چکیده ای از بیوگرافی محمد مخبر
نام:محمد مخبر دزفولی
زاده:۱۳۳۴
زادگاه:دزفول
سمت:مدیر سیاست مدار مستقل و معاون اول رییس جمهور ایران در دولت سیزدهم
وضعیت تأهل:متاهل
ملیت:ایرانی
بیوگرافی محمد مخبر
محمد مخبر در شهر خوزستان در سال ۱۳۳۴ در یک خانواده ی مذهبی دیده به جهان گشود. حجت الاسلام علامه عباس مخبر، پدر محمد مخبر است که از وعاظ و منبری های شهرستان دزفول به شمار می رود.
تحصیلات محمد مخبر
محمد مخبر در دزفول و اهواز در مقطع ابتدایی مشغول به تحصیل شد. سپس وی در رشته مدیریت و برنامه ریزی توسعه اقتصادی در مقطع دکتری، در رشته مدیریت با گرایش سیستم ها در مقطع کارشناسی ارشد و مهندسی برق در مقطع کارشناسی تحصیل کرده است. همچنين از مدارک تحصیلی او می توان به مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حقوق بین الملل اشاره کرد.
زندگی شخصی محمد مخبر
دکتر محمد مخبر که چندین سال پیش متاهل شده دارای دو فرزند میباشد که طیبه و سجاد نام دارند. سجاد مخبر بمدت ۷ سال پیش در نسیم سلامت پاسارگاد به عنوان مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره فعالیت داشته است. یکی از اتهامات پسر محمد مخبر، بدهی ۸۵ میلیاردی او به بانک پاسارگاد میباشد که بانک پاسارگاد، این شایعه را تکذیب کرده است.
فعالیت های محمد مخبر
در سال ۱۳۸۵ محمد مخبر به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره ایرانسل بود. محمد مخبر، ریاست ستاد را از سال ۱۳۸۶ بر عهده گرفت. وقتی که محمد مخبر روی کار آمد، در سال ۱۳۸۶ از سوی رهبر معظم انقلاب، رویکرد جدید فعالیت های اجتماعی و اقتصادی برای ستاد با هدف فراهم کردن مشارکت مردم در مناطق محروم کشور، به خصوص کارآفرینان، مخترعان و نخبگان کشور آغاز شد. بنیاد برکت به فعالیت در زمینه هایی همچون اشتغال زایی و عمرانی می پردازد. بنیاد برکت در آذر ۱۳۸۶ بمدت دو ماه بعد از روی کار آمدن محمد مخبر، در زمینه اشتغال زایی و عمرانی کار خود را شروع کرد. از اقدامات دیگری که در زمان ریاست محمد مخبر در ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفت می توان به راه اندازی مؤسسه دانش بنیان برکت، بنیاد برکت احسان، برکت تل، شهرک دارویی برکت و قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام اشاره کرد که در ادامه با انها اشنا میشود.
> فعالیت موسسه دانش بنیان برکت که به بنیاد برکت زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام وابسته است در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان و فن آوری های نوین میباشد که اهدافش را ایجاد می کند و زیست بوم و زیرساخت های توسعه دانش را گسترش میدهد و بر اساس الگوهای اسلامی ایرانی و اشتغال زایی میان جوانان به معرفی فعالیت های دانش بنیان در کشور می پردازد.
> از شرکتهای وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام می توان به شرکت برکت تل اشاره کرد که به عنوان طراح و مجری طرح سلامت الکترونیک از سوی بنیاد برکت برای توسعه خدمات رسانی به مناطق محروم کشور در زمینه سلامت عمومی می باشد. این شرکت به ارائه ی ۱۸ نوع خدمات الکترونیکی در قالب طرح سلامت الکترونیک می پردازد.
> بنیاد برکت احسان یکی از بنیادهای اجتماعیست که به ستاد اجرایی فرمان امام وابسته است و وظیفه اش اینست که فعالیت های واکنش سریع، را سازمان دهی کند. هدف از ایجاد چنین بنیادی که به درخواست رهبر جمهوری اسلامی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور است، طبق گفته ی محمد مخبر اینست که امکان واکنش سریعتر را فراهم میکند. مردمی بودن این بنیاد طبق بیانات محمد مخبر بعنوان یکی از ویژگی های این بنیاد به شمار میرود و همچنین اقداماتی توسط آن صورت می گیرد که متکی بر« نیروهای مردمی و جهادی» است.
فعالیت هایی که در ستاد اجرایی فرمان امام همزمان با ریاست مخبر انجام شد نظیر تاسیس مؤسسهٔ دانش بنیان برکت به منظور پشتیبانی از شرکتهای کوچک و متوسط دانش بنیان، ایجاد یک میلیون شغل از طریق پشتیبانی بنگاه های کوچک اقتصادی، ساخت ۷۰۰۰ مسکن در مناطق محروم با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، راه اندازی پالایشگاه در جاسک، فولاد در خرمشهر، نیروگاه در خواف و کشت و صنعت در تایباد و لرستان و به این ترتیب راه اندازی یک میلیون شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشور و ساخت بیست و یک هزار واحد مسکن می باشد.
> شهرک دارویی برکت به یک شهرک تخصصی و تحقیقاتی دارویی گفته میشود که محمد مخبر توانست آن را در ستاد اجرایی فرمان امام بعنوان نخستین منطقه ویژه اقتصادی دارویی کشور و اولین شهرک صنعتی دارویی کشور راه اندازی کند.
> در سال ۱۳۹۵ قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام به این منظور تشکیل شد تا از گروههای جهادی پشتیبانی کند و آنها را به مناطق محروم و روستاها اعزام کند. از اهداف این قرارگاه می توان به خدمت رساني به مردم از طریق امداد و نجات در بلایای طبیعی، استفاده از گروههای جهادی در محرومیت زدایی، اشتغال زایی ، حضور در آسیب های اجتماعی، فعالیت های عمرانی، بهداشتی و درمانی اشاره کرد. این قرارگاه از طریق گروههای جهادی در فصل تابستان سال ۱۳۹۷، در مناطق محروم، بسته های موادغذایی را توزیع کرد و به ۵۰۰۰ کودک محروم، خدمات داد. محمد مخبر، در مورد سیل خوزستان سال ۹۸ اینگونه گفت، پیش بینی هایی پیش از وقوع سیل برای این حادثه انجام شده و قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد در این زمینه با بیش از ۱۲۰ گروه جهادی و ۲۵۰۰ نفر جهادگر، فعال شده بود.
محمد مخبر، معاون اول رئیسی
پس از مطرح کردن زمزمه هایی درباره ی انتخاب محمد مخبر بعنوان معاون اول حجه الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی( رییس جمهور دولت سیزدهم)، سرانجام خبر انتساب محمد مخبر در روز یک شنبه ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۰ بعنوان معاون اول سید ابراهیم رئیسی به صورت رسمی رسانه ای شد.
کوو ایران برکت علیه کرونا
ستاداجرایی فرمان امام در دوران شیوع ویروس کرونا توانست به خوبی ماسک و مواد ضدعفونی کننده تولید کند. کمی بعد از همه گیری این ویروس در ایران، واکسن ویروس کووید- ۱۹ با مدیریت محمد مخبر به مراحل آزمایشی وارد شد. او طی نامه ای به مقام معظم رهبری در ۲۶خرداد ۱۴۰۰، ورود ایران را به جمع شش کشور تولید کننده واکسن کرونا اعلام کرد. طیبه مخبر که دختر محمد مخبر بود، نخستین نفری بود که اقدام به تزریق واکسن کوو ایران برکت نمود.
سوابق محمد مخبر
محمد مخبر در پست های متعددی فعالیت داشته که از مهمترین این سمت ها می توان به ریاست هیئت مدیره بانک سینا، معاونت بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان ، معاونت استانداری خوزستان، مدیر عامل شرکت مخابرات دزفول، معاون اجرایی و مدیر عامل شرکت مخابرات خوزستان اشاره کرد.
تحریم ها علیه محمد مخبر
اتحادیه اروپا در ژوئیه سال ۲۰۱۰ میلادی، محمد مخبر را به فهرست افراد و اشخاصی اضافه کرد که در فعالیت های موشک های بالستیک و هسته ای، تحریم شده بودند اما نام وی را بعد از گذشت دو سال از آن فهرست حذف کرد.
در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ محمد مخبر توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد و در فهرست« شهروندان ویژه برگزیده»( اس دی ان) قرار گرفت. استیون منوشن که وزیر خزانه داری آمریکا بود در این خصوص گفت:« آمريکا به گرفتن کسانی ادامه می دهد که مدعی کمک به مردم کشور ایران هستند ولی ثروتشان را افزایش می دهند.»
تالیفات محمد مخبر
از جمله تالیفات او میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- اقتصاددانان برتر جهان( ۱۳۹۲)، جلد اول، انتشارات نور علم
- معاذیر معاف کننده مجازات ها در اساسنامهٔ دیوان بین المللی کیفری( ۱۳۹۳)، انتشارات نور علم
- رهیافتی به توسعهٔ اقتصادی توأم با عدالت( ۱۳۹۴)، انتشارات دانشگاه امام جعفر صادق
- رشد اقتصادی شتابان در ایران،( ۱۳۹۵)، نشر چالش
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 11
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۱۱/۱۰ - ۱۱:۰۷
Permalink