به گزارش انتخاب به نقل از بی بی سی، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و هر دو معاون او در تالار حضور دارند. لویه جرگه شروع شد.
لویه جرگه مشورتی در حالی برگزار می شود که ویروس کرونا (corona) جان زيادي را در افغانستان گرفته است. احمد جواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت افغانستان، از اشتراک کنندگان خواست تا ماسک بپوشند، دست شسته و فاصله دو متری را رعایت کنند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از برگزاری لویه جرگه استقبال کرده و گفته که آمریکا از شرکت کنندگان لویه جرگه که "برای تحکیم حمایت ملی از صلح" امروز برگزار می شود، ستایش می کند.
او افزوده که "ما می دانیم که آنها در مورد آزادی سریع زندانیان باقی مانده در فهرست طالبان، آخرین مانع برای آغاز مذاکرات بین الافغانی، تصمیم می گیرند. طالبان تعهد کرده اند که پس از آزادی به موقع این زندانیان، با تیم ملی که نمایانگر قوت و تنوع جمهوری اسلامی افغانستان است وارد مذاکره خواهند شد."
وزارت خارجه آمریکا افزوده که طالبان همچنین تعهد کرده اند که در جریان مذاکرات خشونتها و تلفات را بطور قابل ملاحظه کاهش دهند، تا طرفین برای پایان دادن به جنگ طولانی و بی رحم روی یک راه سیاسی تصمیم بگیرند و در مورد آتش بس دائمی و جامع به توافق برسند. آمریکا تصمیم دارد تا طالبان را به این تعهدات نگه دارد.
میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان در تالار لویه جرگه حضور دارد
میررحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان افغانستان پیش از برگزاری این جرگه، اعلام کرده بود که در حضور مجلس نمایندگان و مجلس اعیان، برگزاری لویه جرگه غیر قانونی است. شماری از اعضای مجلس همصدا با آقای رحمانی اعلام کرده بودند که در لویه جرگه شرکت نخواهند کرد. ولی روز گذشته، مخالفت ها میان رییس جمهوری و رئیس مجلس نمایندگان حل شد.
عبدالله عبدالله ریاست لویه جرگه مشورتی را برعهده خواهد داشت
تلویزیون ملی افغانستان اعلام کرده است که عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه، ریاست جرگه مشورتی را بر عهده خواهد داشت.
لویه جرگه مشورتی با حضور ۳۲۰۰ نماینده از سراسر افغانستان، امروز جمعه، ۱۷ اسد/مرداد، در کابل در حال برگزاری است تا در مورد رهای ۴۰۰ زندانی گروه طالبان تصمیم بگیرند.
***
غنی: طالبان گفته اند که در صورت رهایی زندانیان این گروه، تا سه روز آینده گفتوگوهای بینالافغانی را آغاز میکنند
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان میگوید که طالبان متعهد شده اند که در صورت رهایی زندانیان آنها، تا سه روز آینده گفتوگوهای بینالافغانی را آغاز کنند. آقای غنی خطاب به حاضرین لویه جرگه گفت که ماموریت پیشروی آنها دشوار است، اما او باور دارد که اعضای جرگه تصمیم درست خواهند گرفت.
غنی گفت براساس قانون اساسی او صلاحیت آزادی این ۴۰۰ زندانی گروه طالبان را ندارد و برگزاری لویهجرگه نشاندهنده تعهدش نسبت به تطبیق قانون اساسی افغانستان است.
غنی گفت: من افتخار دارم که بانی اولین آتشبس واقعا افغانی بودم که در آن مردم معنای آتشبس را در تمام کشور لمس کردند.
غنی از تلاشهای آمریکا برای اعاده صلح و دستیابی به راه حل سیاسی در این کشور قدردانی کرده و گفت که به هرنوع تصمیم آمریکا مبنی بر خروج احتمالی نظامیاناش از افغانستان احترام میگذارد.
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان گفت: امروز نه تنها روز تاریخی، بلکه روز تاریخ ساز است. او گفت که در مورد صلح افغانستان با کشورهای منطقه از جمله هند و پاکستان صحبتهایی داشته و حمایت همه جانبه آنها را با خود دارد.
- 10
- 1