چکیده ای از بیوگرافی روبرت مرداک:
نام کامل: كيث رابرت مرداک
تاریخ تولد: ۱۱ مردا مارس ۱۹۳۱
محل تولد: ملبورن استرالیا
ملیت: استرالیایی- آمریکایی
حرفه: سرمایهدار آمریکایی و سهامدار اصلی ابرشرکت نوز
محل تحصیل: دانشگاه آکسفورد
بیوگرافی روبرت مرداک:
كيث رابرت مرداک در ۱۱ مارس ۱۹۳۱ در ملبورن استرالیا به دنیا آمد. پدرش یک روزنامه نگار قدیمی بود که شغل خود را به عنوان يك خبرنگار بخش سياسي برای روزنامه "عصر ملبورن " استراليا آغاز کرد. پدرش در تاسیس انجمن روزنامهنگاران استراليا همکاری داشت و در سال ۱۹۳۳ هم به عنوان روزنامه سيدني مورنينگ هرالد کار می کرد البته بعدها مدیر گروه روزنامه ای هرالد اندويكلي تايمز استرالیا شد.
پدر رابرت مرداک در سال ۱۹۲۸ زمانی که ۴۰ ساله بود با اليزابت گرين ازدواج کرد، حاصل این ازدواج ۴ فرزند بود؛ رابرت به همراه سه دختر دیگر.
رابرت از همان کودکی با فضای روزنامه نگاری و فنون مربوط به آن آشنایی پیدا کرد و خودش هم به کار پدرش علاقه مند شد. با رسیدن به سن ده سالگی یعنی در سال ۱۹۴۱ با اصرار مادرش به مدرسه گیلانگ گرامر فرستاده شد اما از تحصیل در این مدرسه رضایت نداشت؛ به همین دلیل رد سال ۱۹۴۷ تحصیل خود را در این مدرسه پایان داد و بعد از یکسال بیکار بودن وارد حرفه روزنامه نگاری شد و در يك مجله مدرسهاي به نام "ايف " سپس به مجلات مدرسهاي ديگري به فعالیت مشغول شد.
مرداک برای ادامه تحصیل خود انگلیس را انتخاب کرد و وارد دانشگاه اکسفورد شد، همچنین بین سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۲ با روزنامه "ديلي اكسپرس " انگلیس همکاری داشت. با توجه به اینکه فعالیت های کاری مرداک شدید بودند در زمینه علمی چندان موفق نبود. او اکراه داشت تا مراحل اولیه تحصیل در استرالیا را به پایان برساند، بعد از آن با اصرار به پدر و مادر خود به انگلیس رفت تا ادامه تحصیل بدهد. او در ابتدا در سال ۱۹۵۲ مدرک کارشناسی خود را در رشته هنر از دانشگاه آکسفورد دانشكده وورستر دریافت کرد.
او حتی زمانی که در حال تحصیل بود از فعالیت های روزنامه نگاری دست نکشدی و با وجود تمام مشغله هایش توانست مدرک کارشناسی ارشد خود را از همان دانشگاه در رشته هنر در سالهای بعدی دریافت کند. بعد از آن مرداک صرفا کارهای اجرايي و مديريتي رسانههاي گوناگون انجام می داد و دیگر ادامه تحصیل را کنار گذاشت.
در سال ۱۹۴۲ پدر رابرت از مقام سردبیری گروه روزنامه نویسی هرالد بازنشسته شد اما همکاری خود را با این گروه قطع نکرد، او به بیمایر قلبی مبتلا بود و در نهایت هم در اکتبر سال ۱۹۵۲ در ملبورن از دنیا رفت.
رابرت بعد از از دست دادن پدرش خیلی سریع به استرالیا برگشت و توقع داشت ثروت کلان پدرش از آن او شود اما برخلاف انتظارها ثروت بسیاری کمی از یک روزنامه به نام "آولايد نيوز " به او رسید.
در این زمان مرداک ۲۲ سال داشت و حرص و ولعی بسیار نسبت به روزنامه بلافاصله بعد از افزایش تیتراژ روزنامه کوچک را خریداری کرد و در سال ۱۹۵۴ توانست امتیاز "آدلايد نيوز " را بدست بیاورد.
ازدواج های رابرت مرداک:
مرداک تا به حال ۴ مرتبه ازدواج کرده است، "پاتريشيا بوكر " اولین همسرش بود که در سال ۱۹۵۶ ازدواج کردند، حاصل این پیوند یک فرزند دختر بود. مدت کوتاهی بعد از ازدواج یعنی در سال ۱۹۶۰ آنها از همدیگر جدا شدند.
در سال ۱۹۶۷ ازدواج دوم خود را با "آناماريا تورف " انجام داد و از این همسرش هم یک دختر و ۲ پسر دارد، در سال ۱۹۹۹ از وی هم طلاق گرفت.
مرداک در زندگی خصوصی خود همواره با مشکلات زیادی روبور بود، همین مشکلات منجر به جدایی او از همسران قبلی اش شد، اما طلاق دوم یکی از پرسر و صدا ترین طلاق ها تبدیل شد زیرا او بیشترین مقدار دارایی و اموال خود را به ارزش ۱/۷ میلیارد دلار به صورت املاک و ۱۱۰ میلیون دلار پول نقد بعد از طلاق خود کسب کرد.
دو هفته بعد از این ماجرا مرداک که در سن ۶۹ سالگی بود با سومین همسر خود یعنی "وندي دنگ " که یک جوان ۳۱ ساله بود ازدواج کرد و از وی هم دو فرزند دختر دارد.
رابرت مرداک اکنون یک امپراطوری رسانه ای دارد و ریاست چندين رسانه معتبر و مشهور جهان در نيويورك آمريكا برعهده وی می باشد.
ادامه سرمایه گذاری های رابرت مرداک:
چند سال بعد از خریداری امتیاز "آدلايد نيوز " توانست روزنامه "ديلي ميل " سیدنی را خرید، او همچنین در سال ۱۹۶۴ اولین روزنامه ملي استراليا را به آن اضافه کرد.
رابرت مرداک در دهه ۱۹۵۰ دیدارهای منظمی با آمریکا داشت. او آگاهی و نگاهی ویژه درباره آمریکا داشت و هنگامی که در آکسفورد ادامه تحصیل می داد با پيچيدگيهاي "جنگ سرد " درگیر بود. او اعتقاد داشت باید موقعیت آمریکا را به عنوان یک قدرت فائقه جهاني رسمی بشناسیم. او خیلی سریع دلباخته آمریکا و به خصوص نیویورک شد.
ادامه فعالیت در آمریکا:
در سال ۱۹۶۰ مرداک به کوبا سفری داشت و تحت تاثیر فيدل كاسترو؛ مقاله ای تالیف کرد که بحث اصلی آن درباره توقف مخالفت های آمریکا با کوبا بود و اینکه آینده ی پیش روی آمریکای لاتین بسیار در خطر می باشد.
این روزنامه نگار در اوایل دهه ۱۹۷۰ کارهای مطبوعاتی خود را به طرف آمریکا کشاند و سهام زیادی از چندین روزنامه آمریکایی خریداری کرد. در اوایل ۱۹۸۰ تصمیم گرفت حضور خود را در آمریکا تثبیت کند به همین دلیل در سال ۱۹۸۵ تابعیت آمریکا را اخذ کرد.
زمانی که مرداک با مارگارت تاچر رابطه خوبی داشت؛ هدف داشت تا در کنار رونالد ريگان در واشنگتن کار کند به همین دلیل روابط خودش را در کاخ سفید محکم تر می کرد، او حتی در ضیافت شامی که ریگان برگزار کرد حضور پیدا کرد و روابط دوستانه ای میان او و "ريچارد نيكسون " برقرار شد.
فعالیت رابرت مرداک در آسیا:
مرداک در سال ۱۹۹۳ شرکت هنگ کنگی استار تی وی را که در اختیار ریچارد لی بود به ارزش یک میلیارد دلار خریداری کرد و مدت کوتاهی بعد از این ماجرا دفاتری را برای آن در سراسر آسیا تاسیس کرد از هنگ کنگ گرفته تا هند، چین، ژاپن، او بیشتر از ۳۰ کشور را زیر پوشش خود گرفت و بزرگ ترین شبکه ماهواره ای شرق را تاسیس کرد.
البته برنامه گسترش استار تی وی همانطور که مرداک پیش بینی کرده بود پیش نرفت، زیرا دولت چین محدودیت هایی برای فعالیت او تعیین کرد و اجازه نداد این شبکه به بیشتر بخش های چین دسترسی پیدا نکرد.
میزان دارایی و قدرت رابرت مرداک:
بر اساس فهرست ثروتمندترین افراد جهان که در سال ۲۰۱۷ از مجله فوربز منتشر شد، مرداک رتبه ۳۴ را بین افراد ثروتمند ایالت متحده به دست آورد و رتبه ۹۶ را در میان کل افراد جهان. مجموع دارایی های شخصی او برابر با ۱/۱۳ میلیارد دلار می باشد.
نام مرداک سه مرتبه به عنوان تاثیرگذارترین فرد جهان بر روی تایم ۱۰۰ قرار گرفته است. همچنین در سال ۲۰۱۷ او در فهرست قدرتمندترین افراد جهان که از سوی فوربز ارائه می شد، جایگاه ۳۵ مین فرد قدرتمند جهان را داشت.
فعالیتهای سیاسی رابرت مرداک:
تجربه فعالیت های سیاسی که مرداک در استرالیا به دست آورد فعالیت های سیاسی او را در سراسر دنیا تعیین کرد. او از همان ابتدا از طریق انتشار روزنامه استرالین موضعه حزب ملیگرای موسوم به کانتری در استرالیا را مورد حمایت قرار داد، البته بعدها با ادامه فعالیت هایش به حزب ملی استرالیا تغییر نام داد.
این حزب حمایت مرداک را از طریق تسهیل انتقال سرمایه از استرالیا به انگلیس و نیز کمک به مرداک برای خرید نشریات مختلف در استرالیا جبران کرد. با داشتن نگاهی کوتاه به زندگی سیاسی و رسانه ای مرداک می توان دیدگاه های راست محافظه کارانه را مشاهده کرد، اما در نهایت فقط بر اساس منافع خود و با بهرهگیری از رسانههایش به طرفداری از احزاب سیاسی اقدام کرده است.
یکی از شواهد این موضوع به حمایت مرداک از حزب راستگرای محافظه کار در انگلیس در دوره مارگارت تاچر و جان میجر در اواخر ۱۹۹۰ برمی گردد همچنین در حدود ۱۰ سال حزب چپگرای کارگر تحت رهبری تونی بلر را تحت حمایت خود قرار داد. مجددا در انتخابات سال ۲۰۱۰ زمانی که قدرت حزب کارگر افول پیدا کرد، به سمت متحدان قدیمی خود در حزب محافظه کار بازگشت و دیویدکامرون نخست وزیر انگلیس حمایت کرد.
دیدگاه مرداک در آمریکا به محافظهکاران و حزب جمهوری خواه نزدیک تر بود، به طورکامل از سیاستهای جنگ طلبانه جورج بوش حمایت میکرد. در اکتبر سال ۲۰۰۸ قبل از اینکه باراک اوباما رئیس جمهور شود او در هتلی در نیویورک با او دیدار و گفتو گو کرد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 19
- 7