به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه که از صفحه فیسبوک وزارت معارف طالبان منتشر شده، هیچ اشاره به دانشآموزان دختر و آموزگاران زن نشده و توضیحی هم ارائه نشده که سرنوشت دانشآموزان دختر چه میشود.
در این اطلاعیه آمده است:" به اطلاع تمام مکاتب ابتدایی، لیسه (دبیرستان) و مدارس رسمی طبقه ذکور رسانیده میشود تا روند آموزشی خویش را سر از تاریخ ۲۷ سنبله/شهریور آغاز کنند. بنا بر این تمامی استادان و شاگران طبقه ذکور باید به مکاتب خویش حاضر شوند."
به گزارش بی بی سی، طالبان وقتی در دهه نود میلادی در افغانستان حاکم بودند، به دختران اجازه آموزش و به زنان اجازه کار را نمیدادند. حالا هم یکی از بزرگترین نگرانیها در مورد حاکمیت آنها جلوگیری از آموزش و کار زنان به شمار میرود.
اعضای رهبری طالبان در قطر پیوسته میگفتند که آنها جلو آموزش و کار زنان را نخواهند گرفت و "زنان در چارچوب شریعت اسلامی" اجازه آموزش، کار و حضور در جامعه را دارد.
دولت طالبان روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که دانشگاهها در افغانستان باید بر اساس جنسیت تفکیک شوند، و پوشش جدید اسلامی وضع میشود. عبدالباقی حقانی، وزیر تحصیلات عالی دولت طالبان گفت که طالبان "اجازه آموزش مختلط (دختر و پسر) را نخواهد داد". وی همچنین اعلام کرد که مضامین تدریسی در دانشگاهها مورد بازبینی قرار میگیرد.
با وساطت پاکستان و تاجیکستان، بزودی مذاکره میان رهبران پنجشیر و طالبان، در شهر دوشنبه برگزار خواهد شد.
افشاگری«بلومبرگ» درباره تیراندازی درنشست مقامهای طالبان در کاخ ریاستجمهوری
"ملا عبدالغنی برادر" چهره شناخته شدهای که جمهوریاسلامی از آن دعوت کرد و مذاکرات صلح با آمریکا را به پیش برده بود در اوایل سپتامبر به صورت فیزیکی مورد حمله یکی از سران شبکه حقانی در کاخ ریاست جمهوری افغانستان و در جریان انجام گفتوگوهایی برای تشکیل کابینه قرار گرفت.
عبدالغنی برادر، بر تشکیل کابینهای فراگیر که شامل سران غیرطالبان و دیگر قومیتها، اصرار داشته است تا این کابینه برای جامعه جهانی مورد پذیرش قرار بگیرد اما در این دیدار، "خلیل الرحمن حقانی" از صندلی خود برخواسته و شروع به کتک زدن این مقام طالبان کرده است.
- 19
- 4