جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۴۸۴
اخبار افغانستان

«کشتار ده‌ها غیرنظامی» توسط طالبان در پی افزایش تنش با جبهه مقاومت/ واکنش جان بولتون

تنش‌ها میان طالبان و نیروهای «جبهه مقاومت ملی افغانستان», حملات تلافی‌جویانه طالبان به غیرنظامیان در ولایات پنجشیر
در پی افزایش تنش‌ها میان طالبان و نیروهای «جبهه مقاومت ملی افغانستان» گزارش‌هایی از حملات تلافی‌جویانه طالبان به غیرنظامیان در ولایات پنجشیر، بغلان و تخار منتشر شده است.

دیدبان صلح افغانستان اعلام کرده در پی حملات اخیر توسط نیروهای جبهه مقاومت، طالبان با کشتن ده‌ها غیرنظامی در پنجشیر، بغلان و تخار دست به تلافی زده است.

هم‌زمان عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت پیشین افغانستان با انتشار توئیتی روز جمعه ۲۳ اردیبهشت نوشت: «گزارش‌های مستندی از حوادث ناگوار و دردآور روزهای اخیر از افغانستان می‌رسد که در ولایت‌های پنجشیر، تخار، اندراب‌ و خوست نظامیان دست به محکمهٔ صحرائی، کشتار و شکنجه ساکنان مظلوم غیرنظامی زده‌اند.‌»

وی با محکوم کردن این اقدامات طالبان گفته است: «بحران جاری را می‌توان از راه مذاکره، تفاهم، احترام به ارادهٔ مردم، تنوع مذهبی و تفاوت‌های هویتی‌فرهنگی موجود در کشور، حل و فصل نمود. ادامهٔ سیاست‌های ضدبشری، سرکوب، ارعاب و اعمال محدودیت‌ها بر دختران و زنان موجب انزوای هر چه بیشتر کشور می‌شود.»

دیدبان صلح افغانستان از قول منابع محلی گزارش داده است که تمام راه‌های منتهی به دره پنجشیر به روی مردم بسته شده و غیرنظامیان اجازه خروج از پنجشیر را ندارند.

این گزارش همچنین از شکنجه و قتل اعضای خانواده برخی از نظامیان سابق کشور در ولایت‌های پکتیا، تخار و قندهار خبر داده است.

«جبهه مقاومت ملی» می‌گوید در دو حمله‌ جداگانه نیروهای این جبهه در ولایت پنجشیر، دست‌کم ۱۸ عضو طالبان را کشته است.

صبغت‌الله احمدی، سخنگوی «جبهه مقاومت ملی» پنج‌شنبه در صفحه‌ فیسبوک خود محل درگیری‌ها را مناطق «شُتل» و «رُخه‌» پنجشیر اعلام کرد.

طالبان همچنین درگیر تنش با داعش است. طی هفته‌های گذشته چهار انفجار بمب در مساجد شیعه و طریقت‌های صوفی کشور منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شده است. انفجارهایی نیز در اتوبوس‌ها و محل‌های دیگر اتفاق افتاده که در برخی موارد داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته است.

طالبان می‌گوید این حملات توسط شاخه خراسان گروه داعش انجام می‌شود.

جان بولتون: حضور جبهه مقاومت در افغانستان دلگرم‌کننده است

جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، در گفت‌وگوی تازه‌ای که با صدای آمریکا داشت، حضور و فعالیت جبهه مقاومت ملی در شمال افغانستان را دلگرم‌کننده دانست. بولتون در این مصاحبه گفت براساس گزارش‌هایی که به دست او رسیده است، در دره پنجشیر و مناطق هم‌جوار آن جبهه مقاومت ملی، فعالیت‎‌های خوبی را انجام داده و مناطق زیادی را از دست طالبان بیرون آورده است. بولتون گفت: مطمئنم که وضعیت هنوز شکننده است، اما این‌ها نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای است و امیدوارم این تازه آغاز کار باشد.

تنش‌ها میان طالبان و نیروهای «جبهه مقاومت ملی افغانستان», حملات تلافی‌جویانه طالبان به غیرنظامیان در ولایات پنجشیر

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، بولتون همچنین افزود: «به نظر من جبهه مقاومت در داخل افغانستان به جغرافیای عملیاتی نیاز دارند؛ زیرا تلاش برای تاثیرگذاری تنها از خارج از افغانستان کافی نیست.» 

به باور مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، هرچند امروز وضعیت تا حدی مایوس‌کننده است، اما اکنون زمان پیدا کردن راه‌ها و مسیرهای تازه است. او باور دارد که دولت آمریکا می‌تواند به جبهه مقاومت ازلحاظ تامین مالی، ارتباطات و موارد دیگر کمک کند و این اقدام می‌تواند در روزهای اول برای جبهه مقاومت مفید و کمک‌رسان باشد.

جان بولتون می‌گوید اشتباهی را که دولت جو بایدن در خروج از افغانستان مرتکب شد، باعث شرمساری آمریکا شده است و این مسئله برای آمریکا یک اشتباه استراتژیک بود، اما برای مردم افغانستان یک فاجعه بود. امکان دارد دولت بایدن هرگز اعتراف نکند، اما در کنگره آمریکا افراد زیادی از جبهه مقاومت حمایت می‌کنند که شاید بتواند برای افغانستان مفید باشد.

بولتون باور دارد که شاید طرح حمایت از جبهه مقاومت در آینده نزدیک شکل نگیرد، اما آمریکا پس از این رئیس‌جمهوری دیگری خواهد داشت و این بحث حالا در آمریکا با جدیت پیگیری می‌شود: "برای کسانی که در کنگره آمریکا از جبهه مقاومت حمایت می‌کنند، این خوشحال‌کننده خواهد بود که ببینند بحث جبهه مقاومت حالا در آمریکا مطرح است و این جبهه توانمندی خود را نشان داده است."

جان بولتون در این مصاحبه گفت در حال حاضر، میلیاردها دلار برای کمک به اوکراین در کنگره به تصویب می‌رسد، حالا زمان آن است که مشخص شود در افغانستان نیز نیروهای هستند که مبارزه می‌کنند و آنان هم باید در نظر گرفته شوند. بولتون معتقد است که آمریکایی‌هایی که از جبهه مقاومت حمایت می‌کنند، افغان‌ها و آمریکایی‌هایی که با جبهه ارتباط دارند و همه کسانی که در این عرصه اطلاعات دارند، باید برای رساندن این اخبار به کنگره آمریکا فعال باشند؛ زیرا خبرنگاران غربی در منطقه حضور ندارند تا بتوانند از وضعیت به صورت کامل گزارش‌ تهیه کنند.

بولتون می‌گوید، رسیدن خبرهای موثق از مناطقی که جبهه مقاومت تصرف کرده، مهم است و کسانی باید این خبرها را به تصمیم‌گیرندگان در کنگره برسانند. مشاور سابق شورای امنیت آمریکا گفت: باید با شک و تردید به ادعاهای طالبان در مورد رد کردن خبر درگیری با جبهه مقاومت و تصرف برخی مناطق نگاه کرد.

او افزود: «من از اول هم انتظار داشتم که طالبان این‌گونه خبرها را رد کنند، زیرا هیچ منبع مستقلی در محل وجود ندارد؛ اما طالبان واقعیت‌های زیاد دیگری را هم در داخل افغانستان انکار می‌کنند که برای همه واضح است.»

گفته‌های جان بولتون در مورد جبهه مقاومت ملی و حمایت از این جبهه در مقابل طالبان، نخستین واکنش در این رابطه است. پیش از این نیز چند تن از اعضای کنگره آمریکا از نبردهای جبهه مقاومت حمایت کرده بودند؛ اما این نخستین بار است که یک چهره مطرح سیاسی آمریکا دراین باره اظهارنظر می‌کند و حمایتش از جبهه مقاومت را اعلام می‌کند.

بولتون از مخالفان سرسخت توافق صلح میان دولت آمریکا و طالبان بود. به همین دلیل در زمانی که مشاور شورای امنیت آمریکا در دولت دونالد ترامپ بود، از مذاکرات صلح به رهبری خلیل‌زاد به حاشیه رانده شد. بولتن معتقد است که حضور طالبان در افغانستان زمینه در خطر افتادن امنیت آمریکا را دوباره به‌وجود می‌آورد. با این حال مقام‌های دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا، می‌گویند آنان تمامی حرکت‌ها در افغانستان را زیر نظر دارند و درصورتی‌که عملی برخلاف منافع آمریکا انجام شود، آنان دوباره اقدام نظامی خواهند کرد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش