چکیده ای از بیوگرافی الیزابت هولمز:
نام کامل: الیزابت آنه هولمز
تاریخ تولد: ۳ فوریه ۱۹۸۴
محل تولد: واشینگتن، دی.سی، ایالات متحده
ملیت: آمریکایی
حرفه: موسس شرکت ترانوس
تحصیلات: دانشجوی انصرافی، دانشگاه استنفورد
شروع فعالیت: سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸
بیوگرافی الیزابت هولمز:
الیزابت آنه هولمز در ۳ فوریه ۱۹۸۴ در واشنگتن دی سی ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. او حاصل ازدواج کریستین راسموس هولموز چهارم و نوئل داوست می باشد. پدرش کارمند دولت آمریکا، چین و آفریقا بود و فعالیت های تجاری وی سبب شد تا الیزابت از همان سنین کودکی شروع به آموختن زبان ماندارین کند که از اصلی ترین زبان های چینی است.
دوران کودکی الیزابت هولمز:
براساس آنچه خود الیزابت اعلام کرده است از همان کودکی معمولی نبود و در دفترچه اش طراحی از ماشین، در هفت سالگی به چشم می خورده است. در سن ۹ سالگی به دنبال شغل تجاری پدرش به منطقه هیستون در تگزاس مهاجرت کردند و الیزابت همراه با برادر کوچک تر خودش کریستین پنجم به هیستون رفت.
اطرافیان الیزابت می گویند زمانی که به ۹ سالگی رسیده بود به هم آشنایان می گفته می خواهد در بزرگسالی میلیاردر شود. نزدیکیان هولمز هم این حرف را کاملا جدی همراه با عزمی جدی می دانستند. در طول دوران دبیرستان اخلاق حرفه ای خود را شکل داد و شب ها تا دیروقت به مطالعه می پرداخت.
الیزابت خیلی سریع اولین کسب و کار خود را راه اندازی کرد و کامپایلرهای زبان برنامهنویسی سیپلاسپلاس می فروخت. پدربزرگ الیزابت جراح بود همین موضوع الگویی برای وی شد تا به رشته پزشکی برود و خیلی سریع متوجه شد که از سوزن می ترسد. بعدها اعلام کرد همین ترس الهام بخش او برای تاسیس ترانوس بوده است.
ورود الیزابت هولمز به دانشگاه:
هولمز درنهیات تحصیلات خودر ا در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه اسنتفورد آغاز کرد و بعد از سال نخست دانشگاه برای کارآموزی به موسسه ژنوم سنگاپور رفت. یکی از دلایلی که سبب کسب این کار توسط الیزابت شد، تسلط وی به زبان چینی ماندارین بوده است.
تاسیس شرکت اولیه الیزابت هولمز:
در سال دوم دانشگاهش به چنینگ رابرتسون که یکی از استادید دانشگاهش بود پیشنهاد تاسیس شرکت را داد. درنهایت با تشویق استادش شرکت Real-Time Cures را پایه گذاری کرد که بعدها اسم آن را به ترانوس تغییر داد.
الیزابت خیلی سریع توانست پتنت یک دستگاه پزشکی را برای بررسی آنالیت و تحویل دارو به ثبت رساند، این دستگاه پوشیدنی برای تجویز دارو، ارزیابی خون بیمار و تنظیم دوز دارو مطابق با نیاز طراحی شده بود.
الیزابت ترم بعدی دانشگاه را شرکت نکرد و از استنفورد انصراف داد و در زیرزمین خانه دانشگاهی اش روی شرکت ترانوس تمرکز کرد. مدل تجاری کسب و کار وی براساس ارائه راهکار جهت آزمایشهای پزشکی با یک فناوری انحصاری بود که می توانست از طریق یک سوزن کوچک به انگشت و مقداری خون اطلاعات موردنیاز را بیان کند.
هولمز ادعا می کرد آزمایش می تواند بیماری هایی از قبیل سرطان یا کسترول بالا را تشخیص دهد.
صعود ترانوس:
الیزابت هولمز جذب سرمایه گذار را آغاز کرد و از چهره های مشهوری مانند لری الیسون که بنیانگذار اوراکل بود کمک گرفت. ترانوس توانست بیشتر از ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه کسب کند. وی به سرمایه گذاران اعلام کرده بود که درصورتی پول آنها قبول می کند که اجباری برای تفسیر فناوری ترانوس نباشد، علاوه بر این می خواست خودش حرف اول و آخر را در شرکت بزند.
محرمانگی به تمامی قسمت های ترانوس منتقل شد، وی خیلی سریع سه نفر از کارمندان شرکت خود را به اتهام استفاده نادرست از اسرار تجاری ترانوس راهی دادگاه کرد. این رویکرد مدیریتی الیزابت با الهام از استیو جابز شکل گرفته بود به طوری که حتی لباس های یقه اسکی مشکی هم می پوشید.
هیئت مدیره ترانوس در سال ۲۰۰۸ تصمیم گرفت الیزات هولمز را از مدیرعاملی کنار گذاشته و شخص باتجربه تری را جایگزین وی کند، البته الیزابت در یک جلسه دوساعته حاضران را متقاعد کرد که همچنان خودش کنترل شرکت را برعهده داشته باشد.
با ادامه جذب میلیون ها دلار سرمایه دیگر، الیزابت توجه رسانه ها را به خود جلب کرد و به تدریج در میان مردم شناخته شد. تصویر او بر روی مجله فورچون و فوربز چاپ شد، همچنین سخنرانی های تدتاک انجام می داد و حتی با بیل کلینتون و جک ما نیز هم صحبت شد.
ترانوس خیلی سریع شروع به بستن قراردادهای بیرونی کرد، Captial Blue Cross و Cleveland Clinic از این شرکت خواستند تا تستهای خود را به بیماران آنها ارائه کند همچنین Walgreens با قراردادی اعلام کرد که قصد دارد در فروشگاه های خود مرکز تست ترانوس داشته باشد.
در این بازه زمانی الیزابت هولمز به عنوان جوانترین زن میلیاردر خودساخته در جهان شناخته می شد که ثروت شخصی اش برابر با ۴/۵ میلیارد دلار تخمین زده می شد، وسواس الیزابت دررابطه با امنیت همچنان ادامه داشت و از همه بازدیدکنندگان ترانوس می خواست قرارداد عدم افشا را امضا کنند، همچنین در بازه زمانی حضور آنها باید یک ماموز حراست همراه آنها حرکت می کرد. وی برای خوش هم بادیگارد استخدام کرده و شیشه اتاق خود را ضدگلوله ساخته بود.
سقوط ترانوس:
با پیشرفت های رزوافزون ترانوس سوالاتی در رابطه با فناوری این شرکت شکل گرفت. دانشمند ارشد ترانوس ایان گیبنز که یکی از اولین کارمندان این شرکت هم بود به الیزابت اعلام کرد دستگاه تست هنوز برای عرضه عمومی آماده نیست و دقت کافی ندارد. سایر دانشمندان خارجی هم نگرانی هایی دررابطه با ترانوس اعلام کرده بودند.
تحقیقات سازمان غذا و داروی امریکا در اوت ۲۰۱۵ دررابطه با ترانوس آغاز شد و رگولاتورهای دولتی هم بیدقتیهای بزرگی را در تستهای در حال انجام این شرکت روی بیماران پیدا کردند. نتیجه بررسی های روزنامه وال استریت ژورنال در ماه اکتبر همان سال منتشر شد که نشان دهنده مشکلات فناوری ترانوس بودند، همین موضوعات مسیر سقوط ترانوس را آغاز کردند.
جانی کریرو خبرنگار روزنانه وال استریت متوجه شده بود که دستگاه آزمایش خون ترانوس که به ادیسون معروف بود نمی تواند نتایج دقیقی را بیان کند، به همین دلیل این شرکت جواب نمونههای آزمایش را از طریق همان سازوکارهای سنتی به دست میآورد.
بعد از این ماجرا الیزابت هولمز در شبکه CNBC حاضر شد تا خود از شرکتش دفاع کند، وی مدعی شد که دنبال تغییر دنیا بوده است و همین موضوع سبب شده که به ترانوس حمله کنند.
علاوه بر سازمان غذا و داروی آمریکا، در سال ۲۰۱۶ مرکز خدمات درمانی آمریکا و کمیسیون بورس و اوراق بهادار، تحقیقاتی را درخصوص این شرکت آغاز کردند. در ماه ژوئیه همان سال هولمز برای دو سال از فعالیت در آزمایش های پزشکی محروم شد و در اکتبر همان سال عملیاتهای آزمایشگاه و مراکز بهداشت ترانوس متوقف شدند.
آغاز پیگردهای قضایی:
در مارس ۲۰۱۸ ترانوس، الیزابت هولمز همراه با همسرش سانی بالوانی که مدیر ارشد عملیات و فرد شماره دو شرکت بودند، از طرف کمیسیون بورس و اوراق بهادار به کلاهبرداری متهم شدند. هولمز قبول کرد که کنترل امور مالی و تصمیم گیری در شرکت را واگذار کند. او ۵۰۰ هزار دلار جریمه پرداخت کرد و ۱۸/۹ میلیون دلار سهم خود را در ترانوس پس داد.
با وجود این تغییرات الیزابت هولمز همچنان مدیرعامل ترانوس باقی ماند زیرا این شرکت خصوصی بود. الیزابت در نامه به سرمایه گذاران از آنها پول بیشتری طلب کرد تا بتواند ترانوس را نجات دهد. در ماه ژوئن ۲۰۱۸، اعلام شد که هولمز سمت مدیرعاملی را ترک میکند.
در همان روز وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد هیئتمنصفه فدرال، الیزابت هولمز و سانی بالوانی را به ۹ فقره کلاهبرداری غیرمستقیم، ۲ فقره توطئه چینی برای کلاه برداری متهم کرد. ترانوس در ماه سپتامبر همان سال در ایمیلی به سهامداران خود خبر داد که در حال تعطیلشدن است.
الیزابت هولمز علاوه بر پرونده های کیفری، شکایت های مدنی را نیز در پرونده خود داشت، به عنوان مثال یکی از بیماران ترانوس به اتهام بی دقتی در آزمایش های خون این شرکت از آنها شکایت کرده بود. با این حال، در ماه فوریه ۲۰۲۰، یک قاضی در حکمی برخی از اتهامات علیه این کارآفرین آمریکایی را رد کرد چون مدعی بود که بیماران از بابت اقدامات او دچار زیان مالی نشدهاند.
زمانی که همه گیری ویروس کرونا اتفاق افتاد و درخصوص برگزاری جلسات غیرحضوری محدودیت درنظر گرفتند، روند بررسی پرونده و دادگاه هولمز ابتدا به اکتبر ۲۰۲۰ و بعد به مارس ۲۰۲۱ موکول شود. الیزابت هولمز یک مربته هم به دلیل بارداری درخواست کرد تا دادگاهش تا ۳۱ اوت به تعویق بیوفتد.
پذیرش خطاها توسط الیزابت هولمز:
الیزابت هولمز در دادگاه ادعا کرد که بالوانی از وی استفاده احساسی و جنسی کرده است. او اعلام کرد که همسر سابقش مسئول تنظیم برنامه ها بوده و حتی بر روی برنامه غذایی الیزابت هم کنترل داشته است. وی اذعان کرد که لوگوی چند شرکت دارویی بدون هیچ گزارشی به ترانوس اضافه شدند. همین مسئله سبب شد برخی از سرمایه گذاران تصور کنند که فناوری ترانوس موردتایید این شرکت ها قرار گرفته است.
پرونده هولمز درنهایت به هیئت منصفه ای متشکل از ۸ مرد و ۴ زن سپرده شد. آنها بنیانگذار ترانوس را بهخاطر یک فقره توطئهچینی برای کلاهبرداری از سرمایهگذاران و چهار فقره کلاهبرداری غیرمستقیم گناهکار شناختند. در چهار فقره اتهام دیگر الیزابت هولمز تبرئه شد و هیئتمنصفه نتوانست درباره سه اتهام دیگر به توافق نظر برسد.
با فاصله کوتاهی از این ماجرا شبکه آمریکایی Hulu سریالی براساس داستان هولمز و ترانوس اماده کرد و نام آن را The Dropout گذاشت.
از زمان اعلام رای هیئت منصفه، الیزابت هولمز تلاش بسیار زیادی کرد تا درخواست تجدیدنظر خود را به کرسی بنشاند یا دادگاه دیگری برای وی برگزار شود اما درنهایت همه ای تلاش ها چیزی نبود و در تاریخ ۱۸ نوامبر امسال اعلام شد که هولمز باید ۱۳۵ ماه را در زندان به سر ببرد.
الیزابت هولمز باید از تاریخ ۲۷ آوریل ۲۰۲۳ معادل ۷ ادریبهشت ۱۴۰۲ به زندان برود.
ازدواج الیزابت هولمز:
براساس گزارشات به دست آمده الیزابت هولمز در اوایل سال ۲۰۱۹ با ویلیام بیلی ایوانز نامز کرد و بعد از چند ماه با برگزاری یک مراسم خصوصی با همدیگر ازدواج کردند. به دنبال این موضوع، پرونده بالوانی و الیزابت از همدیگر جدا شد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 13
- 1