مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۱۱:۰۵ - ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۶۷۲
موسیقی

تتلو در برزخ؛ «حکم اعدام او برای «سب‏‌النبی» است»

تتلو,حکم اعدام تتلو
از خوانندگی روی ناو ارتش، دیدار با مرحوم ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات، کنسرت‌های پرجمعیت در ترکیه و بازگشت به ایران که می‌تواند پایان زندگی خواننده‌ای باشد که زندگی‌اش فرازونشیب بسیاری داشت.

روزنامه هم میهن نوشت: از خوانندگی روی ناو ارتش، دیدار با مرحوم ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات، کنسرت‌های پرجمعیت در ترکیه و بازگشت به ایران که می‌تواند پایان زندگی خواننده‌ای باشد که زندگی‌اش فرازونشیب بسیاری داشت. «امیر تتلو» از همان ابتدای شهرتش زندگی پرچالشی را تجربه کرد. نزدیکانش می‌گویند، او هیچ‌وقت آرام و قرار نداشت و حتی اگر خودش از حاشیه فراری بود، حاشیه یقه او را می‌گرفت.

فراز و فرود زندگی تتلو چنان است که می‌توان یک کتاب ازاو نوشت. خواننده رپری که در ۱۸ سالگی به اوج شهرت رسید. نه اینترنت درست و حسابی وجود داشت، نه پولی در بساط داشت که موزیک ویدئو منتشر کند، اما با انتشار اولین قطعه مشترک با حسین تهی و رضا پیشرو در سال ۱۳۸۶، در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از انتشار، خیابان‌های تهران به لرزه درآمد. تتلو از بدو ورودش به ترکیه اما طوری رفتار کرد که انگار از موضوعی عصبانی است.

سرخوردگی ناشی از مجوز نگرفتن در وطن، یک عصیان واقعی را در او شکل داد. او «چارچوب» و اصول را رها کرد. قیدوبندی نداشت و پیش می‌رفت که درنهایت همان اتفاق‌ها ترمز او را کشید. براساس حکم قوه‌قضائیه او به اعدام محکوم شده، هرچند اعلام حکم نهایی کمی زمان‌بر است. به همین دلیل در این گزارش قصد داریم در گفت‌وگو با مجید نقشی، وکیل پرونده امیر تتلو، همچنین دکتر وحید آگاه وکیل پایه یک دادگستری بیش‌ازپیش از این پرونده و البته جریانی که او را به این سمت برد پرده‌برداری کنیم.

شهرت و بازداشت در اوج جوانی

امیرحسین مقصودلو کارش را به‌صورت حرفه‌ای از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد. خودش در گفت‌وگویی اینترنتی که داشته چنین شروع فعالیت هنری‌اش را توضیح داد: «باتوجه به اینکه پول زیادی نداشتیم، «بیت»های منتشر شده در اینترنت را دانلود می‌کردیم، روی آن ترانه و متن می‌ساختیم و می‌خواندیم. با رضا پیشرو و حسین تهی قطعه‌ای را خواندیم به اسم «برو از پیش من» که به سال ۱۳۸۶ مربوط می‌شود.

این موزیک‌ویدئو چنان شهرتی پیدا کرد که ما اصلاً باور نمی‌کردیم در تمام خیابان‌های تهران این قطعه در خودروها در حال پخش است. آنجا بود که فهمیدیم شهرت یعنی چه و کم‌کم مردم شناخت خوبی از ما پیدا کرده‌اند». او به‌واسطه همکاری با رسانه‌های ایرانی خارج از کشور برای انتشار موزیک‌ویدئوهایش چندین‌بار بازداشت و بعد با قید وثیقه آزاد شده بود.

از ناو روی کشتی ارتش تا دیدار با مرحوم رئیسی

تتلو در کنار فعالیت هنری خود بارها در رسانه‌های مختلف اعلام کرده، هر کاری که دولت یا وزارت ارشاد بگوید، انجام می‌دهد تا بتواند مجوز رسمی فعالیت هنری‌اش و برگزاری کنسرت در برج میلاد را اخذ کند. بسیاری از فعالیت‌های او در ایران پیش از مهاجرت بلندمدتش نیز در راستای گرفتن مجوز بود که همگی ناکام ماند. امیر تتلو در سال ۱۳۹۴ حین مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در وین در ژوئیه ۲۰۱۵، ترانه‌ای با نام انرژی هسته‌ای‌ را منتشر کرد.

در ویدئوی این ترانه، تتلو بر عرشه یک ناو نظامی ایرانی، نوشتار «خلیج مسلح فارس حق مسلم ماست» را خواند. این ترانه که با یاری نیروهای مسلح ایران ساخته شده بود، در زمان انتشار رتبه نخست جست‌وجوی گوگل در ایران را به خود اختصاص داد. در انتخابات سال ۱۳۹۶، تتلو در ۲۵ اردیبهشت‌ماه از رئیسی حمایت و با او دیدار کرد و در همان دیدار انتخاباتی از مرحوم رئیسی درخواست کرد تا شرایط را طوری رقم بزند که او بتواند مجوز بگیرد.

مهاجرت و تغییر سبک زندگی

تتلو در سال ۱۳۹۷ بعد از ناامید شدن از گرفتن مجوز، به ترکیه مهاجرت کرد. فعالیت او همراه با خشم ناشی از موفق نشدن‌اش در گرفتن مجوز کاملاً مشخص بود. سبک زندگی و ادبیات کلامی‌اش، در موسیقی به‌شکل قابل توجهی تغییر کرد. فعالیت اینستاگرامی او طوری بود که حتی قوانین این پلتفرم را نقض و به همین دلیل اینستاگرام رسماً اعلام کرد تتلو دیگر حق ندارد در اینستاگرام حتی با نام «فیک» صفحه‌ای داشته باشد. کنسرت‌هایش اما همچنان یکی از پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین کنسرت‌ها بود. سال گذشته اما به‌دلیل پایان یافتن کارت اقامت‌اش در ترکیه و عدم تمدید آن، او تصمیم گرفت به ایران برگردد که در بدو ورود بازداشت و پرونده قضایی برای او باز شد. او در زندان توبه کرد و از رفتارهایش در این سه، چهار سال ابراز پشیمانی کرد.

از بازگشت تا حکم اعدام

برای بسیاری سوال است که حکم اعدام برای تتلو مربوط به کدام‌یک از پرونده‌هایش است. چراکه در دادگاه چندین اتهام به او نسبت داده شد که برای مطلع‌شدن از حقیقت گفت‌وگوی کوتاهی را با مجید نقشی، وکیل امیرحسین مقصودلو انجام دادیم: «درخصوص اتهام سب‌النبی که همان توهین به پیامبر است، ابتدا برائت صادر شد ولی پس از اعتراض دادستان و نقض در شعبه ۹ دیوان عالی کشور، این حکم صادر شده است. این اتهام مربوط به تعدادی پست در اینستاگرام است که امیر تتلو در آن زمان اصلاً اینستاگرام نداشته و براساس گفته ایشان(تتلو)، مطالب منتشرشده متعلق به او نبوده و به گفته خودش، هک شده و موضوع دارای شبهه است.

انشاءالله با مدارک و مستندات ارائه‌شده، امیدوار به نقض این حکم هستیم». مجید نقشی در ادامه درخصوص اینکه آیا تتلو شاکی خصوصی دارد یا خیر گفت: «تتلو شاکی خصوصی ندارد و فقط از لحاظ عمومی، دادستان شاکی اوست. امیر قبل از ورودش به  ایران، توبه کرده و فیلم آن نیز موجود است. او پس از مراجعه به کشور هم بارها توبه خود را اعلام و درخواست جبران گذشته را کرده است».

درخواستی جز اخذ مجوز نداشت

در سال ۱۳۹۴ امیرحسین مقصودلو با ظاهری متفاوت، کت‌وشلوار رسمی، موزیک‌ویدئویی را تحت عنوان «با تو» منتشر کرد. به او گفته شده بود این موزیک‌ویدئو، قابلیت بازنشر در صداوسیما را دارد اما بعد از طی‌کردن مراحل مختلف به تتلو اعلام شد، او ممنوع‌التصویر است. او روی ناو کشتی ارتش خواند، به دیدار مرحوم رئیسی رفت و با برخی مقامات قضایی هم دیدار کرد اما نشد که نشد.

مسیری که او طی کرد، سرخوردگی از پایانی است که می‌توانست برای او خوش باشد. وحید آگاه، حقوقدان و وکیل، از جنبه فرهنگی به این موضوع پرداخته است:« باید در ابتدا بپرسیم سیستم حقوقی فرهنگی کشور، تتلو را چطور به اینجا کشانده؟ کمتر کسی است که نسبت به نبوغ و تلاش‌های تتلو در مسیر موسیقایی، تردید داشته باشد. هنرمندی که از بخش خصوصی با تکیه بر داشته‌های فردی، آثاری را تولید کرده که در موارد گوناگون از توانمندی‌های او استفاده شده. با حضور روی ناو کشتی رسمی، خواند تا برادری‌اش را ثابت کند.

او گفت، می‌خواهم از زیر زمین به روی زمین بیایم و رسمی و با مجوز بخوانم. از شهرت تتلو در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز استفاده شد. او بارها در زمین بازی دولت حرکت کرده و با زبان خودش گفته، قصد دارد مجوز بگیرد. اما بخش فرهنگی حتی برای یک تک‌آهنگ هم به او مجوز نداد. یک زمانی گفته می‌شود که شکل کارهایش مشکل داشته، ولی به‌نظر من، آثارش مشکل او نبوده. او به‌عنوان شهروند جمهوری اسلامی ۱۰ قطعه که بتواند مجوز بگیرد، نداشته؟

 نظام حقوق فرهنگی به خودش اجازه داده تا در مورد شخصیت افراد قضاوت کند. کجای قانون گفته تمام مردم باید یک شکل زندگی کنند؟ به نظر می‌رسد چون دولت سلوک رفتاری این فرد را تایید نکرده، اجازه نداد که فعالیت رسمی داشته باشد. یک هنرمند چندسال باید صبر کند تا مجوز بگیرد؟ بعد از اطاله امر و هدر رفتن عمرش، انحرافات تتلو آغاز و عصبانی شد.

رویاهای او به‌مرور ریخت و از هر فعالیت مجاز، زده شد.» باید دید یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های قضایی هنری این سال‌ها به کجا ختم خواهد شد. یکی از پرهوادارترین خواننده‌های زیرزمینی، می‌تواند بعد از پایان محکومیت‌اش به زندگی عادی برگردد یا خیر؟ باتوجه به پشیمان‌بودن خود تتلو از کارهای پیشین‌اش، آیا با او صرفاً به‌مثابه یک عاصی برخورد می‌شود یا یک جانی؟

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش