه با ردیابیهای فنی و تخصصی، کلاهبرداران شناسایی شدند. در ادامه بررسیها مشخص شد این افراد ۳ نفر بودهاند که ردپای آنها در یکی از شهرستانهای استان شناسایی شد.
بنابراین تیمی از مأموران پلیس فتا به شهرستان مورد نظر اعزام شدند و متهمان در مخفیگاهشان به دام افتادند.سرهنگ حسنوند خاطرنشان کرد: پایین بودن سطح آگاهی، نادیده گرفتن ملاحظات ایمنی، عدم شناخت آسیبها و تهدیدهای فضای مجازی از مهمترین دلایل وقوع جرایم سایبری در جامعه است. نکتهای که در مورد سایتهای خرید و فروش قبلاً نیز هشدار داده شده، این است که شهروندان نباید هیچگونه مبلغی را تحت هرعنوانی از قبیل پول پیش یا بیعانه، قبل از دریافت کالای مورد نظر و بررسی صحت و سلامت آن پرداخت کنند.
۱۰۰۰ شهروند در دام سایت فیشینگ
رئیس پلیس فتای استان خوزستان درباره نوع دیگری از کلاهبرداریهای اینترنتی گفت: امروزه اغلب کاربران برای انجام کارهای بانکی و تراکنشهای مالی از اینترنت استفاده میکنند. این در حالی است که خیلی از آنان از خطرات معمول این شبکه بیاطلاع هستند. یک هکر یا مجرم سایبری میتواند با انواع روشها به راحتی کاربران ناآگاه را به دام بیندازد و از آنها اقدام به کلاهبرداری کند، یکی از این روشهای کلاهبرداری ساخت صفحات جعلی سایتهای معتبر یا فیشینگ است.
سرهنگ حسنوند اظهارداشت: در همین رابطه چندی پیش طی وصول چندین فقره پرونده مشابه در ارتباط با کلاهبرداری سایبری به این پلیس، موضوع در دستور کار قرار گرفت.طی تحقیقات و بررسیهای مختلف به عمل آمده مشخص شد یک کلاهبردار با راهاندازی سایت جعلی درگاه بانک، اطلاعات حساب قربانیان را به سرقت میبرد. وی از وجوه مسروقه در سایتهای شرطبندی استفاده میکرد و پس از آن همه پولها را از این سایتها خارج میساخت.
پس از بررسیهای تخصصی مشخص شد که متهمان سه نفر هستند و در یکی از شهرستانهای استان خوزستان حضور دارند.
پس از شناسایی این افراد، تیمی از مأموران پلیس فتای استان به محل اعزام شدند و طی عملیاتی پلیسی دو نفر از متهمان را دستگیر کردند. در ادامه نیز مشخص شد متهم اصلی در کشور ترکیه به سر میبرد.
با تدابیر به عمل آمده پس از مراجعه متهم اصلی پرونده به کشور بلافاصله وی دستگیر و روانه زندان شد. سرهنگ حسنوند گفت تعداد مالباختگان این پرونده در سراسر کشور حدود ۱۰۰۰ نفر هستند که شناسایی شدهاند.
وی گفت: به شهروندان عزیز توصیه میشود که هیچگاه به پیامها و لینکهای مشکوک چه در سایتها و چه در پیام رسانههای موبایلی توجه نکنند.
اخاذى مرد خواستگارنما از دختران
فرمانده انتظامى شهرستان سبزوارنیز از دستگیری فرد کلاهبرداری خبر داد که از طریق فضای سایبری بهعنوان خواستگار زنان و دختران، آنان را در نخستین دیدار بیهوش میکرد و سپس به اخاذی از آنان میپرداخت. دختری که به این طریق از او هتک حیثیت شده است در خصوص نحوه آشنایى خود با متهم گفته بود: «در یکى از گروههاى شبکه اجتماعى عضویت داشتم که افراد زیادى در آن فعالیت مىکردند.چندی بعد فردى از من خواستگارى کرد و پس از چندى براى آشنایى بیشتر خواستار ملاقات حضورى شد.»
فرمانده انتظامی سبزوارگفت: متأسفانه این دخترجوان درخواست ملاقات حضورى فرد ناشناس را پذیرفته و وقتى سرقرار حاضر شد فرد خواستگارنما از وى تقاضا کرد لحظهاى در ماشین بنشینند تا با هم دورى بزنند تا این آشنایى سبب نزدیکتر شدن آنها به هم شود. دختر جوان نیز درخواست وى را قبول کرد اما پس از خوردن آبمیوه ساعتى را درخواب سپرى کرد و زمانی که بیدار شد خود را نزدیک جایى که سوار ماشین شده بود، دید. از آن پس فرد خواستگارنما متأسفانه تصاویری که از دختر جوان تهیه کرده بود را برای قربانیاش فرستاد و به باج خواهی پرداخت.
خوشبختانه دخترجوان وقتى موضوع را با مادرش درمیان گذاشت با هم تصمیم گرفتند به پلیس فتا مراجعه کنند.پس ازاین شکایت و با توجه به اظهارات دختر جوان، بلافاصله تیم عملیات ویژه پلیس فتای شهرستان سبزوار وارد عمل شدند و طى ۲۴ ساعت مجرم و اخاذ سایبرى را دستگیر کردند.
سرهنگ هاشمى گفت: این مجرم ۲۵ ساله که ابتدا منکر هرگونه جرمی بود با دیدن شواهد، به ناچار جرم خود را پذیرفت و در ادامه تحقیقات به چندین مورد مزاحمت براى سایر بانوان نیز اعتراف کرد.او به همین روش مبالغى از آنها اخاذى کرده بود.
- 13
- 6