به گزارش ایسنا، سهیل شاهین، عضو دفتر سیاسی طالبان در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت: دولت آماده است و اسامی و پستها تعیین شدهاند. دولت ظرف چند روز آتی تشکیل میشود.
وی گفت: ورود فایز حمید، رئیس اطلاعات پاکستان به کابل ربطی به تشکیل دولت ندارد. این یک مسئله داخلی است که تنها به ما ربط دارد.
شاهین بر پایبندی طالبان به توافقی که با دولت آمریکا درباره آوارگان و اجازه ندادن به هیچ طرفی برای انجام حملات تروریستی علیه آمریکا یا منافع و نیروهای آن در منطقه امضا کرده، تأکید کرد.
وی گفت: ما تبادل اطلاعات با آمریکاییها نداریم. این جزو توافق نیست. ما اطلاعاتی به آمریکاییها نمیدهیم.
شاهین درباره حقوق زنان و انتخابات گفت: ما به حقوق زنان درباره تحصیل و کار احترام میگذاریم اما زنان به عنوان یک مسلمان باید شریعت را رعایت کنند. زنان افغانی که در حوزه مطبوعات کار میکنند به فعالیت خود بازگشتهاند.
وی درباره متفرق کردن تظاهرات زنان با زنجیرهای آهنین گفت: زنجیرهای آهنین؟ هرگز. گروهی از زنان قصد داشتند وارد کاخ ریاست جمهوری شوند. نگهبانان قصر گمان کردند که گروه داعش-ولایت خراسان قصد عملیات تروریستی را دارد و آنها لباس زنان را پوشیدهاند ما فکر کردیم داعش وارد کاخ ریاست جمهوری شده است.
شاهین گفت: افغانیهایی که در فرودگاه به دنبال فرار هستند میخواهند افغانستان را ترک کنند چون آمریکاییها به آنها وعده انتقال به آمریکا را دادهاند. اما درباره انتخابات باید بگویم که رهبری طالبان آن را مشخص میکند و ما باید پیش نویس قانون اساسی را در آینده نزدیک تهیه کنیم.
وی به حمله طالبان به آخرین مقر مخالفانش در پنجشیر اشاره کرد و گفت: ما برای دو هفته با آنها مذاکره کردیم اما با پیشنهاداتمان مخالفت کردند و سقف خواستههایشان را افزایش دادند و همین مسئله به نزاع منجر شد. ساکنان پنجشیر نمیخواهند با ما بجنگند و با ما هستند و بعدا نماینده در دولت خواهند بود. تمام اقلیتها نمایندگانی در دولت خواهند داشت.
شاهین درباره روابط با پاکستان گفت: خوب است. پاکستان کشوری اسلامی است. ما کشوری بسته هستیم که هیچ گذرگاهی در دریا نداریم و به روابط خوب با کشورهای مجاور نیاز داریم. روابطمان با چین از سالها پیش خوب است. همچنین با ایران که مرزهای طویلی با آن داریم روابط خوبی داریم.
سهیل شاهین درخصوص اخبار و شایعاتی که درباره اعزام "گردان فاطمیون" برای کمک به اشرف غنی، وجود داشت، گفت: نه این مسئله درست نیست، ایران در حال حاضر گردان فاطمیون را از سوریه به افغانستان نمیفرستد. برخی کشورها خواهان جنگ داخلی در افغانستان هستند.
وی درباره اینکه آیا تماس های ایران و طالبان روابطی را با حزب الله و انصارالله یمن ایجاد خواهد کرد، گفت: نه هرگز روابطی با این دو نخواهیم داشت. ما روی کشور خودمان متمرکز خواهیم شد و با عدالت و تسامح حکومت خواهیم کرد. ما قوی ترین روابط را با کشورهایی خواهیم داشت که به ما برای بازسازی افغانستان کمک کنند.
شاهین درباره نگرانی هند از طالبان و احتمال حمایت این گروه از پاکستان در پرونده کشمیر گفت: پرونده کشمیر بین هند و پاکستان است و ما هیچ ارتباطی با آن نداریم. ما نیروهایمان را به هیچ کشور دیگری نمیفرستیم. دستورکار خارجی نداریم.
وی درباره ارتباط طالبان با القاعده گفت: آنچه از دور میبینید با واقعیت فرق دارد. ما هرگز به هیچ گروهی اجازه نمیدهیم از افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند. این مسئله درباره القاعده نیز صدق میکند. ما هیچ کسی را مستثنی نمیکنیم. هیچ گونه دودستگی در طالبان وجود ندارد.
شاهین درباره تمایل ترکیه برای اداره فرودگاه کابل گفت: رهبری مشخص خواهد کرد که اداره فرودگاه به ترکیه داده خواهد شد یا دیگران. به نظر میرسد رهبری هنوز درباره تغییر نام فرودگاه بین المللی حامد کرزای تصمیم نگرفته است. حامد کرزای و عبدالله عبدالله تحت اقامت اجباری نیستند.
وی درباره پیش بینیهای مارک میلی، رئیس ستاد ارتش آمریکا درخصوص احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان گفت: این پیش بینیهای اوست اما پیش بینیهای ما این است که افغانستان آرام است و ما از جهان میخواهیم به ما کمک کنند. طالبان هیئتهایی را به کشورهای عربی و اسلامی میفرستد و انتظار دارد که آنها هم همین کار را بکنند. ما سفارتی را در واشنگتن افتتاح میکنیم و زمانی که دولت تشکیل دادیم انتظار داریم که کرسی در سازمان ملل داشته باشیم.
کرملین: هنوز درباره به رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفتیم
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت این مهم است که بفهمیم آیا آنها به تعهدات خود پایبند هستند یا خیر.
گزارش شده است که طالبان برای روسیه، چین، ترکیه، ایران، قطر و پاکستان دعوت نامههایی را برای شرکت در مراسمی به منظور اعلام دولت جدید افغانستان صادر کردهاند.
سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت میدانید که هنوز تصمیمی درباره به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی دولت مسکو گرفته نشده است. علاوه بر اینها، این را هم میدانید که ما به دقت هرچیزی را که دارد در افغانستان اتفاق میافتد، زیر نظر داریم.
وی ادامه داد بسیار مهم است که ما بفهمیم آنها چطور میخواهند به وعدهها و بیانیهها و اقداماتی که قولش را دادهاند، عمل کنند. بعد از آن ما بر اساس رویکردها و فعالیتهای طالبان تصمیمگیری میکنیم.
تظاهرات اعتراضی در کابل به خشونت کشیده شد
گروهی از شهروندان افغان، شامل شمار زیادی از زنان امروز (سهشنبه) مقابل سفارت پاکستان در کابل تظاهرات کردند.اسپوتنیک از زخمی شدن تعدادی از تظاهر کنندگان در جریان تیراندازی شدید طالبان خبر داده است.
به گزارش ایسنا، در ویدیوهایی که از این رویداد در شبکههای اجتماعی منتشر شده، افرادی که گفته میشود از مأموران طالبان هستند در حال کتک زدن برخی از راهپیمایان دیده میشوند.
طبق گزارش خبرنگار یورونیوز، حدود ۱۰ دقیقه تیراندازی بدون وقفه انجام شد و مشخص نیست که آیا این تیراندازی سنگین تلفاتی در پی داشته است یا خیر. نیروهای طالبان همچنین از خبرنگاران خواستند تا فیلمبرداری را متوقف کنند.
این اتفاق پس از تجمع بیش از ۷۰ نفر که اغلب از زنان بودند در خارج از سفارت پاکستان رخ داد. آنها شعارهایی علیه پاکستان سر میدادند.
یکی از شاهدان به اسپوتنیک گفت: طالبان ابتدا به هوا تیراندازی کردند و سپس به سمت معترضان آتش گشودند و بسیاری از معترضان را زخمی کردند.
علاوه بر این ، یک خبرنگار به اسپوتنیک گفت که طالبان هنگام متفرق کردن چند زن در تظاهرات کابل دوربینهای روزنامه نگاران را از آنها گرفتند . گفته شده که چندین زن در تظاهرات نزدیک کاخ ریاست جمهوری در کابل بازداشت شدهاند.
گفته میشود فیلمبردار تلویزیون طلوع نیز در جریان اعتراضات دستگیر شده است.
سارا فهیم یکی از تظاهرکنندگان به خبرگزاری فرانسه گفت: «زنان افغان میخواهند کشورشان آزاد باشد (...) ما خسته شدهایم. ما از بمبارانهای پاکستان در پنجشیر خسته شدهایم.»
وی افزود: «نمیدانیم این موضوع تا کی ادامه خواهد داشت و صدای ما چه زمانی شنیده میشود؟» وی این سوال را مطرح کرد که چرا جامعه بینالمللی سکوت کرده است و میبیند تعداد زیادی از مردم کشته شدهاند.»
برگزاری تجمع اتباع افغانستان مقابل سفارت پاکستان در تهران
جمعی از اتباع افغانستانی مقیم تهران در اعتراض به سیاستها و رفتار دولت پاکستان نسبت به تحولات کشورشان در مقابل سفارت این کشور تجمع کردند
تخریب مقبره «احمدشاه مسعود» توسط طالبان
برخی منابع از تخریب مقبره احمدشاه مسعود، رهبر ملی افغانستان از سوی گروه طالبان خبر دادند.
به گزارش عصر ایران، براساس برخی منابع، طالبان، مقبره احمدشاه مسعود، رهبر ملی افغانستان و پدر احمد مسعود رهبر فرمانده جبهه ملی مقاومت را در دره پنجشیر تخریب کرده است.
- 13
- 7