جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۷۰۰۷۱

بیوگرافی فائزه هاشمی سیاستمدار اصلاح طلب مشهور ایرانی

فائزه هاشمیفائزه هاشمی
فائزه هاشمی یکی از بانوان سیاستمدار ایرانی است که توانست در دوره پنجم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده تهران شود. وی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی است و دارای گرایش سیاسی اصلاح طلب دارد. در ادامه این مقاله از سرپوش به بیوگرافی این سیاستمدار می پردازیم.

چکیده بیوگرافی فائزه هاشمی

نام کامل: فائزه هاشمی بهرمانی

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۴۱

محل تولد: قم، ایران

حرفه: سیاستمدار، نماینده پیشین مجلس

حزب سیاسی: حزب کارگزاران سازندگی ایران

تحصیلات: دکتری حقوق بشر

عکس های فائزه هاشمیبیوگرافی فائزه هاشمی

بیوگرافی فائزه هاشمی

فائزه هاشمی رفسنجانی در ۱۷ دی ۱۳۴۱ در قم به دنیا آمد. ایشان فرزند سوم اکبر هاشمی رفسنجانی است که به دنبال فعالیت های گسترده در حوزه سیاست از شهرت بسیار زیادی برخوردار بود. فائزه هاشمی نیز همچون پدر توانست در حوزه سیاست مسئولیت هایی را برعهده بگیرد که از جمله آنها می توان به مدیرمسئولی روزنامه زن، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم، عضویت در حزب کارگزاران سازندگی و رییس فدراسیون اسلامی ورزش زنان اشاره کرد. 

فائزه هاشمی در بین هوادارنشدرباره فائزه هاشمی

خانواده فائزه هاشمی

فائزه هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی و عفت مرعشی بود. این زوج پنج فرزند داشتند که به ترتیب فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر هستند. فائزه هاشمی در سال ۱۳۵۷ زمانی که ۱۶ ساله بود با دکتر حمید لاهوتی فرزند حسن لاهوتی، که پزشک بود ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند بود، مونا لاهوتی که رد سال ۱۳۶۲ به دنیا آمد و حسن که لاهوتی که متولد ۱۳۶۶ می باشد. با وجودی که حمید لاهوتی همسر فائزه هاشمی در محیطی کاملا سیاسی بزرگ شد اما بسیار کمتر به سیاست علاقه نشان داد و در این عرصه حاضر شد به همین دلیل در رسانه های دیده نمی شد. سعید لاهوتی برادر حمید لاهوتی نیز همسر خواهر بزرگتر فائزه هاشمی؛ فاطمه هاشمی است. 

تحصیلات فائزه هاشمی

فائزه هاشمی دو مدرک لیسانس در رشته های مدیریت از دانشگاه الزهرا و رشته علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است. بعد از کسب این لیسانس ها او برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه بیرمنگام انگلستان رفت و توانست دو مدرک در رشته های حقوق بشر و حقوق بین الملل دریافت کند. 

فائزه هاشمی تحصیلات خود را در دانشگاه بیرمنگام تا مقطع دکتری نیز ادامه داد اما به دلایلی بعد از دو سال تحصیل در این مقطع به تهران برگشت و درنهایت مدرک دکتری خود را در رشته حقوق بشر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دریافت کرد. فائزه هاشمی برای مدتی در سمت استاد دانشگاه آزاد واحد پردیس بود همچنین یکی از اعضای مهم هیئت علمی این دانشگاه نیز محسوب می شد. 

مراسک تدفین اکبر هاشمی رفسنجانی پدر فائزه هاشمیفائزه هاشمی سیاستمدار ایرانی در مراسم تدفین پدرش

فعالیت‌های فائزه هاشمی

فعالیت سیاسی:

از بین دختران اکبر هاشمی رفسنجانی، تنها دختری که راه پدر را ادامه داد و وارد عرصه سیاست شد؛ فائزه هاشمی بود. او از دیدگاه مردم، چهره ای اصلاح طلب بود که توانست در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی موفق شود، درنتیجه نماینده دوم تهران شد و به مجلس راه پیدا کرد. فائزه هاشمی درباره فعالیت های خود در مجلس پنجم اینگونه عنوان می کند: 

فعالیت‌های من در مجلس سه بعد داشت؛ مسائل روز جامعه، (به خصوص مسائل سیاسی) مسائل مربوط به زنان و مسائل مربوط به ورزش.

شرکت فائزه هاشمی در مجلس ششم موفق نبود که سبب کناره گیری اش از فعالیت های سیاسی شد. فائزه هاشمی همچنین رئیس شاخه زنان حزب کارگزاران سازندگی ایران نیز می باشد. 

فعالیت ورزشی:

فائزه هاشمی از سال ۱۳۶۹ فدراسیون اسلامی ورزش زنان را تحت پوشش خود گرفت. در خرداد ۱۳۹۰ به دفتر وی در ساختمان فدراسیون اسلامی ورزش زنان حمله شد و کمتر از ۲ ماه بعد از این موضوع یعنی در مرداد ۱۳۹۰ این فدراسیون به دنبال عدم اختصاص بودجه کافی از سمت سازمان تربیت بدنی، تعطیل شد. 

فدراسیون تحت پوشش فائزه هاشمی، برای برگزاری بازی های اسلامی زنان اقدام کرد و تا زمانی پیشروی کرد که چهارمین دوره بازی های اسلامی زنان در تهران برپا شد. پرتیراژترین نشریه اقلیت‌ها در کشور انگلستان به نام مسلم نیوز، برای ارتقا جایگاه مسلمانان مقیم انگلستان از سال ۲۰۰۰ جوایزی را با نام مسلمانان پیشگام در حیطه‌های روابط عمومی، بهداشت و سلامت، توسعه و ارتباطات، تحصیلات، فرهنگ، اقتصاد و رسانه‌ها، به اجرا گذاشت، که جایزه شایستگی در حوزه ورزش را، به نام «جایزه فائزه هاشمی» نامگذاری نمود.

فائزه هاشمی درباره این جایزه عنوان می کند: 

علت این انتخاب ابتکار تأسیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان و راه اندازی مسابقات زنان مسلمان در جهان توسط من است. به همین منظور من به عنوان رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان برای شرکت در دهمین مراسم جایزه مسلم نیوز و اهدا جایزه فائزه هاشمی در حوزه ورزش به منتخب آن، در روز ۲۴ اسفندماه ۱۳۸۸ در این مراسم حاضر شدم. حبیب کولو توره کاپیتان باشگاه فوتبال منچستر سیتی و بازیکن تیم ملی ساحل عاج، برنده امسال این جایزه بود که در سفرم به انگلیس جایزه را اهدا کردم.

فعالیت مطبوعاتی:

فائزه هاشمی اولین روزنامه مربوط به زنان جمهوری اسلامی را در سال ۱۳۷۷ به نام روزنامه زن منتشر کرد و به عنوان مدیر و مسئول این حوزه انتخاب شد. روزنامه زن به دنبال اخبار سیاسی و نقد حجاب اسلامی، حمایت از فمنیسم، چاپ کاریکاتوری از آروین، پیرامون دیه زنان و درج خبری درباره فرح پهلوی و... برای اولین بار در بهمن ۱۳۷۷ به مدت ۲ هفته و سپس در ۱۷ فروردین ۱۳۷۸ برای همیشه توقیف شد. 

یکی از مصاحبه های فائزه هاشمی رفسنجانی که در ۱۸ دی ۱۳۹۹ به بهانه چهارمین سالگرد فوت پدرش انجام شد و با واکنش های بسیار زیادی همراه بود، به شرح زیر می باشد: 

«ترامپ را برای ایران ترجیح می‌داد چرا که بخش‌هایی و افرادی خطرناکتر از ترامپ در قلدری و عدم پایبندی به اصول و قواعد و مقررات با عملکرد و بعضاً سیاست‌های نادرست، کشور را در سراشیبی ناکارآمدی‌ها، سوء مدیریت‌ها، بی‌کفایتی‌ها، دگم اندیشی‌ها و حتی گاهی تا مرز تلاشی پیش برده‌اند، به مطالبات عمومی نه تنها توجهی ندارند، بلکه در خاموش کردن آن از هم سبقت می‌گیرند.»

سخنرانی های فائزه هاشمیفعالیت های فائزه هاشمی

محاکمه و زندان فائزه هاشمی

محاکمه اول:

بعد از تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی با اتهام مصاحبه با سایت روز آنلاین، جلسه دادگاه ایشان در ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ برگزار شد، البته بعد از درخواست استمهال از سمت وکیل فائزه هاشمی به روز ۲۱ شهریور ۱۳۹۰ به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و ریاست قاضی صلواتی با تاخیر روبرو شد. 

