چکیدهای از زندگینامه کارلوس اسلیم
نام اصلی:کارلوس اسلیم هلو
کارآفرین، سرمایهدار مکزیکی لبنانیتبار
تولد: ۱۹۴۰ م،مکزیکوسیتی
ملیت: مکزیک
همسر: سُمیه جمایل
مالک گروپو کارسو، آمریکا موویل،تلسل
کارلوس اسلیم هلو، دومین مرد ثروتمند جهان است. این تاجر و سرمایهگذار مکزیکی با ۶۰ میلیارد دلار سرمایه خالص، یکی از موفقترین مردان جهان در حوزه تجارت و بازرگانی است. با برخی از خصوصیات و عقاید او درباره کسب و کار و تجارت آشنا شوید.
ضربالمثل معروفی وجود دارد که میگوید:«محال است وارد مکزیک شوید و هر لحظه، پولتان به جیب اسلیم نریزد».این ضربالمثل تا حد زیادی واقعیت دارد زیرا اغلب خدمات و مسائل روزمره در مکزیک بهگونهای با سرمایههای کارلوس اسلیم به وجود آمدهاند. مثلا ۹۲ درصد خطوط تلفن مکزیک متعلق به اوست. مردم اغلب مایحتاج زندگی خود را از فروشگاههای زنجیرهای او میخرند یا برای صرف غذا در مکزیک به یکی از ۱۸۰ رستوران زنجیرهای او میروند. او هم لاستیک ماشینهای مکزیکیها را تامین میکند و هم بزرگترین پیمانکار راهسازی است. مردم از بانکهای او وام میگیرند. کارلوس اسلیم قهوه مکزیک را نیز تامین میکند.
کارلوس اسلیم با همه سرمایه و قدرتی که دارد، به صرفهجویی مشهور است. همیشه میتوان او را با ساعت پلاستیکی ارزانقیمتش شناخت. او این صرفهجویی را به کار خود هم انتقال داده و همه شرکتها و کارخانههایش، بسیار ساده و معمولیاند. مثلا یکی از بزرگترین شرکتهای خدمات تلفن او که سالانه میلیونها دلار از آن درآمد دارد، در محل کارخانه لاستیکسازیاش قرار دارد.
اسلیم میگوید: «در زمان شکوفایی اقتصادی به ریاضت ادامه دهید، این امر به پیشرفت شرکت شتاب میبخشد.این کار باعث میشود تا در زمان بحران، جلوی نیاز شدید برای تغییرات گرفته شود».
چنگیز خان مغول شخصیت محبوب کارلوس اسلیم است. او هر شب تا پاسی از شب بیدار میماند و کتابهای تاریخی میخواند. شیوه قدرت گرفتن و سیاستهای اقتصادی او، فرق چندانی با روش چنگیز ندارد. هر دو آرام آرام حمله میکنند و ناگهان همه چیز را فتح میکنند. بسیاری از اقتصاددانان مکزیک با این شیوه کارلوس اسلیم مخالفند و انحصارطلبی او را سم مهلکی برای اقتصاد مکزیک میدانند.
اسلیم همیشه اصرار دارد خود را فردی غیر سیاسی معرفی کند اما به هر حال قدرت مالیاش باعث میشود حتی رئیسجمهور امریکا نیز گاه به گاه به او سر بزند. البته یکی از میهمانان مشهور و محبوب او، گابریل گارسیا مارکز است.
کارلوس اسلیم، مجموعه اقتصادی خود را با سه پسر و یک فرزندخواندهاش اداره میکند و همواره بخشی از درآمدهایش را به امور خیریه اختصاص میدهد. او در سال ۲۰۰۶، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به موسسههای خیریه کمک کرد، ۹۵ هزار دوچرخه برای کودکان فقیر خرید، کمک کرد تا ۷۰۰ هزار عینک برای محصلین خریده شود و به ۱۵۰ هزار دانشجو، یاری رساند. او در نظر دارد در ۴ سال آینده حدود ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه خود را به سیستم بهداشت و درمان مکزیک و همچنین پیشرفت آموزش و پرورش اختصاص دهد.
کارلوس اسلیم درباره اصول موفقیت شرکتهایش میگوید: «ساختارها و سازمانهای ساده با حداقل سلسلهمراتب اداری، توسعه فردی و آموزش درونسازمانی برای مدیران، انعطافپذیری و تصمیمگیری آنی، کار کردن با مزایای شرکتهای کوچک، ساختارسازی دوباره و به وجود آوردن شرکتهای واحد از پایههای موفقیت است. همیشه به یاد داشته باشید شرکتهایی که در سختی زندگی میکنند قویترند و و در شرایط سخت، افراد آن بهتر میتوانند با مشکلات روبهرو شوند».
او در سال ۹۴ نامهای به جوانان نوشت که توصیههای فراوانی داشت. کارلوس اسلیم درباره موفقیت گفت: «موفقیت این نیست که شما کاری را خوب یا حتی خیلی خوب انجام دهید و از دیگران تایید بگیرید. موفقیت یک عقیده بیرونی نیست، یک احساس درونی از خوب بودن است. موفقیت، تعادل روح است و قطعا به احساساتی مانند عشق، خانواده، دوستی، اصالت و راستی نیاز دارد».
- 26
- 6