چکیده ای از بیوگرافی مریم حیدرزاده
نام:مریم حیدرزاده
تاریخ تولد:۲۹ آبان ۱۳۵۶
محل تولد:تهران
پیشه:شاعر، ترانه سرا، نویسنده، نقاش
ملیت:ایرانی
زمینهٔ کاری:ادبیات، هنر
بیوگرافی مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده در ۲۹ آبان ۱۳۵۶ در بیمارستان شهدای تهران به دنیا آمد. وی در دوران کودکی( حدود سه و نیم سالگی) بینایی خویش را در اثر عمل جراحی و اشتباه پزشک، از دست داد. او در رشته ی حقوق قضایی در دانشگاه تهران به تحصیل پرداخته است. پدر مریم بازنشسته ی ارتش و مادرش کارمند است. والدینش بخاطر نگهداری از مریم خیلی بیرون از منزل فعالیت ندارند. وی دو خواهر به نام های نرگس و مرضیه دارد. خوانندگان داخل کشور و خوانندگان فارسی زبان خارج از کشور از اشعار و سروده های مریم حیدرزاده در بسیاری از ترانه هایشان استفاده کرده اند. مریم حیدرزاده بسیار خوش خلق و خوش صدا است که در فضای مجازی صدای دلنشینش را شنیده اید.
علت نابینا شدن مریم حیدرزاده
چشم های مریم حیدرزاده در سن سه و نیم سالگی آب مروارید آورد. خانواده اش او را پیش یک چشم پزشک بردند که متاسفانه در حین عمل جراحی اعصاب پشت چشم مریم حیدرزاده قطع می شود و ارتباط شبکیه با مغز از بین میرود و از این جهت وی بینایی اش را از دست می دهد.
علایق مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده نقاشی کردن و شعر گفتن را از دوران کودکی بسیار دوست داشت. وی فصل بهار را دوست ندارد ولی به ماه اردیبهشت خیلی علاقه دارد. او عاشق پائیز است و گل سرخ و رنگ قرمز را دوست دارد ولی از رنگ آبی متنفر است. سفر کردن را دوست ندارد.
مریم حیدرزاده به پرسپولیس علاقه وافری دارد آنقدر که در بازی های مهم به اردوی آن ها میرود و از تیمهای خارج بیشتر طرفدار تیمهای رئال، منچستر، میلان می باشد. ورزشهای مورد علاقه او فوتبال و اسکی است. وی خیلی احساساتی و هیجانی ست و به عشقی که دارد خیلی حسود و انحصار طلب است و با نوشتن در بدترین شرایط به آرامش می رسد.
بازیگران مورد علاقه مریم حیدرزاده
بازیگران مورد علاقه مریم حیدرزاده افرادی چون لیلا حاتمی، علی مصفا، محمد رضا فروتن و فریبرز عرب نیا هستند.
شکست عشقی مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده ترانه نفرین را ساخت یعنی اولین قطعه ازنخستین آلبومیست که با نام محسن چاووشی به صورت زیرزمینی پخش شد یعنی همان قطعه ای که مطلع آن چنین است:الهی سقف آرزوت خراب بشه روی سرت/بیای ببینی که همه حلقه زدن دور و برش.
مریم حیدرزاده در مورد نگاه نفرت انگیزی که به معشوق در این کار داشته است گفت:در سال ۷۹ اتفاقی کاملاً شخصی برای من رخ داد و این ترانه برگرفته از همین اتفاق است و کم ترین کاری بود که پس از یک شکست وحشتناک از دستم برمی آمد. البته مهم نیست و الان خوشحالم در کتاب اخیرم هم شرح داده ام که از همه افردی که از زندگی ام رفتند متشکرم چون اگر نمی رفتند آن کسی که قرار بود بجای آن ها بیاید نمی آمد.
علت ممنوع الکاری مریم حیدرزاده
در سال ۱۳۷۷ مریم حیدرزاده با خواننده هایی نظیر داریوش اقبالی، لیلافروهر، هنگامه، مهستی و… به مشارکت پرداخت که همین امر سبب شد وی بیش از ۸ سال ممنوع الکار شود. در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ مریم حیدرزاده با انتشار کتاب جدیدش به نام “تو را در حضور همه دوست دارم” مورد تائید شاعران قرار گرفت.
مریم حیدرزاده علت ممنوع الکاری خویش را اینچنین شرح می دهد:متأسفانه بمدت هشت سال ناعادلانه من را حذف کردند، حقوق قضایی رشته دانشگاهی من بوده است و با وجود اصطلاح همه در برابر قانون یکسان هستند، در آن دوره همگی در برابر قانون یکسان نبودند و می توانستند آن ایرادهایی که به من گرفتند را به خیلی از افراد دیگر بگیرند. آن ها به من گفتند که شما با خواننده های خارج از کشور همکاری کردید، خیلی ها با خواننده هایی که از نظر دوستان مطرودتر بودند کار کردند و در تیتراژهای سریال های ماه رمضانی تلویزیونی، اسامیشان نوشته شد.
مریم حیدرزاده نیز گفت: چنانچه حقوق همه دربرابر قانون یکسان است باید اتفاقی که برای من رخ داد برای دیگران هم رخ می داد ولی متأسفانه اینچنین نشد. با حمایت و پیگیری جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر صالحی معاون فرهنگی او این مشکل حل شد. من نامه ای در راستای رفع مشکلم به وزیر نوشتم که شخصا آقای جنتی به نامه من جواب دادند و ثابت کردند وزیر فرهنگند و به من احترام گذاشتند که جا دارد تشکر ویژه ای در همین فرصت از وزیر فرهنگ و همکارانش داشته باشم.
نقاشی های مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده از دوران ۳ سالگی به نقاشی کردن علاقه داشته و گفته هایش را از ۴ سالگی قافیه بندی می کرده و تلاش داشته به شکل آهنگینی سخن بگوید. سال ۱۳۶۴ آغاز دوران شعرگویی مریم حیدرزاده بود که اشعار کودکانه را در آن هنگام می سروده است. وی به علت علاقه ی وافری که به نقاشی داشت از تیر ماه سال ۸۹ یادگیری نقاشی را شروع کرد و حدود ۱۴۰ قطعه آبرنگ تا اسفندماه همان سال کشید. او در نگارخانه مینا تهران نخستین نمایشگاه خود را با نام “پس از آن همه حسرت” برگزار کرد.
مریم حیدرزاده درباره ی علاقه اش به نقاشی در یک مصاحبه نقل کرد:۳.۵ سالم بود که یکی از دوستان پدرم از کیش یک آبرنگ بسیار زیبا برای من پیش از عمل جراحی چشمم آورد. من علاقه زیادی به نقاشی آبرنگ داشتم. می خواستم پیش از جراحی چشمم، نقاشی بکشم که مادرم گفت، باید صبر کنی بعد از جراحی بینایی ات کاملاً خوب می شود، آن گاه میتوانی حسابی نقاشی بکشی، ولی وقتی که من از اتاق عمل بیرون آمدم دیگر آن آبرنگ ها را ندیدم و همین موضوع به حسرت بزرگی در دلم تبدیل شد.
باور کنید در این مدت هر چه گشتم آن آبرنگ ها را پیدا نکردم، چون مادرم آن ها را پنهان کرده بود. تا این که از سال ۸۹ آقای قاسمی زاده نقاشی را با من شروع کرد تا حسرت چندین ساله ام از بین برود. از اتفاق من اولین نمایشگاه عکسم را تحت عنوان “پس از آن همه حسرت…” نیز برپا کردم و جالب تر از همه این که در نمایشگاه، همان جعبه آبرنگ کودکی ام را دیدم که بالاخره مادرم رو کرده بود باآنکه آبرنگ ها خشکیده بودند، ولی حسرت چندین ساله ام از بین رفت. در اینترنت، حدود ۱۲ نمونه از نقاشی های من نیز وجود دارد.
" پروانه ات خواهم ماند" نخستین مجموعه ی شعر مریم حیدرزاده بود، در اردیبهشت ماه سال ۷۷ این کتاب منتشر شد که محتوای آن گلچینی از ترانه هایی بود که وی در تلویزیون می خواند که به همت نادر کاشانی به چاپ و نشر رسید.
اظهارات مریم حیدرزاده در مورد شعر
مریم حیدرزاده در مورد شعرهایش گفت:من سوژه انتخاب نمی کنم بلکه سوژه ها از دلم می جوشد. ۹۰ درصد ژانر اشعار من عاشقانه است. شعر شبیه چشمه ایست که از دل کوه می جوشد و دل سنگ ها را می شکافد و به دریا می رود. تنظیم شعری که نتیجه ی تلاش و زور زدن باشد هرچند که فنی هم باشد ولی آن شعر دلنشین نمی شود.
کتاب های چاپ شده ی مریم حیدرزاده
* سال ۷۷ اولین کتاب" پروانه ام خواهم ماند"
* سال ۷۸ کتاب مال تمام من
* سال ۷۹ تقصیر من نبود
* سال ۸۰ مجموعه نامه های عاشقانه
* سال ۸۱ با تو یا هیچ کس
* سال ۸۲ دیگر میذارمت کنار
* سال ۸۳ مجموعه نثر این نامه هایی که پاره کردی
* پاییز ۸۳ کتاب اون یکی رو جز من
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 16
- 3