چکیده ای از بیوگرافی دارا خسرو شاهی
نام:دارا خسرو شاهی
زاده:۷ خرداد ۱۳۴۸
زادگاه:تهران
ملیت:ایرانی
پیشه:بیزینس ایرانی آمریکایی و مدیر عامل اجرایی اوبر و مدیر عامل اجرایی سابق اکسپیدیا
وضعیت تاهل:متاهل
بیوگرافی دارا خسرو شاهی
دارا خسروشاهی در تاریخ ۷ خرداد سال ۱۳۴۸ در تهران دیده به جهان گشود. نام پدر دارا که یکی از کارآفرینان معروف است ، حسن خسروشاهی می باشد. او در ایران، کارخانه های تولیدی بسیاری احداث کرده است. دارا خسرو شاهی که یک خواهر و یک برادر به نام لیلا و اصغر دارد، کوچکترین فرزند خانواده می باشد. والدین دارا خسروشاهی به نام های حسن خسروشاهی و نزهت خسروشاهی، همچنین عمویش حسن و جلیل، همگی از کارآفرینان و بنیان گذاران شرکت سرمایه گذاری البرز و مالک چندین کارخانه تولید دارو( همچون تولید دارو، تولی پرس)، مواد شیمیایی، خوراک، بسته بندی، بازرگانی، و خدماتی در ایران بودند.
مهاجرت دارا خسرو شاهی به همراه خانواده اش به آمریکا
در سال ۱۹۷۸ دارا خسروشاهی با خانواده اش از ایران مهاجرت کردند. خانوادهٔ دارا پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران یعنی در سن ۹ سالگی دارا، به جنوب فرانسه سفر کردند. سپس در ایالت نیویورک ایالات متحده آمریکا به تاریتون رفتند تا به دیگر اعضای خانواده شان بپیوندند. پدرش که پس از مهاجرت، مجبور شده بود برای مراقبت از پدربزرگ بیمارش در سال ۱۳۶۱ به ایران سفر کند، در ایران بمدت شش سال را در زندان بود و مادرش ناچارا در خارج از کشور، سه فرزندش را به تنهایی بزرگ کرد.
تحصیلات دانشگاهی دارا خسرو شاهی
دارا خسروشاهی، مدیر موفق شرکت اکسپدیا برای جراح شدن به پیشنهاد پدرش که شغل پزشکی را بهترین حرفه برایش می دانست، وارد دانشگاه شد. اما او علاقه ای به این رشته نداشت و به همین خاطر رشته پزشکی را پس از مدتی ترک کرد و به تحصیل در رشته مهندسی بیوالکتریک روی آورد. وی در سال ۱۹۹۱ توانست از دانشگاه براون، مدرک کارشناسی خود را دریافت کند.
زندگی شخصی دارا خسرو شاهی
در سال ۲۰۱۲ دارا خسرو شاهی با سیدنی شاپیرو آشنا شد و این زوج در لاس وگاس با هم ازدواج کردند و ثمره ی این ازدواج ۴ فرزند می باشد.
دارا خسرو شاهی درخصوص ازدواجش چنین گفت:من در لاس وگاس در تاریخ ۱۲/۱۲/۱۲ با سیدنی ازدواج کردم. سیدنی فقط یک تیشرت ساده در مراسم عروسیمان پوشیده بود به این معنی که من با وی حتماً خوشحال و خوشبخت خواهم شد.
ورود دارا خسرو شاهی به دنیای بیزنس
او تصمیم گرفت برای ورود به دنیای بیزنس، در شرکت Allen& Company بعنوان کارآموز کار کند. شرکت Allen& Company یک بانک سرمایه گذاری بود. او در این شرکت با مباحثی آشنا شد که از آن ها می توان به مبانی بورس و اوراق بهادار اشاره کرد. او به خوبی موفق شد دانش مالی و سرمایه گذاری قابل قبولی را کسب کند. وقتی که او کارآموز بود، فهمید که حوزه مالی را بسیار دوست دارد ، به همین خاطر ترک تحصیل کرد و تصمیم گرفت تا در حوزه مالی مشغول بکار شود. او تا سال ۱۹۹۵ در Allen& Company کار کرد تا اینکه در آن سال، معاون این شرکت شد. دارا در زمینه ی کار، تلاش فراوانی داشت تا این که با شخصی به نام بری دیلر در سال ۱۹۹۸ آشنا شد. بری دیلر اینک مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت IAC یا« اینتر اکتیو کورپوریشن» است.
میزان هوش بری دیلر در استعدادیابی بسیار بالا بود و وقتی که در سال ۱۹۹۸ متوجه تلاش دارا خسروشاهی و هوش مالی و سرمایه گذاری خوب او در زمینه ی کار شد، تصمیم گرفت تا وی را به اینتر اکتیو کورپوریشن دعوت کند. به محض این که دارا خسرو شاهی به این مجموعه وارد شد به عنوان مدیر اور مالی انتخاب شد و توانست رضایت مدیران این مجموعه را به زودی کسب کند. یکی از مهره های کلیدی مجموعه IAC دارا خسرو شاهی بود که روزانه پیشرفت چشمگیری داشت. یکی از اتفاقات خیلی مهم در سال ۲۰۰۳ در مجموعه IAC این بود که مجموعه IAC توانست کل مجموعه اکسپدیا را بخرد.
Expedia و دارا خسرو شاهی
هنگامی که دارا خسرو شاهی از IAC خارج شد در سال ۲۰۰۵، سلطنت Expedia را برعهده گرفت. وقتی که او مدیریت Expedia را برعهده گرفت، با حضور در سرتاسر جهان به غول ۲۳ میلیارد دلاری تبدیل شد. در سال ۲۰۰۵ درآمد آن ها از ۲.۱ میلیارد دلار به ۸.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ ارتقاء یافت. این پیشرفت دارا موجب شد تا دو سال قبل وقتی که به لطف تشوق های سهام، حقوق و دستمزد او نزدیک به ۹۵ میلیون دلار بود، برای رئیسExpedia، یک بسته دستمزد سپرده شده که بالاترین مدیر اجرایی پردرآمد در S& P 500 بود، فراهم شود. در سال گذشته پاداش وی حدود ۲.۵ میلیون دلار شد.
Expedia در سراسر دنیا حضور خود را گسترش داده است. علاوه بر سایتExpedia.com، این شرکت، سایت های مسافرتی و کرایه ای زیادی دارد که شاملHotels.com، HomeAway، Travelocity، Orbitz و Trivago می باشد. سخنرانی وی در سال ۲۰۱۶ این بود که اکسپدیا در چین از نظر تجارت و درامد عملکرد خوبی داشته است، ولی بعد از رقابت “ایجاد قیمت مخرب” تصمیم گرفت تا از بازار خارج شود. باتوجه به اینکهExpedia امروزه مسافران خارج از کشور چینی را هدف قرار داده است، هنوز فعال است، ولی طبق گفته ی خسروشاهی، این شرکت دیگر بر بازار داخلی متمرکز نیست به علت این که رقبای آن منطقه را به مراتب بهتر می شناسند.
دارا خسروشاهی مدیر عامل اوبر
تصمیم هیأت مدیره شرکت اوبر این بود که دارا خسروشاهی که در ماه ژوئن استعفا داده بود را جایگزین ’تراویس کالانکی’ کند. هیأت مدیره اوبر در ابتدا قصد داشت تا ‘جفری ایملت’( رییس سابق ژنرال الکتریک) را بعنوان مدیر اجرایی برگزیند، ولی وی نتوانست رأی کافی را بدست بیاورد. پیش از این دارا خسرو شاهی به عنوان مدیر مجموعه مسافرتی Expedia بود که خدمات مسافرتی برخط( آن لاین) را ارائه میداد. وی یکی از اعضای هیأت مدیره کمپانی نیویورک تایمز بود. یکی از بزرگ ترين شرکتهای خدمات تاکسیرانی در آمریکا، اوبر نام داشت و در کشورهای مختلف جهان، شعبه های آن فعال هستند. این شرکت با استفاده از تلفن، مسافران را برای انجام سفر به رانندگانش مرتبط می کند. وی مواضعی ضد ترامپ داشت و علیه اظهارت رییس جمهوری آمریکا در ماجرای نژادپرستانه شارلوتزویل موضع گیری کرده است. اوبر پیشگام تجارت تاکسیرانی اینترنتی است و سیستم تاکسی های خودران( بدون راننده) خود را از دو سال قبل در بعضی از شهرهای آمریکا عرضه کرد.
دیدگاه های دارا خسروشاهی
انتقادهای صریح دارا خسروشاهی از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا باعث شده تا مشهور شود. او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا از حامیان مالی هیلاری کلینتون بود.
وی برای ممنوعیت سفر شهروندان شش کشور به آمریکا از منتقدان فرمان ترامپ محسوب میشد. کشور آمریکا به عقیده وی« ملت مهاجران» نامیده میشود.
فعالیت های دیگر دارا خسروشاهی
دارا خسروشاهی عضو هیئت مدیره ی نیویورک تایمز و Fanatics است. او در حوزه ی فروش محصولات ورزشی به عنوان استارتاپ مشغول به فعالیت است. از بنیانگذاران مشهور وب سایت آموزشی code.org در سیلیکون ولی می توان به پسر عمه های خسروشاهی، هادی و علی پروتوی اشاره کرد. آن ها از کودکی با خسروشاهی بزرگ شده اند.
جوایز و افتخارات دارا خسروشاهی
شرکت حسابداری بریتانیایی ارنست اند یانگ در ماه ژوئن ۲۰۱۳، دارا خسروشاهی را بعنوان برنده جایزه کارآفرین سال در شمال غربی اقیانوس آرام معرفی کرد. دارا خسرو شاهی اکنون در« فهرست ایرانیان برجسته آمریکایی» در فهرست وزارت امور خارجه آمريکا قرار دارد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 10
- 4