چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۴ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۸۶۲
اخبار افغانستان

حکمتیار در برابر معترضان قرار گرفت:

تلاش برای عزل و نصب یک‌جانبه منجر به جنگ خونین می‌شود

اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان,گلبدین حکمتیار
وضعیت در شهر کابل عادی نیست. معترضانی‌که خواهان اصلاحات در حکومت هستند، خیمه‌های بیشتری برپا کرده‌اند و حکومت به برچیدن این خیمه‌ها هشدار داده است. حکمتیار اما تاکید کرده که تغییر در حکومت تنها با انتخابات ممکن است.

در حالی‌که اختلافات سیاسی در کابل بیش از هر زمانی شدیدتر شده است و خیمه‌های معترضان با گذشت هر روز بیشتر می‌شود، محمد اشرف غنی رییس حکومت برای اشتراک در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای به قزاقستان رفته است.

 

سرگرانی مردم در نتیجه راه‌بندان‌های شهر کابل روز پنجشنبه نیز ادامه یافت. از یک سو حکومت راه‌های منتهی به ارگ را با گذاشتن کانتینرها مسدود کرده و از سوی دیگر با افزایش خیمه‌های اعتراضی، جاده‌های بیشتری مسدود شده و سرگردانی‌های مردم بیشتر شده است.

 

رحمت‌الله یک باشنده شهر کابل گفت: «مجبور شدیم که بسیاری جاده‌ها را پیاده برویم. راه‌های مرکز شهر مسدود است و باید پیاده برویم. مردم پیاده می‌رفتند چون کوچه‌ها و جاده‌ها از طرف حکومت و کسانی که اعتراض دارند، مسدود شده بود.»

 

حکومت:‌ خیمه‌ها را جمع کنید!

در حالی که معترضان کوشش می‌کنند خیمه‌های بیشتری برپا کنند و به این ترتیب فشار بیشتری بر حکومت وارد نمایند، ریاست جمهوری شام روز چهارشنبه ابلاغیه‌ای صادر کرد و از معترضان خواست تا این خیمه‌ها را جمع کنند و خواست‌های شان را مطرح نمایند.

 

ابلاغیه گفته است:‌«به آن عده هموطنان عزیز ما که به تحصن متوسل گردیده و در مسیرهای عام خیمه بر پا داشته اند اخبار می گردد که با رعایت حقوق شهروندی با هموطنان عزیز خویش و درک کامل از شرایط حساس امنیتی، وضع اقتصادی و ارج گذاری به ماه مبارک رمضان و اجرای مناسک دینی به تحصن خویش خاتمه بخشیده و مسیرهای متذکره را به روی عابرین و ترافیک باز نمایند تا زندگی مردم به روال عادی برگردد.»

 

ریاست جمهوری از معترضین خواسته است تا تقاضاهای شان را با حکومت شریک سازند. در ابلاغیه گفته شده که دادستانی مصروف بررسی قضیه شلیک بر تظاهرات کننده‌گان در روز جمعه گذشته است و معترضان نیز خواست‌های شان را با لوی سارنوالی شریک سازند، تا این قضیه به صورت دقیق بررسی شود. روز جمعه گذشته وقتی تظاهرات کنندگان می‌خواستند خود را به ارگ ریاست جمهوری برسانند، نیروهای امنیتی بر آن‌ها شلیک کردند که در نتیجه پنج یا شش تن کشته شدند و حدود ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند.

 

حکومت همچنین هشدار داده است در صورتی که معترضان فعالیت شان را پایان ندهند، با آن‌ها برخورد قانونی خواهد شد:‌«در صورت ادامه وضعیت، دولت به منظور حمایت از حقوق شهروندان و تامین امنیت و مصونیت مردم و تجمع کنندگان، در مطابقت با قانون اجتماعات، اعتصابات و تظاهرات اقدامات قانونی می نماید.»

 

حکمتیار:‌ برای تضعیف نظام تلاش نکنید

از سوی دیگر، گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی که به تازه‌گی به پروسه صلح پیوسته است، روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که تغییر نظام از طریق خشونت ممکن نیست: ‌«زمانی خواهان تغییر شوند که بدیلی برای این نظام باشد و این نظام باید برای همه قابل قبول باشد. بدیل یک جانبه نه بلکه بدیلی که قابل قبول اکثریت ملت است.»

 

معترضانی که این روزها در جاده‌های کابل خیمه زده‌اند، خواستار محاکمه کسانی اند که امر شلیک مستقیم بر تظاهرات کنندگان را داده اند. خواست دیگر آن‌ها اصلاحات در حکومت است. هرچند این اصلاحات مشخص نیست، اما اخیراَ صلاح الدین ربانی، وزیر خارجه و رئیس حزب جمعیت خواستار برکنار شدن مشاور شورای امنیت و وزیران امنیتی حکومت شده است.

 

اما حکمتیار تأکید کرد که بدیلی برای این حکومت وجود ندارد زیرا به گفته او طالبان و سایر گروه‌های شورشی از این وضعیت سود خواهند برد: «از دیگران نیز می‌خواهم که این را به عنوان یک واقعیت هرچند تلخ قبول کنند و مطالبه تغییر نداشته باشند و تلاش نکنند که این نظام تضعیف شود. تضعیف این نظام به نفع دولت و کشور نیست.»

 

حکمتیار با اشاره به تاریخ معاصر افغانستان گفت هرگونه تلاش یک جانبه برای عزل و نصب کردن مقامات حکومتی، منجر به جنگ‌های خونینی در افغانستان شده و نتیجه آن جز بربادی و بیچاره‌گی چیز دیگری نبوده است.

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش