چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۹۴۱
اخبار افغانستان

روزنامه جمهوری اسلامی: صداوسیما با چه هدفی، طالبان را تطهیر می کند؟/ مذاکرات هیات دولت ازبکستان با طالبان

روابط ایران و طالبان,به رسمیت شناختن طالبان توسط ایران
جمهوری اسلامی نوشت: اخبار مربوط به کشتار شیعیان قندهار را در تلویزیون، نیم‌ساعت بعد از شروع خبر ۱۴ دیروز و روز جمعه از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پخش کردند!

مقایسه کنید این روش را با پخش اخبار مرگ جرج فلوید، سیاه‌پوست آمریکائی که همین تلویزیون ما تا چند ماه به عنوان داغ‌ترین خبر پخش می‌کرد و هر روز هم برایش سینه می‌زد. اخبار ۱۵۰ شهید و ۲۰۰ مجروح مسجد سیدآباد قندوز هم که بعد از دو روز فراموش شد!

از اینها که بگذریم، تلویزیون در اخبار ۲۱ شب شنبه، با فردی به عنوان کارشناس درباره جنایت علیه شیعیان قندهار مصاحبه کرد که هیچ سابقه‌ای در مورد مسائل افغانستان ندارد و اظهارنظرهای بسیار پرتی در این موضوع کرد. او گفت هدف، ایجاد جنگ میان شیعه و سنی است، در حالی که ماجرا اصولاً این نیست بلکه اجرای برنامه حذف شیعه از عرصه افغانستان است که گروه تروریستی طالبان در دستور کار خود دارد کمااینکه زبان فارسی را هم از رسمیت انداخته و فقه جعفری را هم که در قانون اساسی افغانستان رسمیت دارد، حذف کرده است.

این آقای مثلاً کارشناس، افتضاح بزرگ‌تری هم به بار آورد و گفت طالبان به تنهایی نمی‌تواند از عهده تأمین امنیت افغانستان برآید و باید کشورهای منطقه کمکش کنند!

این سخن بقدری دور از آبادی بود که گوئی این فرد به مثابه سخنگوی طالبان اظهارنظر می‌کند.

خود تلویزیون هم متأسفانه در خبر جنایت قندهار، از قول گروه تروریستی طالبان که در دروغگوئی نظیر ندارد، گفت چند نفر از اعضای طالبان هم در این انفجار کشته شده‌اند!

اینهمه تلاش برای تطهیر طالبان معلوم نیست با چه هدفی صورت می‌گیرد. مردم افغانستان به تلویزیون ایران امید دارند و مایل هستند از آنها حمایت کند نه از یک گروه انحصارطلب عقب افتاده و متحجری که با کودتا و تبانی با آمریکای جنایتکار بر افغانستان سلطه پیدا کرده و از همان روزهای اول کمر به نابودی مخالفین خود بسته و اقشار مختلف مردم را از حقوق شهروندیشان محروم کرده است.

رسانه ملی اگر قرار است دستوری عمل کند و اخبار واقعی افغانستان و جنایات طالبان را نگوید، لااقل خلاف هم نگوید و از کارشناسانی که با واقعیت‌های افغانستان آشنا هستند، استفاده کند. شما در این فرافکنی‌ها تا کجا قرار است به پیش بروید؟ رسانه ملی متعلق به این کشور و این ملت است و حفاظت از اعتبار آن، برای آحاد ملت ایران مهم است.

مذاکرات هیات دولت ازبکستان با طالبان پیرامون امنیت مرزی

سخنگوی وزارت امور خارجه ازبکستان اعلام کرد، اعضای دولت ازبکستان در جریان مذاکره با یک هیات افغان به رهبری معاون نخست‌وزیر دولت موقت طالبان در شهر "ترمذ" بر امنیت مرزی تمرکز کردند.

روابط ایران و طالبان,به رسمیت شناختن طالبان توسط ایران

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، "یوسوپ کابلژانوف"، سخنگوی وزارت امور خارجه ازبکستان در بیانیه‌ای گفت: در این مذاکرات، نمایندگان از تعدادی از وزارتخانه‌ها و آژانس‌های دولتی ازبکستان درباره همکاری تجاری و اقتصادی، امنیت مرزی، همکاری در زمینه‌های انرژی، حمل و نقل بین‌المللی و موضوع ترانزیت گفت‌وگو کردند.

براساس گزارشات، این مذاکرات بر اجرای پروژه‌های زیرساختی که شامل ساخت خط انتقال سرخان- پل‌خمری و راه‌آهن ترمذ- مزار شریف- کابل- پیشاور می‌شود، تمرکز داشت.

در ادامه این بیانیه آمده است: سردار عمرزاکوف، وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ریاست هیات ازبکستان در این مذاکرات را بر عهده داشت.

۲۱ سپتامبر، شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهوری ازبکستان در جریان سخنرانی در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از جامعه بین‌الملل خواست تا مانع از انزوای افغانستان شوند.

وی تاکید داشت، تاشکند مرتبا مواد غذایی، مشتقات نفتی و برق به افغانستان انتقال می‌دهد.

در بیانیه‌هایی که طالبان و وزارت خارجه ازبکستان منتشر کردند، آمده است که دو هیات در زمینه‌های مختلف گفت‌وگو کرده‌اند. طالبان می‌گوید قرار است "نقشه راه" همکاری‌های دو کشور تهیه شود.

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون نخست وزیر دولت طالبان در راس هیاتی عالی‌رتبه به کشور همسایه شمالی، ازبکستان رفت. ۱۰ وزیر و مقام ارشد دولت طالبان در این سفر به شهر مرزی ترمذ ازبکستان حضور دارند.

در بیانیه‌ای که طالبان منتشر کرد، آمده که دو هیات در زمینه‌های توسعه تجارت، سوخت و مایحتاج اولیه به ویژه در زمستان، تسهیلات ترانزیتی برای تجار افغانستان، همکاری در بخش بهداشتی، خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت سرخان - پل‌خمری، راه‌آهن مزار شریف- کابل - پیشاور گفت‌وگو کردند.

در حال حاضر، بندرحیرتان در مرز ازبکستان از طریق راه‌آهن تا مزارشریف وصل شده است.

دیدارها با سخنرانی‌های عبدالسلام حنفی، مقام ارشد طالبان و عمر زاکوف، معاون نخست‌وزیر ازبکستان آغاز شد.

طالبان می‌گوید تیم‌های کاری مشترکی بین دو طرف در بسیاری از زمینه‌ها تشکیل شده و قرار است "نقشه راه" همکاری‌ها در "۱۰ روز آینده" تکمیل و برای تصمیم‌گیری به رهبران دو کشور ارائه ‌کنند.

در بیانیه طالبان آمده است که در ترکیب هیات مقام‌های وزارت‌های تحصیلات عالی، هوانوردی، فواید عامه، تجارت، اقتصاد، صحت عامه، بانک مرکزی افغانستان، نمایندگان بخش امنیتی، نمایندگان رسانه‌ها و تاجران حضور دارند.

هیات طالبان در این سفر یک روزه به شهر مرزی ترمذ با یک هیات عالی‌رتبه به سرپرستی عمرزاکوف، معاون نخست‌وزیر این کشور گفت‌وگو کرده است.

احمدخالد علمی، سفیر افغانستان در ازبکستان به بی‌بی‌سی گفت که "ازبکستان درصدد ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان به‌ویژه در شرایط فعلی است."

ازبکستان مناسبات خود را با دولت طالبان نگه داشته است، پیش از به قدرت رسیدن طالبان در کابل، نیز این کشور روابط نزدیکی با هیات طالبان در دوحه برقرار کرده بود.

ازبکستان به عنوان یک مسیر مهم ترانزیت برای کمک به میلیون‌ها افغان که اکنون آواره شده‌اند، تبدیل شده است. کمک‌های سازمان ملل متحد نیز از طریق ازبکستان از راه مرز زمینی به افغانستان منتقل می‌شود تا به شمال افغانستان برسد. تحلیلگران می‌گویند مذاکرات با ازبکستان ممکن است شامل نگرانی در مورد تامین برق افغانستان باشد.

افغانستان به شدت به برق وارداتی همسایگان خود وابسته است، اما بدهی‌های این کشور پیوسته رو به افزایش است که در صورت عدم پرداخت ممکن است با قطع برق وارداتی در زمستان مواجه شود. ۷۷ درصد برق افغانستان از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران وارد می‌شود. برق وارداتی ازبکستان، منبع اصلی برق در افغانستان است.

زمستان گذشته، برق وارداتی ازبکستان به افغانستان که منبع اصلی تامین برق این کشور است، به دلیل بروز مشکل فنی قطع شد، که کابل و حدود هفت شهر دیگر در تاریکی فرو رفتند.

در همین حال عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجه ازبکستان دوشنبه در سفر به کابل با مقام‌های دولت طالبان دیدار کرد. او گفت که کشورش به تعهدات ترانزیتی، تجاری و انرژی با افغانستان پایبند می‌ماند. اخیرا، بلومبرگ گزارش داد که شرکت برق افغانستان (برشنا) از نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) تقاضا کرده که به عنوان کمک‌ بشردوستانه، بدهی ۹۰ میلیون دلاری برق افغانستان به کشورهای همسایه را بپردازد. گرچه یوناما گفته که چنین تقاضایی را دریافت نکرده است.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش