شخص سابقه داری که با فریب مردم و ادعای برنده شدن آنها در مسابقه رادیویی، طعمه هایش را پای دستگاه خودپرداز می کشاند و از آنها کلاهبرداری می کرد ، از سوی کارآگاهان سایبری پلیس فتای پایتخت شناسایی شد. به گزارش روزنامه شرق، یکی از شهروندان با ارائه مرجوعه قضائی به پلیس فتا اظهار کرد :شخصی ناشناس با من تماس گرفت و خود را مجری رادیوجوان معرفی کرد. او گفت شما در قرعه کشی رادیوجوان برنده ۵۰۰ میلیون ریال کمک هزینه سفر به عتبات عالیات شده اید و سپس با ترفند و فریب، مرا پای دستگاه خودپرداز کشاند و با اعلام چند کد گمراه کننده و وارد کردن آن در یک لحظه متوجه خالی شدن تمام موجودی کارت خود شدم.
شاکی در ادامه اظهاراتش گفت:بعد متوجه شدم متهم با فریب من، اقدام به ارسال رمز پویای حساب بانکی کرده و با همان روش متقلبانه، کد را از من گرفت و با واردشدن به اینترنت بانکِ حسابم اقدام به سرقت مبلغ ۵۳۰ میلیون ریال کرد و سپس دیگر پاسخ گوی تماس تلفنی من نبود.
با بررسی فنی کارآگاهان مشخص شد متهم با زیرکی اقدام به جابه جایی مبلغ به سرقت رفته به چند حساب دیگر ناشناس کرده و با این ترفند، قصد گمراه کردن مأموران را دارد؛ ولی با بررسی دقیق ، هویت متهم ساکن شهرستان پاکدشت شناسایی شد و با اعزام تیمی از پلیس و شناسایی دقیق محل اختفای این فرد، او در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر شد و به پلیس کلانتری انتقال یافت.
با انتقال متهم به پلیس، او راز آموزش این شیوه کلاهبرداری در زندان را فاش کرد و گفت:شخصی به نام ابوالفضل که در زندان هم بندم بود، نحوه تماس و به دام انداختن قربانیان پای دستگاه خودپرداز را آموزش داد و گفت با پول ها اقدام به خرید گوشی موبایل و کارت هدیه کنم تا در دام پلیس نیفتم؛ غافل از اینکه با حرف های او خام شدم و هرگز فکر نمی کردم در دامی که خودم برای مردم پهن می کردم، گرفتار شوم. در ادامه فاش شد متهم با ترفندهای مختلف، طعمه های خود را اغفال می کرد و پای دستگاه خودپرداز می کشاند، سپس برای واریز مبلغ اهدایی و جایزه با واردکردن اطلاعات بانکی افراد، در قدم بعدی اقدام به سرقت وجوه کارت بانکی افراد می کرد. مأموران با بررسی های لازم متوجه شدند متهم ردیف دوم به نام ابوالفضل مدتی پیش از زندان آزاد شده و با اسم مستعار در حوالی میدان شوش اقدام به خریدوفروش کارت بانکی می کند. به این ترتیب با شناسایی محل های تردد او و تعقیب و مراقبت، ابوالفضل نیز در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر شد.
متهم ابتدا از موضوع کلاهبرداری اظهار بی اطلاعی کرد، ولی وقتی در برابر ادله های فنی مأموران قرار گرفت، راهی جز اعتراف نداشت و گفت چندین کارت بانکی تهیه کرده بود و با آنها اقدام به کلاهبرداری می کرد.
سرهنگ داوود گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ، با تأیید این خبر گفت:تاکنون هفت شاکی که از آنها با این شگرد کلاهبرداری شده، شناسایی شده اند و مشخص شده مبلغ سه میلیاردو ۷۰۰ میلیون ریال از آنها به سرقت رفته است. تلاش برای شناسایی سایر مال باختگان ادامه دارد و پرونده با متهمان به دادسرای مبارزه با جرائم رایانه ای تهران ارسال شد.
- 17
- 3