چکیده ای از بیوگرافی حامد قدوسی
نام:حامد
نام خانوادگی:قدوسی
زاده:۱۳۵۶
زادگاه:ارومیه
تحصیلات:مدرک کارشناسی مهندسی صنایع و کارشناسی ارشد مدیریت
سمت:عضو دپارتمان اقتصاد دانشگاه( موسسه) تکنولوژی استیونس
بیوگرافی حامد قدوسی
حامد قدوسی در سال ۱۳۵۶ در ارومیه دیده به جهان گشود.
تحصیلات حامد قدوسی
حامد قدوسی از مؤسسه مطالعات پیش رفته وین( IHS) موفق به دریافت دیپلم تحصیلات تکمیلی اقتصاد( معادل دوره دو ساله دروس دکترای اقتصاد) شد درحالیکه از دانشگاه صنعتی شریف، مدرک کارشناسی مهندسی صنایع و کارشناسی ارشد مدیریت( MBA) خود را گرفت. او همچنین در مدرسه تحصیلات تکمیلی فاینانس وین( VGSF) توانسته دکترای فاینانس خود را دریافت کند.
فعالیت های حامد قدوسی
حامد قدوسی با سازمان های مختلفی در زمینه ی مشاوره ای و تحقیقاتی بمدت هشت سال مشارکت داشته است که از این سازمان ها می توان به دفتر مرکزی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو) در وین، سازمان مدیریت صنعتی، معاونت توسعه مدیریت شهری شهرداری تهران، دفتر یونیدو در تهران، مرکز کارافرینی شریف و چند شرکت مهندسی مشاور خصوصی اشاره کرد. همچنین به فعالیت در شرکتهای دولتی و خصوصی بعنوان مشاور مستقل در صنایعی مثل آب و فاضلاب، ساختمان، معدن، تجهیزات نفت، حمل و نقل زمینی و دریایی، فن آوری اطلاعات، پیمانکاری صنعتی، الکترونیک، انرژی های نو و سیمان پرداخته است. وی از حوزه اقتصاد شهری، فعالیت روزنامه نگاری در روزنامه همشهری و سایت تهرانشهر را شروع کرد و به فعالیت خود در روزنامه های شرق و دنیای اقتصاد ادامه داد. او از طریق همکاری با هفته نامه تجارت فردا در زمینه موضوعات روز اقتصادی ایران، مقاله و یادداشت هایی را نوشته است.
از زمینه های تحقیقاتی که حامد قدوسی به آن علاقه دارد؛ می توان به مسائل مالی بازارهای انرژی و مواد معدنی، تعامل فاینانس و سازمان صنعتی، اختیار معامله حقیقی، بازی های رأی دادن سهام داران، تعامل بازارهای مالی و اقتصاد کلان اشاره کرد.
رابطه نرخ دلار و بهای نفت
عقیده ی حامد قدوسی در مورد رابطه میان نرخ دلار و بهای نفت، اینست که برای افزایش ارزش برابری دلار در مقابل سایر ارزها دیدگاهی ارائه دهیم و آن را عامل اصلی کاهش قیمت نفت تلقی کنیم تا برای سیاست گذاری اقتصادی کشور با پیامدهای بالقوه رو به رو شویم.
از نظر حامد قدوسی در اقتصاد جهانی، نفت به عنوان مهم ترین کالای خام محسوب میشود که دارای بازار پیچیده ای میباشد وعمدتاً مبادله ی آن از طریق موسسات مالی و غیرمالی عظیم( و نه توسط معامله گران غیرحرفه ای) صورت می گیرد؛ بنابراین در بازار نفت، اثرات روانی و موجهای قیمتی مشاهده شده در بازارهایی مثل سهام و طلا، قابل مشاهده نیست ولی نه این که بازارهای مالی بر روی بازار کالاهای خام، بدون تأثير است.
وضعیت بازارهای دارایی، تأثير به سزایی در بازار نفت بر ترازنامه موسسات مبادله گر و درجه فعالیت آن ها دارد و گاهی وقت ها سطح تلاطم ها و میزان خرید و فروش در بازار نفت را به صورت غیرمستقیم تغيير میدهد، ولی این نوع تاثیرها بر روی سطح قیمت های نفت خام( خصوصاً در افق زمانی میان مدت و بلندمدت) مؤثر است. علاوهبراین ، تفاوتی در درجه ی آينده نگری سهام و طلا که به عنوان یک دارایی دائمی بشمار می رود، با نفت خام که به عنوان یک ماده خام مصرفی ولی با قابلیت ذخیره سازی در کوتاه مدت است وجود دارد.
تعيين قیمت لحظه ای نفت در کوتاه مدت و میان مدت از طریق متغیرهای بخش حقیقی( عرضه و تقاضای فیزیکی آن) صورت می گیرد. اگر بازار حس کند که در زمان آينده، میزان تقاضای نفت بالا( یا پائین) است؛ قیمت های فعلی هم واکنشی نسبت به این انتظارات نشان می دهند؛ ولی این واکنش هم از طرفی از کانال خرید و ذخیره سازی نفت خام است و موجب تحمیل عرضه و تقاضای فیزیکی بر قیمت بازار میشود.
تحلیل رابطه بین نرخ دلار و قیمت نفت خام از نظر حامد قدوسی، اهمیت به سزایی دارد. وی معتقد است که بین قیمت نفت و دلار، رابطه همبستگی منفی وجود دارد و همین رابطه بین سوداگران بازارهای مالی به عنوان یک مشاهده نسبتاً رایج محسوب میشود؛ که برای تأثير این همبستگی آماری در کار سیاست گذاری، باید مکانیسم های اقتصادی نیز تحلیل شود.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 19
- 5