به گزارش تسنیم به نقل از «میلیتاری تایمز»، با وجود اینکه حضور نظامی آمریکا در افغانستان در هفدهمین سال خود قرار دارد اما «جیمز ماتیس» وزیر دفاع و «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مرکزی ارتش آمریکا میگویند که به این موضوع نباید بهعنوان حضور دائمی آمریکا در این کشور نگاه شود.
ماتیس در ادامه نیز اظهار داشت: مطمئن نیست که آیا در ۵ سال آینده نیز نظامیان آمریکایی خاک افغانستان را ترک میکنند یا خیر.
وزیر دفاع آمریکا در این باره در یک کنفرانس خبری در پنتاگون گفت: «آیا در ۵ سال آینده در افغانستان نیرو خواهیم داشت؟ نمیتوانم پاسخ این را به شما بدهم. ما باید صبر کنیم و وضعیت آنجا را ببینیم، چون این به وضعیت (افغانستان) بستگی دارد».
در روزهای آینده نیز ژنرال «اسکات میلر» بهعنوان هجدهمین فرمانده نظامیان خارجی در افغانستان و نهمین فرمانده آمریکایی فرماندهی نیروهای خارجی در افغانستان را بهعهده خواهد گرفت.
ژنرال دانفورد نیز در پاسخ به پرسشی درباره حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان گفت: «ما منافع دائمی در آسیای جنوبی داریم، منافع دیپلماتیک و منافع امنیتی و در نظر داریم تا برای نفوذ بر منطقه حضور خود را حفظ کنیم».
براساس گزارش سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا از آغاز حمله آمریکا در اکتبر سال ۲۰۰۱ به افغانستان تاکنون حدود ۹۰۰ هزار نظامی آمریکایی در قالب نیروهای چرخشی به افغانستان اعزام شدند و واشنگتن بیش از یک تریلیون دلار را نیز برای این جنگ هزینه کرده است.
در این کنفرانس خبری خبرنگار میلیتاری خطاب به ژنرالهای ارشد وزارت دفاع آمریکا پرسید: آیا وقت آن نرسیده تا حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان را یک حضور دائمی خواند؟
دانفورد در پاسخ گفت: ۳۹ کشور برای حمایت از دولتی که سازمان ملل آن را بهرسمیت شناخته در افغانستان حضور دارند و این تنها حضور آمریکا نیست و نباید اینطور تعبیر شود.
وی در ادامه تصریح کرد: نظامیان آمریکایی برای حفاظت از منافع آمریکایی و تضمین اینکه طالبان به این مهم برسند که در میدان جنگ قادر به پیروزی نیستند و باید مذاکره کنند در افغانستان حضور داریم.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که خروج نیروهای خارجی شرط اساسی طالبان برای مذاکرات صلح در افغانستان است.
- 13
- 5