به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اطلاعیهای به وزارت امور خارجه این کشور گفت: بدین وسیله اعلام میکنم که برای حفظ منافع ملی مهم است که تحت قانون کمک به مهاجران و آوارگان کمکی را به مبلغ حداکثر ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق کمک اضطراری آمریکا به پناهندگان و مهاجران با هدف برآورده کردن نیازهای غیرمنتظره فوری آوارگان، مهاجران، قربایان جنگ و دیگر اشخاصی که در نتیجه اوضاع کنونی افغانستان در خطر هستند، اختصاص دهیم.
درخواست جورج بوش از بایدن درباره افغانستان
به دنبال تسلط گروه شبهنظامی طالبان بر افغانستان، رئیس جمهوری پیشین آمریکا از جو بایدن درخواست کرد تا موانع بروکراتیک را کاهش داده و اجازه دهد تا پناهجویان افغان سریع از این کشور خارج شوند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه نیویورک پست، جورج بوش، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در واکنش به سقوط دولت تحت حمایت واشنگتن در افغانستان، در بیانیهای گفت افغانهایی که "در معرض بیشترین خطر قرار دارند، همانهایی هستند که در خط مقدم پیشرفت در داخل این کشور بودهاند."
جنگ هزینهبر و تحت امر آمریکا در افغانستان، ۲۰ سال پیش به دنبال حملات یازده سپتامبر و در حالی که جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا بود، آغاز شد.
بوش در بیانیه خود اشاره کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قول داده است تا افغانهای همکار با آمریکاییها و متحدان آن در ناتو طی دو دهه گذشته را تخلیه کند.
این رئیس جمهوری اسبق آمریکا گفت: دولت ایالات متحده این اختیار حقوقی را دارد که در وضعیت بحرانهای انسانی، موانع بروکراتیک را برای پناهجویان بردارد. و اکنون ما مسوولیت و منابع آن را داریم که عبور امن را برای آنها بدون تاخیر بروکراتیک تامین کنیم.
در این بیانیه همچنین آمده است: من و لورا (همسرش) اطمینان داریم که تلاشهای تخلیه موثر خواهد بود زیرا توسط مردان و زنان برجسته نیروهای مسلح ایالات متحده، نیروهای دیپلماتیک و جامعه اطلاعاتی انجام میشود.
چالش جدید رسانههای اجتماعی در افغانستان/ فیس بوک: حساب کاربری طالبان مسدود می شود
تصرف سریع افغانستان از سوی طالبان چالش جدیدی را برای کمپانیهای بزرگ فناوری آمریکایی در زمینه مدیریت محتوای این گروهها و حامیان آنها در بستر رسانههای اجتماعی است. برخی دولتهای جهان طالبان را تروریست میدانند و این موضوع میتواند برای مدیران رسانه های اجتماعی دردسر ساز باشد.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، غول رسانه ای فیس بوک روز دوشنبه اعلام کرد که طالبان را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی و فعالیت این گروه یا ایجاد محتوایی با مفاهیم حمایتی از آنها را ممنوع کرده است.
از طرفی گفته میشود طالبان از سرویس پیام رسان رمزگذاری شده فیس بوک و واتس آپ برای ارتباط مستقیم با افغان ها استفاده میکند. این در حالیست که فیس بوک براساس قوانین، استفاده از این سرویسها را برای سازمان های خطرناک ممنوع کرده است.
پیامها و مکالمات کاربران در نسخهی رمزگذاریشدهی دو سویه از نفوذ و جاسوسی در امان خواهد ماند.
سخنگوی کمپانی فناوری فیس بوک گفت این شرکت از نزدیک وضعیت کشور افغانستان را زیر نظر دارد و واتس اپ دیگر شرکت زیرمجموعه فیس بوک در صورت شناسایی هر حساب مرتبط با سازمان های تحت تحریم این شرکت، اقدام به حذف حساب یا گروه کاربری خواهد کرد.
سخنگوهای طالبان از زمان پیشروی و تصرف در این کشور توییت های خود را برای صدها هزار دنبال کننده در توییتر ارسال و بازنشر کرده اند.
توییتر با اشاره استفاده طالبان از این رسانه اجتماعی به سیاست خود در باره سازمان های خشن و رفتارهای نفرت انگیز اشاره کرد اما به سوال رویترز درباره نحوه طبقه بندی این گروه یا حساب های کاربری پاسخ نداد. قوانین توییتر میگوید به گروه هایی که تروریسم یا خشونت علیه غیر نظامیان را تبلیغ کنند، اجازه فعالیت نمی دهد.
- 11
- 1