رئیس پلیس استان البرز در گفتوگو با جامجم، در تشریح فعالیت اعضای شبكهای كه در پوشش كارهای خیریه سرقت میكردند، گفت: رسیدگی به این پرونده با شكایت زنی كه هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از حسابش سرقت شده بود، در دستور كار پلیس فتای استان البرز قرار گرفت. این زن در شكایتش عنوان كرد؛ در تلگرام با خیریهای به نام كودكان بهشت آشنا شده كه برای كودكان نیازمند كمك مالی جمعآوری میكردند.
از طریق نرمافزاری که این سایت معرفی کرده بود ۲۰۰۰ تومان اینترنتی واریز كردم. در پایان اعلام شد، عملیات غیرموفق و پولی از حسابم كم نشد. پس از حدود دو ساعت پیامكی در مورد برداشت هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از حسابم دریافت كردم. موضوع را از طریق بانك پیگیری كرده و متوجه شدم این پول بصورت اینترنتی از حسابم برداشت شده است.
پس از این شكایت، پروندهای تشكیل و تحقیقات در این باره آغاز شد. با بررسی تراكنش مالی شاكی مشخص شد، این پول به حساب یك شركت تبلیغاتی واریز شده كه این حساب مسدود شد. مدیر شركت در جریان تحقیقات به ماموران گفت: فردی به ما مراجعه كرد و خواست، نرمافزار موسسه خیریه و شماره تماسی را به صورت كشوری برای او تبلیغ كنیم. این پول هم برای هزینه تبلیغات به حساب شركت واریز شده بود.
سرهنگ محمد اقبالی ادامه داد: در حالی كه تحقیقات در این باره ادامه داشت، شكایتهای مشابه دیگری در پلیس فتا مطرح شد. بررسیها نشان داد، تمام مالباختگان پس از كمك به موسسه خیریه كودكان بهشت در دام مجرم اینترنتی گرفتار شده و حسابشان خالی شده است. متهم پس از دستیابی به حساب طعمههایش هرچه پول در آن بود را برداشت میكرد و در یكی از سرقتهایش در حسابی ده هزار تومان بود كه آن را هم برداشت كرد. ماموران پلیس فتا با اقدامات علمی و ردیابی، مخفیگاه او را شناسایی و متهم را در عملیاتی ضربتی دستگیر كردند.
در بازرسی از مخفیگاه او چند سیمكارت پیدا شد كه در تبلیغات از شماره آنها استفاده میشد. متهم مدعی شد با پرداخت پول به معتادان و كارتن خوابها، با استفاده از مدارك آنها این سیمكارت ها را میگرفت. وی با اشاره به دستگیری همدست این متهم افزود: متهمان در تحقیقات به راه اندازی برنامهای با نام كودكان بهشت و تبلیغات در كانالهای تلگرامی اعتراف كردند و گفتند: از طعمههای خود میخواستیم ۲۰۰۰ تومان كمك كنند و با راهاندازی درگاه جعلی بانك، اطلاعات حسابشان را به دست میآوردیم. برای اینكه شك نكنند، در پایان اشاره میكردیم بانك تراكنش كمتر از ۵۰۰۰ تومان انجام نمیدهد. بعد پول را به حساب چهار عضو دیگر باند انتقال داده و آنها اقدام به برداشت یا خرید با آن میكردند. در این مدت توانستیم دو میلیارد تومان از حساب كاربران سرقت كنیم.
سرهنگ اقبالی از دستگیری چهار عضو دیگر این باند خبر داد و در هشداری به كاربران فضای مجازی گفت: هر برنامه یا نرم افزاری در فضای مجازی نمیتواند اصالت داشته باشد و نباید به آن اعتماد كرد. متاسفانه برخی كلاهبرداران برای رسیدن به اهداف خود از حس انسان دوستانه و ترحم مردم استفاده كرده و در پوشش كارهای خیر، اقداماتشان را پیش میبرند كه لازم است هموطنان قبل از واریز پول از فعالیت این موسسات و مجوز آنها مطمئن شوند. هر زمان و هر جا از هموطنان رمز دوم خواسته شد باید شك و از كارتی استفاده كنند كه پول زیادی در آن نباشد.
- 15
- 5