بعد از درخواست مجدد وکیل هاشمی برای تدارک دفاع و موافقت دادگاه با این درخواست، جلسه دادگاه ایشان به ۳ دی ۱۳۹۰ افتاد و زمان رسیدگی مجدد تنظیم شد. ایشان بعد از توقیف روزنامه زن و جریانات ناشی از آن در سال های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۲ به دادگاه احضار شد. 

فائزه هاشمی در تاریخ ۳ دی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی، محاکمه غیرعلنی شد.

دوران زندان فائزه هاشمی:

از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، بدون حضور فائزه هاشمی حکم دادگاه در ۱۳ دی ۱۳۹۰ با ریاست قاضی صلواتی به وکیل ایشان ریاحی ابلاغ شد. فائزه هاشمی با حکم دادگاه به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام، به شش ماه حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.

محاکمه دوم فائزه هاشمی:

برای بار دوم فائزه هاشمی در اواخر اسفند ۱۳۹۵ به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد، اتهامات فائزه هاشمی نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی نسبت به قوه قضاییه و سپاه و همچنین سیاه‌نمایی علیه نظام اعلام شد. از جمله شاکیان این پرونده سپاه، قوه قضائیه بودند. 

مصاحبه با فائزه هاشمیماجراهای سیاسی فائزه هاشمی

بازداشت فائزه هاشمی در خیزش سراسری ۱۴۰۱

فائزه هاشمی رفسنجانی در جریان خیزش ۱۴۰۱، در ۵ مهر ۱۴۰۱ به وسیله یک نها امنیتی بازداشت شد. ایشان قبل از اعتراضات عنوان کرده بودند که حکومت برای سرکوب اعتراضات اسم آن را اغتشاش گذاشتند همچنین محتوای جمهوری اسلامی را به عنوان یک نهاد من درآوردی و دیکتاتوری خواند. 

خبرگذاری های وابسته به سپاه پاسداران علت دستگیری فائزه هاشمی را تحریک معترضان به اعتراضات خیابانی در منطقه شرق تهران عنوان کردند. مادر فائزه هاشمی؛ عفت مرعشی، نامه ای به هبر وقت جمهوری اسلامی ارسال کرد و درخواتس داد؛ از بدرفتاری با زندانیان پرهیز کنند. بعد از گذشت یک ماه یعنی در ۱۵ آبان، خانواده فائزه هاشمی توانستند در زندان اوین با وی ملاقات کنند. 

فائزه هاشمی در اولین جلسه دادگاهش در ۹ آذر متهم به «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» شد. 

وکیل فائزه هاشمی عنوان کرد که ایشان به شش ماه حبس تعزیری و به‌عنوان تتمیم مجازات به «پنج سال محرومیت از عضویت و فعالیت در احزاب، گروه‌ها، انجمن‌ها، فضای مجازی و فعالیت رسانه‌ای و مطبوعاتی» محکوم شده است. 

به گزارش یکی از خبرگذاری ها دادگاهی که با ریاست قاضی صلواتی برپا شد، ایشان به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند که البته این خبر بعدها توسط وکیل ایشان تایید شد. 

فائزه هاشمی در زندان اوینبازداشت فائزه هاشمی

زندگی شخصی فائزه هاشمی

فائزه هاشمی در سال ۱۳۵۷ زمانی که ۱۶ ساله بود با حمید لاهوتی اشکوری ازدواج کرد. مدتی شایعاتی مبنی بر جدایی وی از همسرش منتشر شد که وی در مصاحبه ای در سال ۱۳۹۲ آنها را تکذیب کرد. حمید لاهوتی مالکیت شرکت هایی از قبیل پلی‌اتیلن تک سیرجان، اسفنج‌های صنعتی سیرجان و سبک‌ساز بسپار را برعهده دارد. 

فائزه هاشمی و حمید لاهوتی دو فرزند به نام های مونا و حسن دارند که حسن در انگلستان زندگی می کند. او در سال ۱۳۹۰ زمانی که برای مدتی به ایران برگشته بود بازداشت شد. مونا لاهوتی نیز ازدواج کرده است اما اطلاعاتی از همسر ایشان در دسترس نیست. انتشار فایل صوتی گفتگوی تلفنی مونا با نیک‌آهنگ کوثر و افشاگری‌های او در این مکالمه جنجال‌هایی را در پی داشت.

آزادی فائزه هاشمی از زندانآزادی فائزه هاشمی از زندان سیاسی

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش