چکیده ای از بیوگرافی رضا رویگری
نام: رضا رویگری
تاریخ تولد: ۶/۱۰/۱۳۲۵
محل تولد: تهران
شغل: بازیگر
تاهل: متاهل
ملیت: ایرانی
بیوگرافی رضا رویگری
رضا رویگری در سال ۶ دی ۱۳۲۵ در یک خانواده مذهبی در منطقه تجریش در تهران متولد شد. وی تنها فرزند خانواده بوده و به گفته او پدرش خیلی مذهبی بود و آرزو داشت که روزی پسرش یک روحانی شود. به همین علت به اجبار پدرش پیش آقای طاهری امام جمعه مسجد اعظم تجریش جامع المقدمات درس خواند، ولی به علت این که به بازیگری علاقه داشت به سمت این رشته رفت و بازیگر شد.
زندگی شخصی رضا رویگری
رضا رویگری علاقه ی فراوانی به ورزش داشت و اگر بیشتر عصرها سرصحنه نبود، در باشگاه بدنسازی بود. سعی می کند غذاهای دریایی میل کند و به پوست صورتش برسد، یکی از محبوب ترین بازیگران میان سال، رضا رویگری است. یکی از دیگر ویژگی های رضا رویگری اینست که او آدم زودرنج و نازک دلی است، می گوید:کودک درونم حضور پررنگی در زندگی ام دارد.
ازدواج و همسران رضا رویگری
فرشته میرهاشمی همسر اول رضا رویگری است و حاصل این ازدواج، پسری به نام کیارش رویگری است که در سال ۱۳۵۳ متولد شده است و در آلمان زندگی میکند. رضا رویگری نوه ای به نام آوا که در سال ۱۳۸۶ در گوا هند به دنیا آمده است، دارد. رضا رویگری در سال ۱۳۹۳ به دلیل مخالفت با کار فرشته میرهاشمی از او جدا شد و مجددا یک سال و هشت ماه پس از جدایی ازدواج کرد. وی در ازدواج دوم خویش، با دختری که تفاوت سنی آن ها ۴۳ سال است، ازدواج کرده است. همسر دوم رضا رویگری، تارا کریمی نام دارد که متولد ۱۳۶۸است و در ۲۳سالگی با او ازدواج کرده است. تارا کریمی چند وقتی در کار مدلینگ خارج از کشور بود.
ماجرای آشنایی رضا رویگری و همسر دومش
رضا رویگری درخصوص آشنایی اش با تارا کریمی گفت:چندسال پیش برای برنامه ای به شیراز رفته بودم. تارادوستی به نام ستاره داشت که دوست مشترکمان محسوب می شد. ستاره به تارا گفت که دوست بازیگرم برای چند روز به شیراز می آید و اسم من را برد، تارا هم چنین گفت که تابحال اسم او را نشنیده و نمی شناسد! درهرصورت ستاره و تارا برای استقبالم به فرودگاه آمدند و برای نخستین بار در فرودگاه یکدیگر را دیدیم. تارار کریمی زمانی که که من را دید، گفت آقای رویگری چه قدر شما خوش تیپ هستید! همانجا بود که عشق شوری در میان ما نهاد! معمولاً هم همه عاشق من می شوند. من در ابتدای آشناییمان به تارا گفتم که من آینده تو نیستم و باید به زندگیت برسی ولی بدون تارا هم قادر به ادامه ی زندگی نبودم.( باخنده) حرفی زدم که مجذوب من شود!
فعالیت های رضا رویگری
رضا رویگری در همان تجریش دوران مدرسه و دبیرستان را به پایان رساند. او به خلبانی علاقه داشت حتی دوبار امتحان داد ولی در این آزمون قبول نشد. بعد به سمت نقاشی روی آورد. وی نیز توسط خانم خجسته کیا که دنبال یک بازیگر خوش صدا بود به عرصه بازیگری معرفی شد و در نمایش اویس و رامین برای نخستین بار طعم بازیگری را تجربه کرد.
رضا رویگری از تئاتر برخاست و وارد سینما و تلویزیون شد. او بین سال های ۱۳۴۸ تا ۱۳۶۰ قبل از ورود به تلویزیون و بازی در محله بروبیا، در ۲۵ تئاتر حضور داشت و در جشنواره هایی مانند جشننواره نانسی، ورشو و چند شهر آلمان و آمریکا نمایش هایی را اجرا کرده است. نخستین سریالی که رضا رویگری در تلویزیون بازی کرد، سریال« محله بهداشت» بود. او با فیلم« عقابها» به کارگردانی زنده یاد خاچیکیان به سینما آمد و ۲۸ فیلم سینمایی بازی کرد و برای کارهایش آهنگسازی کرد. او در ایران و آمریکا در چند نمایشگاه نقاشی شرکت کرد.
خوانندگی رضا رویگری
رضا رویگری در سال ۱۹۹۶ کنسرتی در آمریکا برگزار کرد. او تا به حال آلبوم های موسیقی مانند« از عشق گفتن» و« غوغا» و« کازابلانکا» را به بازار هنر عرضه کرده است. وی همچنین، سرود معروف ایران ایران( الله الله) را در اول انقلاب خوانده است.
مخالفت پدر رضا رویگری برای هنرپیشگی او
رضا رویگری درمورد مخالفت پدرش برای هنرپیشگی او اینگونه گفت:پدرم در تجریش باغبان بود و من تنها پسرش بودم. وقتی که کودک بودم نقاشی می کردم. در کوچه پس کوچه های خلوت تجریش بهمراه دوستانم این کار را انجام می دادم. در دوران کودکی از زمانی که به سینما بهار تجریش می رفتم به سینما و هنرپیشگی علاقه پیدا کردم. پدرم با هنرپیشه شدن من مخالف بود، حتی می گفت نباید نقاشی هم بکشی.
زمانی که رضایت پدر را بدست آوردم، سر از تئاتر در آوردم. آن هنگام تازه وارد دبیرستان شده بودم. نمایشی درباره تعزیه امام حسین( ع) داشتیم. هنگامی که پدرم آمد و نمایش مرا دید( البته از دور که من نبینمش… نمی دانم چه کسی به او خبر داده بود که من نمایش بازی می کنم.) غمگین نشد و گفت این ها مطرب نیستند. دیگر هم کاری به کارم نداشت. در ابتدای انقلاب زمانی که ترانه معروف« ایران ایران ایران، رگبار مسلسل ها» را خواندم، سربلند شد و گفت کار ما هنر است نه مطربی. روزی که شاه رفت( ۲۶ دی سال ۵۷) در خیابان کاخ آن زمان و فلسطین کنونی در حالیکه حکومت نظامی بود، به استودیوی صبا رفتم و آن ترانه را با شعر« حسین سرفراز» خواندم.
فیلم شناسی و آثار رضا رویگری
>> کارهای سینمایی رضا رویگری
کارهای سینمایی رضا رویگری عبارتست از:
- زهرمار (۱۳۹۷)
- لازانیا (۱۳۹۶)
- همه چی عادیه (۱۳۹۵)
- خوب، بد، جلف (۱۳۹۵)
- فیلسوف های احمق (۱۳۹۴)
- رفقای خوب (۱۳۹۳)
- دوربین (۱۳۹۳)
- ۳۶۰ درجه (۱۳۹۳)
- باورم کن (۱۳۹۳)
>> سریال های تلویزیونی رضا رویگری
بعضی از سریال های تلویزیونی که رضا رویگری در آن بازی کرده است به شرح زیر است:
* ۱۳۹۸ دنیای گمشده
* ۱۳۹۵ تله فیلم میان بر
* ۱۳۹۴–۱۳۹۵ تله فیلم« شوکا»
* ۱۳۹۴ تله فیلم« دو خواستگار»
* ۱۳۹۴ تله فیلم پایان یک کابوس
* ۱۳۹۴ آقا و خانم سنگی
* ۱۳۹۴ تنهایی لیلا
* ۱۳۹۳ مسابقه ستاره بیست
* ۱۳۹۳ تله فیلم پازل
* ۱۳۹۳ تله فیلم« سراب»
>> رضا رویگری در شبکه نمایش خانگی
فیلمهای رضا رویگری در شبکه نمایش خانگی عبارتست از:
۱. شاهگوش ۱۳۹۲
۲. تئاتر های رضا رویگری
۳. ویس و رامین- آربی آوانسیان ۱۳۴۸
۴. عبادتی بر مصیبت حسین بن منصور- خجسته کیا ۱۳۴۹
۵. پا انداز- هوشنگ توزیع ۱۳۵۰
۶. خودت باش و عرقتو بخور- هوشنگ توزیع ۱۳۵۰
۷. حالت چطوره مش رحیم- اسماعیل خلج ۱۳۵۰
۸. ناگهان هذا حبیب اله- فرهاد مجدآبادی ۱۳۵۱
۹. گلدونه خانم- اسماعیل خلج ۱۳۵۲
۱۰. جمعه کشی- اسماعیل خلج ۵۴- ۱۳۵۲
>> کارنامه موسیقی و نقاشی رضا رویگری
انتشار سه آلبوم موسیقی با نام های( از عشق گفتن)،( غوغا) و( کازابلانکا)، شماری تک آهنگ
> ۲ سال کار در مقام آهنگساز و خواننده
> خواننده سرود ایران ایران
> اجرای کنسرت موسیقی در آمریکا سال ۱۳۷۵ و ایران سال ۱۳۹۲
> برنامه رادیویی شب های تابستان
> برگزاری نمایشگاه بین المللی نقاشی در سال ۱۳۷۶
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 11
- 2