سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۸ - ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۱۶۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

فرزندان هاشمی بعد از پدر چگونه زندگی می‌کنند؟

خانواده آیت الله هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
وقتی اکبر هاشمی رفسنجانی در آن غروب دلگیر زمستانی در استخر کوشک عمرش به پایان رسید شاید یکی از مهمترین نکاتی که در مورد آن بحث می شد سرنوشت فرزندان آیت الله بود . دختران و پسرانی که بسیار بیشتر از فرزندان سایر مسئولان هم رسانه ای بوده اند و هم سیاسی.

از فائزه تا فاطمه از محسن و یاسر تا مهدی هیچ کدامشان عادت نداشته اند که خود را از نظرها پنهان نگه دارند آنها برای رسانه ها هم همیشه موضوعی جذاب بوده اند . اینکه چطور زندگی می کنند، چگونه فکر می کنند و چه کار می کنند . هر حرفی که می زدند یا هر کاری که می کردند اولین نکته در موردش پاسخ به این سوال بود که آيا نظر پدر هم همین است؟ پدر گاهی سکوت می کرد گاهی حرف های همسو با کارها و حرف های آنها داشت و مواقع بسیار بسیار اندکی هم پیش می آمد که پدر مخالفتش را با آنها بروز می داد.

 

عفت مرعشی ، همسر آیت الله هاشمی در زمان حیات او روابط خانوادگی با فرزندان را اینگونه توصیف کرده بود؛ « جمعه تا جمعه، بچه‌ها برای صرف ناهار می‌آیند. سر میز بعد از خوردن غذا، بحث سیاسی و اجتماعی و خانوادگی شروع می‌شود. تا ساعت هفت بعدازظهر می‌مانند و بعد به خانه‌هایشان می‌روند. همه آنها هم تک‌تک در ایام هفته به من و پدرشان سر می‌زنند بالاخره هم‌اکنون خانواده‌ای با پنج فرزند، پنج عمو و داماد و چندین نوه و نبیره هستیم لذا دایم اطرافمان شلوغ است.»

 

حالا بعد از گذشت چندین ماه از فوت آیت الله نگاهی می کنیم به سرنوشت فرزندان او :

دوران جدید

فاطمه بزرگترین فرزند خانواده رفسنجانی است که در سال ۱۳۳۸ متولد شد. . او نیز مانند خواهر کوچکتر خود عروس خانواده لاهوتی ها شد. تا پیش از درگذشت آیت الله فعالیت های سیاسی او نسبت به سایر فرزندان خانواده هاشمی کمتر بود اما از وقتی پدرش فوت کرد او چهره ای متفاوت را از خود به نمایش گذاشته است . او این روزها در سکوت فائزه از سایر فرزندان اظهارات مهم تری دارد. فاطمه در جریان مراسم پدرش سخنان غیرمنتظره ای هم بیان کرد.

 

او البته بعد از این مراسم هم سخنان حاشیه سازی درباره دولت و روحانی داشت. او که عضو حزب اعتدال و توسعه است هشدارهایی در مورد آینده این حزب داده است .

 

آقای رییس

محسن بزرگ ترین پسر اکبر هاشمی رفسنجانی (بهرمانی)، است. محسن هاشمی در میان فرزندان آیت الله بیشتر نزدیک به ساختارهای رسمی قدرت به نظر می رسد . او مدت ها مدیرعامل مترو بود بعد برای شهردار شدن تلاش کرد که معادلات داخلی شورا مانعی بر سر راه او شد . بعد از درگذشت پدر او وصی شده است . او روایت جالبی دارد از دیدار فرزندان آیت الله با رهبر معظم انقلاب بعد از فوت پدر : «بعد از فوت ابوی نزد مقام معظم رهبری رسیده بودیم و من خدمت ایشان گفتم ما پدر از دست دادیم و برای ما پدری کنید و بچه‌ها هم قول می‌دهند شما را به عنوان پدر بپذیرند و حرف شما را گوش دهند. ایشان گفت اینجور که من می‌دانم اینها حرف پدر خود را هم گوش نمی‌دادند. البته به شوخی گفتند.»

 

هر چه هست او انتظار داشت در شورای شهر جدید تهران با توجه به رایی بالایی که از مردم گرفته شهردار تهران شود اما دوستان کارگزارانی اش محمد علی نجفی را به او ترجیح دادند . محسن حالا رییس شورای شهر است .

 

سکوت سنگین

فائزه هاشمی رفسنجانی متولد ۱۷ دی ۱۳۴۱ دومین دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، مدیرمسئول سابق روزنامه زن، فعال سیاسی، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم، عضو حزب کارگزاران سازندگی و رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان بوده است. او تا پیش از درگذشت آیت الله هاشمی بسیار پرحاشیه بود . حرف های جنجالی می زد و حتی یکبارهم به زندان رفت . او در مورد دوران زندان خود گفته: ««خیلی دوره خوبی بود. با افراد بسیاری از نزدیک آشنا شدم. هر کدام یک تاریخ بودند. تاریخ گویا یک تجربه جدیدی بود. دوره مفیدی برایم بود...»

 

فائزه بعد از درگذشت پدر، دوران بسیار متفاوتی را سپری می کند . شاید هیچ وقت مانند امروز او سکوت نکرده بود .

 

دوران محکومیت

مهدی هاشمی بهرمانی (رفسنجانی) فرزند چهارم اکبر هاشمی رفسنجانی است. مهدی در زمان حیات پدرش در دادگاه محکوم شد. او همچنان دوران محکومیت خود را سپری می کند .هاشمی رفسنجانی طبق گفته خودش تنها یک بار با رهبر انقلاب درباره این پرونده مشورت کرده است. وی در شرح این ماجرا و تنها دیدارش با رهبری می‌گوید:

 

«پس از شنیدن حرف‌های مهدی و اتمام ملاقات، درخواست وقت برای دیدار حضوری با مقام معظم رهبری کردم تا موضوع را با ایشان در میان بگذارم. در جلسه ملاقات با رهبری پس از بازگو کردن آنچه که اتفاق افتاده بود،‌ از ایشان پرسیدم که نظر جنابعالی دراین خصوص چیست که ایشان نیز از من سوال کردند که نظر خود شما چیست؟ بنده عرض کردم برای اینکه فضاسازی نشود و اینگونه القا نکنند که سابقه رفاقت بنده با جنابعالی در رسیدگی به پرونده اثر گذار بوده است، بنده مخالف نگارش نامه هستم که رهبر انقلاب نیز با این نظر موافقت کردند.»

 

او در زمان درگذشت پدرش از زندان به مرخصی آمد و بعد از مدتی برای ادامه دوران محکومیت به زندان بازگشت .

 

منتقد آقای دکتر

یاسر هاشمی کوچک‌ترین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی است. یاسر تا قبل از درگذشت پدر تلاش می کرد تا مانند فايزه و مهدی تحرکاتی نداشته باشد که توجه سیاسیون را به خود جلب کند. او اما بعد از درگذشت پدر و خصوصا تغییر و تحولات در دانشگاه آزاد و دور شدنش از فضای دانشگاه آزاد، تغییراتی در این رویه خود داده است . یاسر نقدهایی به شیوه عملکرد علی اکبر ولایتی داشته است .

 

 

 

 

namehnews.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
درود بر امیر کبیر زمان نام ویادت تا ابد ماندگار است سردار سازندگی امروز جایت خالی است
رحمت خدا بر مدر اعتدال
رحمت خدا بر مدر اعتد...
دوران هاشمی ها رو به افول است . قرار نیست همیشه یک خانواده بتازند پول وقدرت در کنار هم فساد اور است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش