این شوهر خاله جوان چهار سال قبل، دختر نوجوان را در اراک آزار داد و سپس او را حلقآویز کرد!
هیچ ردپایی از این شیطان در دست نبود تا این که مشخص شد او با فرار از اراک به تهران گریخته است.
دیروز فرار این شیطان با به محاصره درآمدن مخفیگاهش به پایان رسید و او در برابر قضات دادگاه کیفری استان تهران ایستاد.
خودکشی مرموز
ساعت ۱۹ و ۵۰ دقیقه بیستم مرداد سال ۹۴ به دنبال پیدا شدن جنازه حلقآویز یک دختر ۱۳ ساله به نام سهیلا پلیس اراک با جنایت فجیعی روبه رو شد.
خاله و شوهر خاله وی با پلیس تماس گرفته و از خودکشی دختر نوجوان خبر داده بودند.
با اعلام این خبر ماموران پلیس به خانه خاله سهیلا رفتند و با جسد حلقآویز دختر نوجوان در نزدیکی گاوداری روبهرو شدند.
شوهر خاله سهیلا به نام سعید در بازجویی ها به پلیس گفت : باجناقم و همسرش به سفر رفته بودند و به همین دلیل مدتی بود سهیلا به خانه ما آمده و با ما زندگی میکرد تا با پسر چهار ساله ما بازی کند. من و همسرم در حیاط خانه مان گاوداری داریم و از این طریق زندگی مان را میگذرانیم . سهیلا دختر پرجنب و جوشی بود و مدام با فرزندمان بازی می کرد .آن روز عصر من و همسرم به گاوداری رفته بودیم و مشغول دوشیدن شیر گاوها بودیم .وقتی از گاوداری بیرون آمدیم با جسد حلقآویز سهیلا روبه رو شدیم و نمی دانیم او چرا خودش را کشته است .
خاله سهیلا نیز که از این ماجرا شوکه بود به ماموران گفت :خواهرم وقتی به سفر رفت سهیلا را به ما سپرد. او علایمی از افسردگی نداشت و نمی دانم چرا دست به خودکشی زده است.
قتل نه خودکشی
جسد دختربچه با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد و پلیس به بررسی پرداخت .در بررسی صحنه جرم مشخص شد طناب با گره های بسیار محکم به درخت بسته شده و به نظر میرسد گرهها کار یک مرد باشد.
با به دست آمدن این سرنخ، شوهر خاله سهیلا بار دیگر تحت بازجویی قرار گرفت اما حرف های قبلی اش را تکرار و ادعا کرد از نحوه مرگ دختر نوجوان بی اطلاع است .
اعتراف عجیب
سعید در بخش دیگری از بازجویی های فنی لب به اعتراف گشود و گفت: من طناب را به درخت بسته بودم تا سگ ها را به آن آویزان و آن ها را تنبیه کنم. آن روز سهیلا مشغول بازی بود که به شوخی به او گفتم حالا که مرا اذیت می کنی خوب است تو را هم مانند سگ ها از درخت آویزان کنم .من طناب دار را دور گردن او انداختم اما او در یک لحظه ترسید و تقلا کرد و طناب کشیده شد . سهیلا نا خواسته خفه شد و من سعی کردم او را بلافاصله پایین بیاورم اما نشد .وقتی دیدم دخترنوجوان نفس نمی کشد همسرم را خبر کردم و با پلیس و اورژانس تماس گرفتیم.
راز شیطانی
به دنبال اظهارات سعید ،وی بازداشت شد .در این میان پزشکیقانونی نیز در گزارشی صراحتاً اعلام کرد سهیلا قبل از مرگش مورد آزار قرار گرفته است.
تبرئه
با افشای این ماجرا سعید در دادگاه کیفری استان مرکزی پای میز محاکمه ایستاد و در حالی که منکر جرمش بود از اتهام قتل و آزار دختر نوجوان تبرئه و آزاد شد .
فرار شیطان
سعید بلافاصله پس از آزادی اراک را ترک کرد اما با اعتراض پدر و مادر سهیلا به حکم صادره پرونده بار دیگر به جریان افتاد .در این میان روشن شد سعید به محل نامعلومی گریخته و احتمالاً زندگی پنهانی در پیش گرفته است .
۴ سال بعد
تلاش چهار ساله پلیس برای پیدا کردن ردی از سعید بی نتیجه ماند تا این که پلیس تهران دریافت وی به پایتخت فرار کرده و به عنوان پیک موتوری در یک رستوران مشغول به کار است.
بدین ترتیب پرونده در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران به جریان افتاد و قضات دادگاه دستور بازداشت موقت وی را صادر کردند.
بازداشت شیطان
سرانجام به دنبال چند ماه کار اطلاعاتی صبح دیروز سعید در حالی که سوار بر موتور میخواست غذایی را از رستوران محل کارش به دست یک مشتری برساند با نیابت قضایی دستگیر و به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران منتقل شد.
باز هم انکار
سعید در دادگاه تهران جرمش را انکار کرد و گفت که دختر نوجوان را آزار نداده و او را نکشته است.
وی با دستور بازداشت موقت به اراک فرستاده شد تا بار دیگر از خود دفاع کند.
تحلیل کارشناس
عوامل بازدارنده در پرونده های سیاه
دکتر ابراهیم اندرخورا- جامعه شناس و استاد دانشگاه
آزار جنسی معمولا در محیط هایی بیشتر رخ می دهد که آگاهی و اعتماد به نفس در پایین ترین سطح خود قرار دارد و به جرئت می توان گفت یکی از مهم ترین دلایلی که اطرافیان درجه ۲ یا ۳ فرصت پیدا می کنند کودکان و نوجوانان را مورد آزار قرار دهند وجود چالش ها و مشکلات ارتباطی بین والدین در نظام خانواده است. هر خانواده ای که اصول تربیتی آن بر پایه اعتماد متقابل تعیین شده باشد به صورت طبیعی سه سازوکار جدی را به کار خواهد گرفت که این ابزار کنترل کننده شرایط ارتباطی بین افراد است. نخستین عامل، عوامل بازدارنده مادی و معنوی است ، افزایش دانش و آگاهی نیز مهم است و سومین عامل همدلی است که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد. این مسئله یک معضل اجتماعی هولناک به شمار می رود که نیاز به بررسی و تحلیل مفصلی دارد زیرا باید از جنبه های مختلف مورد بحث قرار گیرد. عوامل بازدارنده همان ارتباط صحیح و منطقی و آگاهانه ای است که پدر و مادر باید به فرزندان یاد و اطلاعاتی را در اختیار فرزندان خود قرار دهند تا کمترین آسیب را تحمل کنند.
نکته دیگر آموزش و فراگیری یک مطلب مهم در زندگی کودکان و نوجوانان است به نام حریم خصوصی که کودکان باید بدانند تعریف حریم خصوصی چیست. وقتی اعتماد و آگاهی افزایش پیدا می کند همدلی میان اعضای خانواده شکل می گیرد و در چنین شرایطی فرزند به سادگی می تواند در مقابل آسیب ها از خود دفاع کند و خانواده نیز بهترین حمایت را باید از فرزندان خود داشته باشد. در ساختارهای اجتماعی شاید یکی از دستگاه هایی که بیشترین فعالیت را در این زمینه انجام می دهد سازمان بهزیستی است که با همکاری اورژانس اجتماعی با ارائه خدمات مشاوره ای و در صورت وقوع پیگیری قانونی می تواند به خانواده ها کمک های منطقی را ارائه دهد.
- 9
- 6