چکیده بیوگرافی جاوید کریم
نام کامل: جاوید کریم
تاریخ تولد: ۲۸ اکتبر ۱۹۷۹
محل تولد: مرسبورگ، جمهوری دمکراتیک آلمان
محل زندگی: ایالات متحده آمریکا
حرفه: کارآفرین، بنیانگذار یوتیوب
تحصیلات: فوق لیسانس علوم کامپیوتر را از دانشگاه استنفورد
بیوگرافی جاوید کریم
جاوید کریم Jawed Karim در ۲۸ اکتبر ۱۹۷۹ در مرسبورگ ، شهری در آن زمان متعلق به کمونیست آلمان شرقی بود به دنیا آمد. پدرش؛ نعیمول، اصالتا بنگلادشی است، در حالی که مادرش؛ کریستین، اصالت آلمانی دارد. هر دوی والدین کریم به عنوان محقق علمی فعالیت داشتند، پدر او یک محقق مشهور از بنگلادش است و مادرش دانشمند بیوشیمی آلمانی که با دانشگاه مینهسوتا به عنوان استاد محقق بیوشیمی همکاری میکند، البته باید اشاره کرد؛ جزئیات دقیق کار حرفه ای آنها با جابجایی خانواده در طول سال ها تغییر کرده است.
در اوایل دهه ۱۹۸۰ ؛خانواده کریم جاوید با بیگانه هراسی قابل توجهی در آلمان شرقی مواجه شدند، زیرا نعیم الکریم یک آلمانی اصیل نبود. به همین دلیل، پدر کریم همراه با همسر و فرزندش، از مرز به آلمان غربی فرار کردند و سرانجام در شهر نئوس مستقر شدند.
علیرغم امید به زندگی بهتر در آلمان غربی و فروپاشی دیوار برلین در سال ۱۹۸۹، نعیم کریم همچنان در معرض رفتار بیگانه هراسانه در نئوس قرار داشت تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۹۲، تصمیم گرفتند همراه با خانواده آلمان را کاملاً ترک کنند و به ایالات متحده مهاجرت کردند.
خانواده کریم تصمیم گرفتند در سنت پل، مینه سوتا مستقر شوند. در آنجا، هر دو والدین جاوید کریم وارد مشاغل علمی پرارزش شدند - پدرش به عنوان شیمیدان در شرکت بین المللی تولیدی ۳M و مادرش به عنوان دانشیار پژوهشی در گروه بیوشیمی، زیست شناسی مولکولی و بیوفیزیک دانشگاه مینه سوتا فعالیت خود را شروع کردند.
مادر جاوید کریم در تحقیقات مربوط به بیماری قلبی تخصص دارد، در حالی که نعیم کریم در آوریل ۲۰۲۰ رسماً از سمت خود در ۳M بازنشسته شد.
تحصیلات جاوید کریم
در سال پس از نقل مکان خانواده کریم به سنت پل، جاوید در دبیرستان سنت پل مرکزی ثبت نام کرد و در نهایت در سال ۱۹۹۷ با معدل ممتاز از آنجا فارغ التحصیل شد.
زمانی که جاوید کریم سخنرانی آغازین خود را در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه ایلینویز انجام می داد، هنوز تحصیل خود را در دبیرستان به اتمام نرسانده بود. دانشجویان این دانشگاه توانسته بودند مرورگر محبوب وب جهانی به نام Mosaic را بسازند و با توجه به اینکه ایلینوی از مینهسوتا چندان دور نبود، او با تصمیمی قاطعانه برای ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر به دانشگاه درخواست داد.
بعد از مدتی دانشگاه به وی پیام داد که دپارتمان علوم کامپیوتر پر شده است و پیشنهاد شد تا رشته مهندسی سرامیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. جاوید کریم از این موضوع چندان راضی نبود و درخواست خود را برای بررسی مجدد ارسال کرد. تلاش های وی برای عضویت در دانشگاه ایلینویز جواب داد و وی بعد از مدتی کوتاه وارد بخش علوم کامپیوتر دانشگاه مدنظر خود شد.
کار در پی پال
زمانی که جاوید کریم به تحصیل در دانشگاه ایلینویز مشغول بود، نامه ای از سمت پی پال دریافت کرد که به ایشان پیشنهاد کار در این شرکت را می داد. در آن زمان پی پال مانند امروز شناخته شده نبود و اعضای آن معروفیت امروزی را نداشتند و تنها دو سال از تاسیس این شرکت می گذشت.
پیش از پیشنهاد پی پال، کریم جاوید مدتی در Silicon Graphics کارآموزی کرده بود و به نظر می رسید فعالیت او در این شرکت کامپیوتری به قدری سروصدا داشته است که موجب درخواست پی پال به این مهندس تازه کار شود. جاوید کریم می دانست که اگر پیشنهاد پی پال را قبول کند مجبور می شود تحصیلات عالیه را ترک کند، اما درنهایت با توافق دانشگاه مبنی بر دورکاری وی، پیشنهاد این شرکت کامپیوتری را قبول کرد.
تصمیم کریم برای شروع کار در پی پال تصمیمی سرنوشت ساز بود. در آنجا بود که در سال ۲۰۰۲، استیو چن و چاد هرلی را ملاقات کرد - دو مردی که با آنها یوتیوب را تأسیس کردند.
ایده پردازی و راه اندازی یوتیوب
قبل از ملاقات با جاوید کریم، چن و هرلی قبلاً در پی پال همکار بودند. این دو نفر مدتی را در رویای راهی برای آپلود ویدیوها در اینترنت صرف کرده بودند. با توجه به اینکه ما اکنون در عصر رسانههای اجتماعی زندگی میکنیم و سایتهایی مانند اینستاگرام و فیسبوک آپلود انواع محتوا را برای میلیاردها کاربر به بازی کودکانه تبدیل میکنند، ممکن است تصور اینکه چنین چیزی درست باشد دشوار باشد. با این حال، اینترنت اوایل دهه ۲۰۰۰، مکان بسیار متفاوتی با آنچه امروز هست، بود.
سایتهایی مانند فلیکر میتوانند به اندازه کافی برای کسانی که میخواهند عکسها را به اشتراک بگذارند، پاسخگو باشند و این موضوع برای آپلود ویدیو کار سختتری محسوب می شد. در آن روزها، برای پخش ویدیوهایی که در اینترنت پیدا می کردید، نیاز به نصب یک پخش کننده ویدیو داشتید و هر پخش کننده ویدیویی نمی توانست هر ویدیویی را پخش کند. پخش کننده ویدیوی شما باید با ویدیویی که می خواهید پخش کنید سازگار باشد.
از آنجایی که افکار و آرزوهای این سه نفر به این شکل به هم نزدیک شده بود، قابل پیش بینی بود که برای رسیدن به مقصدی مشترک شراکت را آغاز کنند. باوجودی که جاوید کریم مدتی کوتاه در پی پال مشغول به کار بود اما توانایی های خود را پیش از این به اثبات رسانده بود. وی توانست سیستم شناسایی اینترنتی ضد کلاهبرداری بیدرنگ PayPal را طراحی کند که نه تنها برای پی پال بلکه برای تمام پردازش های آنلاین یه سکوی جهش محسوب می شد. از طرفی چن هم یک کدنویس ماهر بود و این سه نفر می توانستند در ایده پردازش و اشتراک گذاری ویدیو عالی عمل کنند.
یوتیوب در ۲۳ آوریل ۲۰۰۵ راه اندازی شد و جاوید کریم اولین فردی بود که ویدیوی باغ وحش خود را در آن بارگزاری کرد. همانطور که می توان تصور کرد، راه اندازی سایت کار دشواری بود و برای جذب کاربران و ایجاد یک هویت منسجم باید تلاش های بسیاری می شد. در ابتدا، ویدیوهایی کاملاً تصادفی به کاربران پیشنهاد می شد اما در نهایت، اتفاقی شروع شد که هم غیرمنتظره و هم زیبا بود؛ خود کاربران یوتیوب، از طریق محتوایشان، شروع به ارائه هویت سایتی کردند که این سه نفر به شدت به آن نیاز داشت.
از سرمایه گذاری در یوتیوب تا فروش آن
مدت کوتاهی پس از آن، سایت رشد کرد و هم کاربران و هم سرمایهگذاری خطرپذیر را جذب کرد. در این لحظه، ارتباط جاوید، چن، و هرلی با اعضای پی پال بسیار ارزشمند بود، زیرا آنها توانستند در یک سرمایه گذاری از سمت پی پال ۱۱.۵ میلیون دلار برای سایت خود جذب داشته باشند.
رشد انفجاری یوتیوب از سال ۲۰۰۶، آغاز شد و توجه بازیکنان بزرگ در دنیای فناوری - به ویژه گوگل - این شبکه جلب شد. در واقع، در ۹ اکتبر ۲۰۰۶، گوگل یوتیوب را از جاوید کرم، چن و هرلی به ارزش ۱.۶۵ میلیارد دلار از سهام گوگل خریداری کرد.
از مجموع این مبلغ، کریم ۱۳۷۴۴۳ سهم گوگل را دریافت کرد که در آن زمان حدود ۶۴ میلیون دلار ارزش داشت. این به طور قابل توجهی کمتر از پرداخت هایی است که چن و هرلی دریافت کردند.
سایر فعالیت های جاوید کریم
همانطور که گفته شد، نقش جاوید کریم در تأسیس و توسعه یوتیوب، اگرچه کاملاً قابل مشاهده است، اما در ابتدا علاقه زیادی به استفاده از آن نداشت. در عوض، جاوید کریم تصمیم گرفت برای ادامه تحصیل در رشته علوم کامپیوتر به دانشگاه استنفورد برود در حالی که دو همکارش کارهای روزمره سایت را بر عهده داشتند. کریم در سال ۲۰۰۶ مدرک کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد.
به دنبال آن، کریم شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر خود را با شرکای خود کوین هارتز، و کیت رابویس به نام Youniversity Ventures تأسیس کرد. این شرکت از آن زمان به اختصار به عنوان YVentures شناخته شد و نه تنها سرمایه راه اندازی، بلکه خدمات مشاوره ای را به شرکت های جوان در بخش فناوری ارائه می دهد.
یکی از برجستهترین و مهمترین اقدامات بشردوستانه کریم، تبدیل شدن به یک سرمایهگذار اولیه در Airbnb، برنامه اجاره خانه و آپارتمان، در آوریل ۲۰۰۹ بود.
YVentures همچنین سرمایهگذاری اولیه را برای شرکتهایی مانند Reddit، Postmates، Eventbrite، و HEO Robotics نیز فراهم کرده است.
از زمانی که کریم از یوتیوب کنارهگیری کرده، در طول سالها صحبتهای عمومی زیادی درباره موضوعات مرتبط با فناوری انجام داده است. او علاقه زیادی به ارائه سرمایه گذاری اولیه، خدمات مشاوره و دادن انگیزه برای استارتاپ های فناوری در کشورهایی مانند مالزی نشان داده است. او همچنین گهگاهی ابراز علاقه کرده است که راه مادرش را ادامه دهد و استاد شود.
خلاصه فعالیت های جاوید کریم
- سیستم شناسایی سریع ضد کلاهبرداری اینترنتی PayPal را تاسیس کرد
- یوتیوب را با کمک استیو چن و چاد هرلی تأسیس کرد
- اولین ویدیوی تاریخ را در یوتیوب آپلود کرد که نام آن "من در باغ وحش" بود.
- شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر YVentures را ایجاد کرد که از طریق آن سرمایه اولیه را به شرکت هایی مانند Airbnb و Reddit ارائه کرد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 11
- 4