چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۴۴

زندگینامه تهمورث، سومین پادشاه پیشدادی

تهمورث،زندگینامه تهمورث،طهمورثنبرد تهمورث با دیوان بعنوان یکی از نگاره های زیبای شاهنامه شاه تهماسبی بشمار میرود
از شخصیت های اساطیر ایرانی می توان از تهمورث یاد کرد. درواقع تهمورث به عنوان پسر هوشنگ و یکی از پادشاهان سلسله ی پیشدادی شناخته شده است. این پادشاه، وزیر زیرکی داشت که نام آن شهراسپ بود و تهمورث را در کشورداری راهنمایی میکرد. تهمورث، دیوان خط یا همان دبیره( نوشتن و خواندن) را یاد گرفته بود.

چکیده ای از بیوگرافی تهمورث

نام:تهمورث

لقب:زیناوند، دیوبند

فرزند:جمشید

تبار:کیومرثیان

نام پدر:هوشنگ

منصب:پادشاهی

بیوگرافی تهمورث

سومین پادشاه پیشدادی و پسر هوشنگ به نام تهمورث میباشد که به« دیوبند» در شاه نامه شهرت پیدا کرده درحالیکه در اوستا به« زیناوند»( به معنای مسلح)، معروف است.

پادشاهی تهمورث

مبارزه با دیوها و پاک کردن جهان از بدی  ها از اهدافی بود که تهمورث در ابتدای نشستن بر تخت پادشاهی داشت. وزیر این پادشاه،« شَهرَسپ» نام داشت که او موظف به نشان دادن راه نیک به شاه بود و همین امر باعث دوری کردن تهمورث از بدی ها و تبدیل شدنش به یکی از بندگان ممتاز خداوند گردید. تهمورث با فریب دادن شیطان، او را اسیر کند و از وی بمدت سالهای طولانی به عنوان یک چارپا استفاده کرد. برفت اهرمن را به افسون ببست چو بر تیزرو بارگی برنشست

طهمورث پادشاه پیشدادی,بیوگرافی تهمورث,زندگینامه طهمورثتهمورث، دیوها و یاران اهریمن را تحت تسلط خود قرار داده بود

تهمورث، دیوها و یاران اهریمن را تحت تسلط خود قرار داده بود و وقتی که دیوها و یاران اهریمن دیدند که رهبرشان، حقیر شده؛ آشوب بپا کردند. تهمورث مجددا با استفاده از جادو، لشکر زیادی از دیوها را جادو کرد و باقی مانده ی آنها را هم اسیر کرد. دیوهایی که توسط تهمورث اسیر شده بودند به او گفتند که اگر آزاد شوند؛ در قبال این رهایی، هنری را به او می آموزند که تا آن زمان نسبت به آن واقف نبوده است و آن هنر نوشتن بود. تهمورث با مهلت دادن به دیوها، آن ها را تحت فرمان خود درآورد و به این ترتیب دیوها، نگارش ۳۰ نوع خط از پارسی، تازی،چینی، پهلوی،رومی، سغدی و … را به تهمورث یاد دادند.

اهریمن توسط تهمورث به مدت ۳۰ سال اسیر شده بود ولی عاقبت با دادن وعده ای، همسر تهمورث را فریب داد. همسر تهمورث به اهریمن گفت که تهمورث درزمانیکه بر پشت اهریمن در سراشیبی کوه البرز، سوار میشود؛ رعب و وحشت او را فرا می گیرد. از این رو اهریمن از این فرصت، سوء استفاده کرد و تهمورث را در آن جا بر زمین انداخت و او را بلعید.

زندگینامه تهمورث,طهمورث,دوران پادشاهی تهمورثپس از مرگ تهمورث، جمشید جانشین او شد

اهریمن بخاطر لطفی که همسر تهمورث به او کرده بود؛ پاداش هایی را به این زن داد که« کرم ابریشم»، یکی از آنها بود. درواقع او ابریشم بافی را به همسر تهمورث یاد داد. این پاداش بدین دلیل قابل توجه بود که پارچه بافی بعنوان پیشرفت تمدن در جهان باستان شناخته میشد. در ضمن از آموزه های تهمورث می توان به چیدن و رشتن پَشم بُز و بافتن پارچه اشاره کرد؛ که اهریمن به این طریق، هنری همپای تهمورث به همسرش یاد داد.

نبرد تهمورث با دیوان به عنوان یکی از نگاره های زیبای شاهنامه شاه تهماسبی به شمار می رود. تهمورث با گذشت زمان توسط« جمشید»، از شکم اهریمن بیرون کشیده شد و در« استودان» دفن شد.

پس از مرگ تهمورث، جمشید و پسرش بر تخت پادشاهی نشستند. تهمورث طبق گفته ی بعضی از منابع و مورخین نظیر حمد اله مستوفی؛ بنای شهرهای سمنان، الیپی( کرمانشاه)، ساری و قم را انجام داده است.

تهمورث,عکس تهمورث,نبرد تهمورث با دیوانسنگ نگاره تهمورث در کتابخانه کنگره آمریکا

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 22
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش