جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۴۹۲
دولت

وعده‌های بی‌سرانجام مخبر؛ از ستاد اجرایی فرمان امام تا معاونت رییس‌جمهور

وعده های بی سرانجام مخبر,محمد مخبر دزفولی
محمد مخبر را باید مرد وعده‌ها نامید؛ از وعده‌های محقق نشده‌ای که در زمان ریاستش در ستاد اجرایی فرمان امام درباره تولید ماهانه میلیون‌ها واکسن برکت می‌داد تا از تکذیبیه اخیر درباره وعده ارزانی که به او منتسب شد. به نظر می‌رسد اگر آقای معاون اول نتواند عادت و علاقه قدیمی‌اش را ترک کند، انتظارات بالا از دولت ابراهیم رئیسی را بالاتر ببرد و فشار تحقق این وعده‌ها کار دست‌شان بدهد‌.

به گزارش همدلی، محمد مخبر دزفولی مرد جنوبی با سابقه طولانی مدیریت در نهادهای مهم و بزرگ، بیش از آنکه با اقداماتش در ستاد یا قبل از آن معروف شود، از زمان تکاپو برای ساخت واکسن ایرانی و وعده‌های شیرینی که می‌داد شناخته شد. وعده‌هایی که از میانه شروع کرونا مردم را امیدوار کرد که سال ۱۴۰۰ سال شکست کرونا باشد. 

مخبر زمانی که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود در تاریخ ۹ دی ۹۹ از تولید ماهانه ۱.۵ میلیون دز واکسن ایرانی کرونا ظرف سه هفته خبر داد و گفت: امکان تولید ماهانه بیش از ۱۲ میلیون دز واکسن در صورت استقرار تجهیزات لازم وجود دارد. سپس او در اسفند ۹۹ ضمن اعلام آغاز واکسیناسیون عمومی از اواسط اردیبهشت و حداکثر خرداد ۱۴۰۰، به رفع دغدغه تولید انبوه ظرف دو تا دو و نیم ماه آینده اشاره کرد. در ۲۵ اسفند هم با اشاره به آغاز تولید واکسن ایرانی کرونا با ظرفیت ماهانه سه میلیون دز در فاز اول تولید انبوه از ۲۵ اسفند گفت که تولید ماهانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون دز واکسن در فاز دوم تولید انبوه تا قبل از خرداد انجام و افزایش ظرفیت تولید ماهانه به ۱۵ تا ۲۰ میلیون دز از اواخر بهار ۱۴۰۰ محقق می شود. مردمِ دل خوش به این وعده‌ها و آمار ارقام وارد سال ۱۴۰۰ شدند با این امید که با وعده‌های آقای مخبر امسال سال شکست کرونا خواهد بود. محمد مخبر در ۱۷ فروردین ۱۴۰۰  از آغاز فاز دوم تولید صنعتی واکسن از اول خرداد و اوایل تیر با ظرفیت تولید ماهانه ۱۲ میلیون دز خبر داد. در پنجم اردیبهشت امسال هم دکتر مخبر ضمن وعده تولید و تحویل ۳۰ میلیون دز واکسن برکت به وزارت بهداشت تا آخر مرداد درباره جزئیات این خبر گفت:«یک میلیون دز در اردیبهشت، بین سه تا ۳.۵ میلیون دز در خرداد، ۱۰ تا ۱۲ میلیون دز در تیر ماه، ۱۲ تا ۱۵ میلیون دز در مرداد و به همین ترتیب ۳۰ میلیون دز را تولید و تقدیم وزارت بهداشت می کنیم. در شهریور راندمان تولید به ۲۰ میلیون دز در ماه خواهد رسید.» این وعده آخر در حالی بود که در چهارم خرداد، از جانب آقای مخبر خبر آمد که تنها حدود یک میلیون دز واکس ایرانی کو بررکت دپو شده. ایشان همان موقع گفتند:«به دلیل اینکه هنوز اجازه مصرف عام داده نشده ما سرعت را کمی کم کردیم. امکانات تولید به خوبی فراهم شده تا ظرف یک تا یک و نیم ماه آینده بتوانیم چهار تا پنج میلیون دز واکسن را تحویل دهیم و این کار شروع شود.»

معاون اول فعلی رئیس‌جمهور ایران در تیرماه ۱۴۰۰ طی سخنرانی دیگری هم مدعی شده بود که ظرف دو یا سه ماه در جمهوری اسلامی ایران این عزت می‌تواند حاکم شود که مثل سوپر مارکت مردم هر نوع واکسنی که می‌خواهند بروند بخرند.

وقتی به دوازدهم تی ماه رسیدیم، یعنی زمانی که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی ابراهیم رئیسی مشخص شده بود، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد: «تا کنون فقط دو میلیون و ۵۰ هزار دز واکسن برکت تولید شده است و از این هفته افزایش ظرفیت تولید محقق شد و هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز در هفته تولید واکسن داریم. بر سر وعده خود هستیم، با افزایش ظرفیت‌های بعدی تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن تولید خواهیم کرد.»

سپس در ۱۶ تیرماه رئیس ستاد اجرایی از راه اندازی خط دوم تولید واکسن کوو ایران برکت در آینده نزدیک خبر داد و با تکرار قول تولید حداقل پنجاه میلیون دز واکسن کوو ایران برکت تا شهریور گفت:«با توجه به تأخیری که در صدور مجوز تزریق اضطراری صورت گرفت سرعت تولید در این خط را کاهش دادیم چرا که تاریخ مصرف این واکسن‌ها محدود است و قابل نگهداری برای زمان طولانی نیستند.»

فردای آن روز خبری مبنی بر خرابکاری در خط تولید واکسن برکت منتشر شد که به سرعت تکذیب شد و اعلام شد که خبر خرابکاری آمریکا در شرکت شفافارمد صحت ندارد و خط تولید واکسن کوو ایران برکت با تمام ظرفیت در حال فعالیت است.

در حالی که وعده های مربوط به میزان تولید در خرداد و اردیبهشت همچنان محقق نشده بود‌‌، در ۲۲ دوم تیر ماه دکتر مخبر با بیان اینکه تا امروز(یعنی ۲۲ تیر) فقط نزدیک به سه میلیون دز واکسن تولید شده، به خط دوم تولید واکسن اشاره کرده و گفته بود:«از هفته اول مردادماه هر هفته یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت می‌دهیم که با راه‌اندازی خط دوم تولید از اوایل مرداد، حداقل دو میلیون دز واکسن در هفته تحویل وزارت بهداشت خواهد شد و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریور حداقل ۵۰ میلیون دز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهیم کرد.»

۲۶ تیرماه دوباره شایعاتی پیرامون بروز مشکل در تامین مواد اولیه منتشر شد که ایشان با تکذیب قوی این شایعه خبر از راه اندازی خط سوم تولید واکسن تا پایان مرداد ماه داد. خط تولیدی که قادر به تولید شش میلیون دز واکسن در هفته است. ضمناً باز هم بر تولید پنجاه میلیون دز واکسن در شهریور تاکید کردند. 

در هفدهم مرداد ماه آقای مخبر به عنوان معاون اول ابراهیم رئیسی منصوب شد و به پاستور نقل مکان کرد، ولی تا زمان تهیه این گزارش یعنی ششم شهریور نه تنها خبری از آن پنجاه میلیون واکسن وعده داده شده ایرانی نشده بلکه طبق اعلام رسمی آمار مرگ و میر در ایران همچنان بالاست و در بیست و چهار ساعت گذشته ۶۱۴ نفر از هموطنانمان جانشان را از دست داده اند و آقای مخبر هم هیچ حرفی درباره دلایل عملی نشدن وعده های گذشته ی خود نزده اند‌. 

 تکذیب سریع وعده ارزانی 

اخیراً نیز خبری در شبکه‌های اجتماعی منتسب به مخبر منتشر شد با این عنوان که «مردم خرید نکنند، ارزانی در راه است‌.» ماجرا به مصاحبه آقای مخبر با خبرنگار صداو سیما برمی‌گردد که ایشان در آن مصاحبه به بیان آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر آن هم فقط با چند تماس رئیس جمهور و همینطور واردات و ترخیص قابل توجه کالاهای اساسی می‌پردازد و این طور استنباط می‌شود که با چنین شرایطی به زودی شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود. خبری که بعد از انتشار به این شکل واکنش‌هایی را برانگیخت و منجر به صدور  تکذیبیه از دفتر آقای مخبر شد.

 در این تکذیبیه با اشاره به تلاش دولت در جهت مهار قیمت‌ها چنین آمده بود: «با توجه به انتشار گسترده مطلبی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «ارزانی در راه است، مردم از خرید خانه و ماشین دست نگه دارند چون همه چیز ارزان خواهد شد» و انتساب آن به جناب آقای دکتر مخبر معاون اول محترم رئیس جمهور، بدین‌وسیله به اطلاع می‌رساند، بیان چنین مطلبی از سوی معاون اول محترم رئیس جمهور تکذیب می‌شود.» 

به نظر می رسد مشاوران و افراد باتجربه‌تر در دولت با انتشار این تکذیبیه سعی دارند هم از سرایت بدبینی حاصل از وعده‌های دکتر مخبر در ستاد اجرایی به دولت سیزدهم جلوگیری کنند و هم به آقای مخبر گوشزد کنند که دست از عادت قدیمی دادن وعده‌های مکرر و نامطمئن بردارد چرا که شرایط کار در دولت با ستاد اجرایی فرمان امام متفاوت است و تحقق یا عدم تحقق هر وعده‌ای در دولت در سرنوشت آینده آن تاثیر مستقیم دارد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش